במסגרת התוכנית האסטרטגית של האוניברסיטה הפתוחה, הנהלת האוניברסיטה פועלת לקדם חדשנות טכנולוגית בכלל ובפרט בהוראה ולמידה. אחד התחומים שהוגדרו כיעד מרכזי הוא שילוב מטאוורס ומציאות מדומה בקורסים האקדמיים.
כנס “מטאוורס באקדמיה: דמיון או מציאות מדומה” שהתקיים השבוע ביוזמת מרכז שה”ם (שילוב טכנולוגיות בהוראה מרחוק) בקמפוס של האוניברסיטה הפתוחה ברעננה, נפתח בברכות מפי הנשיאה פרופ’ מימי איזנשטדט ועדנה טל-אלחסיד, מנהלת מרכז שה”ם. בין ההרצאות היו – גיא מייבום, סמנכ”ל לקוחות, טכנולוגיה וסטארטאפים במטא ישראל- על החזון של המטאוורס, משה רדמן מנכ”ל Anyverseומומחה בינלאומי לחדשנות – להבין את המטאוורס, ד”ר יונתן גירון, חבר סגל בביה”ס לתקשורת באוניברסיטת רייכמן – בין מציאות למציאות מדומה: יישומים במחקר ובהוראה, לירון בן טובים, נשיא ומנכ”ל חברת The Glimps Group – האקדמיה בעולם המטאוורס פתחו של עידן חדש וד”ר נדב ארידן, מהמחלקה לאנטומיה בפקולטה לרפואה ובית-הספר למדעי המח באוניברסיטת ת”א – הוראת מבנה המוח במציאות מדומה.
מימי אייזנשטדט, נשיאת האוני’ הפתוחה: “אירוע חגיגי זה מציין עוד נקודה של חדשנות והתחדשות על מפת החדשנות של האו”פ. זו מפה ששורטטה כבר מזמן, עם הקמתה של האוניברסיטה והמשיכה בשיטות חדשניות של הוראה (זום שעבורנו כבר היה היסטוריה בימי הקורונה) , הוראה מחוץ לקמפוס, שבירת החומות והגבולות הדיספלנריים, הפקת כתב עת דיגיטלי חדשני ביותר (קריאות ישראליות) וגם שתי נשיאות – משלוש שכיהנו כנשיאות באוניברסיטאות בישראל מאז ומעולם .
היום אנחנו מציינים נקודה חשובה חדשה – שימוש ב VR , גם להוראה וגם למחקר וגם מערכי מחקר שחוקרים את השימוש ב VR . זה מצריך אומץ, מוכנות לחדשנות, חוצפה ורצינות. ואת זה יש לנו. העבודה שהושקעה עד היום נושאת פרי היום ואני מזמינה את כולכם ללמוד, להבין, ליהנות ולהמשיך לחשוב איך האו”פ תמשיך להוביל גם באמצעות החשיבה היזמית החדשה הזו.
תודה רבה לכל מי שהביא אותנו עד לכאן ויודע גם שהוא ממש רק בתחילת הדרך, מכאן אנחנו נדע להמשיך ולהוביל.”
באמצעות משקפי VR (Virtual Reality) ) נוכל להיות בכל מקום שנרצה – במדינה אחרת, בחלל, בתיאטרון או במוזיאון, במצולות הים ואפילו אחורה בזמן. נוכל להפגש במרחבים שלא קיימים במציאות ולתקשר עם אווטרים (דמויות וירטואליות). ההשפעה של כך באקדמיה יכולה להתבטא בשיעורים בפיזיולוגיה שבו הסטודנטים יכולים לטייל בגוף האדם ולהכנס ממש לתוך הלב, שיעורים בהיסטוריה שבו אפשר לסייר בסימטאות רומא העתיקה ולפגוש דמויות מהעבר, שיעורים באנתרופולוגיה בו הסטודנטיות תוכלנה לבקר בשבט ביערות האמזונס ולצוד איתם חיות, קורס בקיימות בו סטודנטים יכנסו לתוך לוע של הר געש או יצללו מתחת למים לראות ולהגין תופעות טבע ואקלים.
האו”פ מתמחה בפיתוח ובהפקה של תכנים אקדמיים במדיה מגוונת ושואפים להיות מוכנים לעתיד שבו לכל סטודנט וסטודנטית תהיה גישה למשקפי VR ולמטאוורס