במסגרת חגיגות שנת ה-25 להקמתו של המרכז הבינתחומי הרצליה הוסר הלוט מעל שלט הרחוב החדש אשר מוביל לקמפוס – רחוב האוניברסיטה – ונחנך מבנה שער חדש לקמפוס, אשר נתרם על ידי משפחת ארבוב מהרצליה, ונקרא על שמו של אבי המשפחה, איש העסקים דוד ארבוב, אשר נפטר אשתקד.
ראש העיר הרצליה, משה פדלון אמר בטקס: “השער החדש והרחוב שזכה לשם “האוניברסיטה”, שמבטא את מהוּת המרכז הבינתחומי – הם ההזמנה היפה והנעימה ביותר לעולם מרתק ומאתגר, במקום שכבר הפך לשם דבר מבחינת מצוינות אקדמית. כראש עיריית הרצליה אני גאה במרכז הבינתחומי המהווה חלק חשוב ממרקם החיים העירוניים שלנו וכל כך מזוהה עם העיר”.
נשיא ומייסד המרכז הבינתחומי, פרופ’ אוריאל רייכמן, הודה לראש העיר ולמשפחת ארבוב על תרומתה ואמר: “אנחנו חונכים את השער בשנה שבה סיימנו בהצלחה מאבק ממושך לקבל אישור להעניק דוקטורט, ובדרכנו להפוך לאוניברסיטה הפרטית הראשונה בישראל. הקמנו את הבינתחומי כשהמקום עוד היה מחנה צבאי הרוס ובמשך שנים, כשהשקענו משאבים אדירים במבנים ובכיתות ההוראה, נותר שער הכניסה לבינתחומי כמו שער המחנה צבאי, נסגר ונפתח באמצעות חבל. כעת גם יש לנו שער שראוי לאוניברסיטה והעובדה שהקמתו התאפשרה בזכות אחד מבוגרנו היא שמחה מכופלת”.
צחי ארבוב, מנכ”ל חברת הבניה אקרו, הוא בוגר אחד המחזורים הראשונים של הבינתחומי והראשון מבוגריו שמרים תרומה משמעותית חזרה למוסד שבו למד.
“כסטודנט שהחל כאן את צעדיו הראשונים לעבר החזון והקריירה שלו”, אמר בטקס, “זה אירוע מרגש במיוחד עבורי. לפני כשלוש שנים, כשעמדנו פה עם אבי ז”ל ואמי והחלטנו יחד על הקמת מבנה הכניסה לבינתחומי הרצליה, לא תיארנו לעצמנו שהוא ייקרא על שם אבינו. אבא היה איש של חזון ואחד הדברים הקרובים ביותר ללבו היה הדור הצעיר וסטודנטים. הוא דאג לאלפי מלגות לסטודנטים, ובעיקר למעוטי היכולת והעולים החדשים, שיצליחו להיכנס בשערי האוניברסיטה לרכוש תואר ומקצוע. המבנה הזה מסמל את דרכו בצורה הטובה ביותר. בשמי ובשם המשפחה אני מודה לפרופסור אוריאל רייכמן ולבינתחומי שנתנו לנו זכות להיות שותפים למיזם הציוני האדיר שמתקיים פה. אני למדתי פה וכעת האחיינים שלי לומדים פה ואנחנו מאחלים לכם שתמשיכו לפרוח ולשגשג”.
בתמונה תחת שלט רחוב האוניברסיטה החדש ומגדל מעונות הסטודנטים ע”ש מייקל רקנאטי: משה פדלון, אודי רקנאטי ופרופ’ אוריאל רייכמן.
צילום עדי כהן צדק.