אם אתם מתכננים ללמוד תואר ראשון בתיאטרון, חשוב שתכירו את המיומנויות והכישורים האישיים שתוכלו לפתח במהלך שנות הלימודים שיובילו אתכם לתואר ראשון בתיאטרון. כדאי לשים לב אליהם, כי כישורים אלה הם אולי יותר נרחבים וחשובים מכפי ששיערתם. כשאתם חושבים על המיומנויות הללו, תוכלו לשקול באופן מושכל יותר כמה מהיתרונות הייחודיים שמציעה לכם מגמת התיאטרון, לעומת מגמות הלימוד האחרות.
- פיתוח וטיפוח מיומנויות וכישורים
הנה כמה מהמיומנויות שיהיו מנת חלקכם בתום לימודי התיאטרון, ויזכו להערכה רבה גם מצד המעסיקים השונים:
- מיומנויות תקשורת בעל פה
B.A בלימודי תיאטרון יעזור לכם לפתח את הביטחון החיוני לדבר מול קהל בצורה ברורה, צלולה ומחושבת. מיומנויות אלה חשובות מאוד עבור מעסיקים ששולחים לעתים קרובות את העובדים שלהם לסדנאות מיוחדות בתחום התקשורת המילולית.
- יכולת לפתרון בעיות יצירתי
בדרך כלל מצופה מבוגרי לימודי תיאטרון להפגין יצירתיות בתחומים כמו משחק, מחזאות או בימוי. לא מעט חברות מעדיפות לגייס לשורותיהן אנשים חושבים ויצירתיים, אך לא תמיד מודעות לכך שניסיון בתיאטרון מלווה ברכישת טכניקות יצירתיות לפתרון בעיות, הרלוונטיות למשרות רבות. ספרו להם!
- יותר מאשר ׳סיימתי תואר ראשון׳
כשלומדים תיאטרון, זה לא מספיק ללמוד רק כדי לסיים את התואר. ממש לא. זה מעבר לכך. אתם לומדים לעשות את הדברים נכון. לא משנה מהי העבודה שלכם – ביצוע, מחקר, ניהול – היא צריכה להיעשות נכון. בלימודי תיאטרון אתם לומדים להתגאות בעשיית דברים ברמה הטובה ביותר שלכם. כל מעסיק יעריך זאת.
- מוטיבציה ומחויבות
מעורבות בהפקות תיאטרון דורשת מכם מחויבות ומוטיבציה. אלה תכונות שאמורות להיות מנת חלקם של בוגרי לימודי תיאטרון. במהלך הלימודים אתם לומדים שהצלחה מגיעה למי שמחויב למשימה. בנוסף, קורסים מסוימים עוזרים לכם לפתח מוטיבציה ומחויבות. בוגרים רבים לומדים להעביר תכונות אלה מהתיאטרון לתחומי עיסוק אחרים, ומבחינת המעסיקים, תכונות אלה חיוניות ביותר.
- נכונות לעבוד בשיתוף פעולה
עבודה בקבוצת תיאטרון מלמדת אתכם כיצד לעבוד ביעילות עם אנשים שונים, לרוב טיפוסים שונים מאוד מכם! התיאטרון דורש מהמשתתפים לעבוד בשיתוף פעולה כדי שההפקה תצליח. כלומר, אין בתיאטרון מקום להתנהגות של ׳הם׳ לעומת ׳אנחנו׳ וחשוב שכל אחד מהמעורבים יתמוך באחרים. תכונה זו תשמח מאוד כל מעסיק שידע שאתם יכולים להשתלב בקלות כשחקנים בקבוצה.
- יכולת לעבוד באופן עצמאי
בתיאטרון, תקבלו לעתים קרובות משימות שיהיה עליכם לבצע ללא פיקוח. למשל: לפקח על הצוות, לביים, להרכיב תפאורה וכדומה. אתם אמורים להבין בעצמכם כיצד להשיג את המטרה בצורה הטובה ביותר. היכולת לעבוד באופן עצמאי היא תכונה מוערכת מאוד על ידי המעסיקים.
- לימודי תואר ראשון בתיאטרון
על מסלולי הלימוד בתואר ראשון לתיאטרון
ניתן להשלים תואר ראשון בלימודי תיאטרון באחד משני המסלולים:
- מסלול חד חוגי
מסלול זה מציע גם התמחות, כמו התמחות בתיאטרון חינוכי קהילתי; והתמחות במשחק לתיאטרון וקולנוע.
ההתמחות בתיאטרון חינוכי קהילתי, מכינה את הבוגרים לעבודה במגוון תחומים בעולם התיאטרון, כמו:
- הוראה בבית ספר
- או הדרכה ובימוי הצגות ומופעים
ההתמחות במשחק לתיאטרון וקולנוע, מכשירה סטודנטים שמעוניינים לעסוק במשחק, תוך שהיא מעניקה להם השכלה מקיפה בתחום התיאטרון. תכנית הלימודים כוללת מגוון שיעורים המעניקים העמקת הידע והניסיון הנדרשים לשחקנים בתיאטרון ומול המצלמה.
- מסלול דו חוגי
מסלול זה משלב בלימודי התיאטרון גם לימודים בתחומים אחרים כמו: ניהול, חינוך, קרימינולוגיה או לימודים רב תחומיים.
על תכנית הלימודים בתואר ראשון בתיאטרון
תכנית הלימודים בחוג לתיאטרון משלבת בין לימודים אקדמיים לבין טיפוח מיומנויות אמנותיות ויצירתיות המאפיינות את תחום התיאטרון. השילוב בין החומר התיאורטי וההתנסות בשטח מאפשר לסטודנטים לפתח את הכישרונות שלהם בדרך חווייתית, בהדרכתם של מרצים ואומנים מהדרגה הראשונה.
הקורסים הנלמדים בלימודי תיאטרון כוללים, בין השאר:
- מבוא לדרמה ולתיאטרון
- תיאטרון חינוכי
- תולדות התיאטרון והרפרטואר התיאטרוני
- שיעורי משחק ואימפרוביזציה
- שיעורים לטיפוח מיומנויות כמו:
- התנסות בהנחיית תיאטרון בקהילה
- משחק למתקדמים
- משחק מול מצלמה
- פיתוח קול
- ליצנות רפואית
- תרגול בימוי
- עבודה על סצנות
- השתתפות ב-3 הפקות תיאטרון עם במאים מקצועיים
על אפשרויות ההתפתחות והתעסוקה
תואר רשון בלימודי תיאטרון מאפשר לבוגרים:
- להמשיך לתואר שני בתחומים כמו: תיאטרון, דרמה תרפיה, פסיכודרמה, טיפול באומנויות או להשיג תעודת הוראה בתיאטרון.
- מבחינה תעסוקתית, הבוגרים יכולים להשתלב במגוון תחומים כמו: הוראה, הפקה ובימוי או הדרכה בחוגי תיאטרון.