השופט רובינשטיין: “אני צופה בעניין וברצון לקראת המפגש עם הסטודנטים”. פרופ’ דן אבנון, ראש המחלקה למדע המדינה באוניברסיטה: “רובינשטיין הוא חלק מההתחדשות של מחלקתנו, שפותחת קורסים והתמחויות לתואר ראשון שנועדו להכשיר בוגרים שישתלבו במערכות חברה וממשל בישראל”
המשנה לנשיאת בית המשפט העליון בדימוס אליקים רובינשטיין מונה לתפקיד פרופ’ חבר במסלול הנלווה באוניברסיטה העברית, ויחל ללמד כבר בפתיחת שנה”ל הקרובה (תשע”ט). הוא ילמד במחלקה למדע המדינה ובבית הספר פדרמן למדיניות ציבורית וממשל, ויעביר את הקורס “על ממשל, דיפלומטיה ומשפט, ומה שביניהם”, שיכלול פרקים בעבודת הממשלה, בדיפלומטיה הישראלית במהלכי שלום, בייעוץ המשפטי לממשלה ובעבודת בית המשפט העליון.
השופט רובינשטיין מסר בתגובה: “קיבלתי בתודה את המינוי, כתלמיד האוניברסיטה העברית בכל התארים. אני צופה בעניין וברצון לקראת המפגש עם הסטודנטים”.
פרופ’ דן אבנון, ראש המחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית, הוסיף ואמר: “כבוד השופט רובינשטיין הינו שילוב נדיר – אולי חד פעמי – של עילוי משפטי ובר סמכא עתיר ניסיון בתחומי המנהל והממשל המדיני. זהו אדם שבמשך ארבעים שנה היה בלב העשייה המדינית והמשפטית של מדינת ישראל – הסכמי קמפ דייויד, הכנת שיחות מדריד, שותפות בצוות המשא ומתן שעיצב את הסכמי השלום עם ירדן וגם במו״מ עם הפלסטינים. קצרה היריעה מלמנות את עושר והיקף מעורבותו בממשל, חברה ומשפט בישראל. השופט רובינשטיין הוא חלק מההתחדשות של המחלקה שלנו, שפותחת קורסים והתמחויות לתואר ראשון שנועדו להכשיר בוגרים שישתלבו במערכות חברה וממשל בישראל”.
פרופ’ רענן סוליציאנו קינן, ראש ביה”ס למדיניות ציבורית באוניברסיטה: “ביה”ס על שם פדרמן למדיניות ציבורית מברך על הצטרפותו של השופט בדימוס, פרופ’ אליקים רובינשטיין, לסגל המרצים בביה”ס. החל משנת הלימודים הקרובה (סמסטר א’) ילמד פרופ’ רובינשטיין קורס בנושא יחסי הגומלין בין משפט ממשל ודיפלומטיה לתלמידי/ות התואר השני בביה”ס למדיניות. הצטרפותו של פרופ’ רובינשטיין מהווה חיזוק נוסף לסגל ההוראה והמחקר האיכותי של ביה”ס למדיניות ציבורית”.
אליקים רובינשטיין נולד בשנת 1947 בישראל. הוא בוגר האוניברסיטה העברית בהצטיינות בשפה וספרות ערבית ולשון עברית (1967) ובמשפטים (1969), ומוסמך בהצטיינות ביהדות זמננו (1974). בנוסף, הוא בעל תואר ד”ר לשם כבוד מאוניברסיטת ישיבה (ניו-יורק), מהסמינר התיאולוגי היהודי (ניו-יורק) ומאוניברסיטת בר-אילן. הוא חיבר ספרים ומאמרים רבים בנושאי בית המשפט העליון, משפט ציבורי ישראלי, תולדות היישוב בתקופת המנדט, תולדות הסכסוך הערבי-ישראלי ותהליך השלום ועוד.
בשנים 1966-1970 שירת בצה”ל. הוא כיהן במילואים כשופט בית המשפט הצבאי ביו”ש. בשנת 1972 הוסמך כעורך דין, לאחר התמחות בפרקליטות המדינה, בביהמ”ש המחוזי ת”א ובמשרד הביטחון. בשנים 1973-1977 עבד בלשכת היועץ המשפטי למערכת הביטחון. בין השנים 1976-1977 עבד כסגן היועץ המשפטי למערכת הביטחון ויועץ משפטי לאגף השיקום. בשנים 1977-1986 עבד במשרד החוץ, כעוזר שר החוץ וסמנכ”ל, כיועץ משפטי למשרד החוץ וכציר ישראל בוושינגטון. במסגרת זו השתתף במו”מ עם מצרים בוועידת קמפ דיויד 1978, במו”מ על חוזה השלום עם מצרים ובמו”מ עם מצרים על הנורמליזציה והאוטונומיה, והיה אחראי ללשכה ליישום חוזה השלום. כן, השתתף במו”מ עם לבנון ובמו”מ לשיתוף פעולה אסטרטגי עם ארה”ב.
בשנים 1986-1994 כיהן כמזכיר הממשלה בארבע ממשלות. במסגרת זו היה יו”ר צוות המשאים המשפטיים עם גורמי ממשל ארה”ב בעניין חקירות איראן-קונטרס, וצוותי המו”מ על מזכר ההסכמה האסטרטגי בין ישראל לארה”ב ונושאים משפטיים-ביטחוניים שונים.
רובינשטיין אף היה חבר צוות המו”מ לקראת ועידת מדריד, ראש משלחת ישראל למו”מ עם המשלחת הירדנית-פלסטינאית במדריד וושינגטון וראש משלחת ישראל למו”מ על חוזה השלום עם ירדן. בעקבות כך אף הוכתר כחתן פרס גבריאל לשלום על חלקו בשלום עם ירדן. בשנים 1994-1995 כיהן כיועץ משפטי למערכת הביטחון ובמקביל כיו”ר ועדת המעקב למו”מ על הסכמי היישום של חוזה השלום עם ירדן, בתואר עוזר ראש הממשלה.
בשנים 1995-1997 כיהן כשופט בית המשפט המחוזי בירושלים. מפברואר 1997 עד סוף 2003 כיהן כיועץ המשפטי לממשלה, ובין השאר נטל חלק במו”מ עם הפלסטינאים בקמפ דיויד בשנת 2000 ובמו”מ עם סוריה. במאי 2004 מונה לכהונת שופט בית המשפט העליון. בינואר 2015 מונה לכהונת המשנה לנשיאת בית המשפט העליון. ביולי2017 פרש רובינשטיין לגמלאות מכהונתו בבית המשפט. לאחרונה הוענק לו פרס חיים הרצוג (על שם הנשיא השישי של מדינת ישראל), מטעם האוניברסיטה העברית ויד חיים הרצוג, בעקבות תרומתו הרבה למדינה.