שר האוצר הורה לגורמי המקצוע במשרד האוצר לגבש תוכנית לסיוע ייעודי לחיילים המשוחררים. ישראל כ״ץ: “בהתאם לבקשת רה״מ בנימין נתניהו הכנו תוכנית סיוע לחיילים המשוחררים, כדי לתת להם את סל הכלים הטוב ביותר ולאפשר להם לבנות את עתידם. נעשה הכל כדי לסייע להם להשתלב ולהצליח בחיים האזרחיים”.
חבילת הסיוע תכלול את הרכיבים הבאים:
1.הגדלת מענק השחרור של כל חייל וחיילת ב-1,500 שקלים. את המענק צפויים לקבל כ-75 אלף חיילים שהשתחררו במהלך שנת 2020. מענק זה, בשילוב עם התוספת בסך 500 ש״ח שכבר ניתנה למענק, תעמיד את התוספת הכוללת למענק השחרור של החיילים על סכום של 2000 שקלים. סך עלות המענק- 120 מיליון שקל.
2. הרחבת תקופת העבודה המועדפת כך שחיילים משוחררים שהשתחררו בשנים 2019 ו 2020 והחלו לבצע עבודה מועדפת, יוכלו לעבוד בעבודה מועדפת לתקופה ארוכה יותר, וזאת בכדי שההשפעות התעסוקתיות של הקורונה והסגרים ישפיעו מעט ככל הניתן על הזכאות של אותם חיילים משוחררים לתנאי הזכאות למענק העבודה המועדפת.
3.הכשרות מקצועיות ייעודיות לחיילים משוחררים על מנת לסייע לאוכלוסיית החיילים המשוחררים להשתלב בשוק התעסוקה, ובהתאם להמלצת צוות המנכ”לים לעידוד תעסוקה, למסד מסלולי הכשרה וכלי השמה חדשים, אשר יתנו מענה משמעותי לאוכלוסייה זו. המסלולים צפויים להגדיל את שיעורי התעסוקה בקרב החיילים המשוחררים, להביא לעלייה בשכר בענפים בהם קיים ביקוש ובכך להגדלת הפריון והתוצר לאורך זמן.
עלות הרחבת תקופת העבודה המועדפת וההכשרות המקצועיות נאמדת בעשרות מיליוני שקלים.
בכוונת שר האוצר להציג את התכנית לשר הביטחון וראש הממשלה בימים הקרובים על מנת לסכם אותה במהירות ולהביא אותה לאישור הממשלה והכנסת.
ראובן פנסקי, מנכ”ל הרשות לשירות לאומי-אזרחי, שגם הם יהנו מההטבות למשוחררים ברך על החלטת השר כץ: “אנו ברשות לשירות לאומי אזרחי מברכים את משרד הבטחון והאוצר על היוזמה המבורכת שיוצאת לדרך לאחר עבודת מטה משולבת ומשמעותית, אשר במסגרתה גם אלפי בני ובנות שירות לאומי אזרחי יקבלו את התוספת למענק ואת התנאים שיאפשרו להם להשתלב באופן טוב יותר בשוק העבודה, לאחר שירותם”.