כידוע, ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה והמשמעותית ביותר ביום. עם זאת, הבוקר הוא הזמן הלחוץ ביותר כיום, מה שלא תמיד מותיר זמן מספיק לארוחת בוקר שקטה ומזינה. התוצאה הבלתי נמנעת היא רעב מכרסם ומתמשך, שמגיע לשיא לקראת ארוחת הצהריים. כיון שכך, דווקא הארוחה השמנה ביותר, היא זאת שזוכה לתשומת הלב הגדולה ביותר.
מעבר לקלוריות הרבות שהארוחה הזאת מוסיפה, גם המרכיבים שלא לא תמיד נמנים עם האיכותיים והבריאים ביותר. כיון שכך, ממליצים אנשי המקצוע המיומנים של הרבלייף להקפיד לאכול ארוחת בוקר איכותית ומזינה, ולא להישאר רעבים. בשורות להלן נביא מספר מתכונים לארוחת בוקר שההכנה שלהם קלה ומהירה, והערך התזונתי שלהם גבוה.
ביצים, סלט, ללא טיגון
אחת הארוחות המומלצות לבוקר, מורכבת מביתים קשות, אבוקדו ובצל. מדובר במתכון פשוט עד מאד, שההכנה שלו אורכת דקות ספורות בלבד. החומרים הדרושים – 4 ביצים קשות, 200 גרם מחית אבוקדו, לימון, מלח ופלפל שחור. אופן ההכנה פשוט: מרסקים את הביצים הקשות, מוסיפים את מחית האבוקדו ומי שאוהב, יכול להוסיף לתערובת גם בצל קצוץ דק. לסיום, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, וכך גם מיץ לימון טבעי.
חשוב להדגיש, שלא כדאי להכין את מחית האבוקדו יום קודם, אלא ממש ברגע הכנת הארוחה. האבוקדו הוא פרי בעייתי, וחשיפה שלו לאוויר גורמת לו להשחיר. אם בכל זאת בחרתם להכין את סלט האבוקדו הזה ערב קודם – אין להוסיף לסלט את התבלינים, ובמיוחד לא את הלימון, אלא רגע לפני הארוחה. הלימון גורם גם הוא לשינויים בצבעה של המחית, ונוכחות שלו לאורך זמן משנה גם את הטעם של המוצר הסופי.
סלט ירקות טבעי עם גבינת חלומי
אחד המתכונים הפשוטים והקלים ביותר להכנה, שהמקצוענים של הרבלייף ממליצים עליו בחום, הוא סלט ירקות טבעי עם גבינת חלומי. בערב שלפני הארוחה קוצצים שתי עגבניות בינוניות, פלפל אדום אחד, (אפשר גם פלפל צהוב, כתום או פלפל נהרייה) שני מלפפונים וארבעה עלי חסה איכותיים. משאירים את הכול בתוך קערה. בבוקר לוקחים 100 גרם גבינת חלומי איכותית, חותכים אותה לקוביות ומטגנים אותן במשך כמה דקות בודדות, עד שהגבינה משחימה. את הגבינה המטוגנת מוסיפים לסלט. לקינוח אפשר להוסיף מלח, לימון ומעט זיתים שחורים פרוסים. הטעם נפלא, וזמן ההכנה קצר להפליא. בנוסף, מדובר בסלט שיש לו ערך תזונתי גבוה.
בכל מקרה, כדאי להוסיף לארוחת הבוקר גם מיץ או שייק פירות איכותי, להגדלת הערך המוסף של הארוחה. ארוחת בוקר טובה מחזיקה את הסועד כמה שעות טובות, וגורמת לו להגיע לארוחת הצהריים פחות רעב, ועם נטייה פחותה לצרוך מאכלים שמנים וחסרי תועלת תזונתית.