כיום יש היצע רחב מקצועות לתארים ראשונים. יש כל מסלולים גם לאנשים ההומניים והראליים שבנינו. ישנם אנשים שמעוניינים בקריירה שמתמקדת בשיפור איכות חייהם של אנשים עם הפרעות שונות בתקשורת, קלינאות תקשורת יכול להיות המקצוע המתאים לכם. קלינאי תקשורת בעבודתם, בין השאר, במניעה, בהערכה, באבחון ובטיפול בבעיות דיבור, שפה ותקשורת חברתית.
מי מתאים לתוכנית לימודים זו
לימודי התואר ללימודי קלינאות תקשורת מתאימים למי שבנינו בוערת התשוקה לסייע לילדים ומבוגרים הסובלים מקשיי דיבור או שמיעה. קלינאי התקשורת נהנים מעבודה רווחית, מאתגרת ומלאת סיפוק בה הם מסייעים לרבים להתמודד עם לקויות המגבילות אותם בחייהם. הלימודים מיועדים במיוחד למי שרואה בעבודה בתחום לא רק מקור פרנסה, אלא גם שליחת.
סוגי ההפרעות של קלינאי תקשורת מטפלים
קלינאות תקשורת עוסקת בכמה סוגי הפרעות:
- הפרעות בדיבור – הפרעות אלו מתרחשות כאשר הילד או המבוגר מתקשה להפיק צלילי דיבור בצורה נכונה או שוטפת (למשל, גמגום הוא סוג של הפרעת דיבור), או כאשר הוא סובל מבעיות בקול או בתהודה.
- הפרעות בשפה – הפרעות מסוג זה מתרחשות כאשר אדם מתקשה להבין ולקלוט את מה שאומרים לו. הפרעות בשפה עשויות להתבטא בשפה המדוברת או הכתובה, והן עשויות לכלול בצורה, בתוכן ושימוש בשפה.
מהם תנאי קבלה לקלינאות תקשורת?
בדומה למקצועות רבים אחרים, גם בלימודים קלינאות תקשורת, מצב השוק משפיע על תנאי קבלה לקלינאות תקשורת, ואלה נחשבים לגבוהים יחסית, ולו רק בשל הפער בין הביקוש הרב לבין המצאי המצומצם של אפשרויות הלימוד.
לרוב אלו תנאי הקבלה ללימודים אלו:
- ממוצע עם ציונים גבוה (כ-95%) בתעודת הבגרת
- ציון פסיכומטרי גבוה (לפחות 600).
- שליטה טובה באנגלית
- מעבר ראיון אישי – אשר בודק את ההתאמה של המועמד ללימודים תואר בקלינאיות תקשורת ולעבודה בתחום.
למה כדאי לעשות הסבת מקצוע לקלינאי תקשורת
לא מעט אנשים מרגישים שהם בחרו בקרירה שהם לא אוהבים או תקועים בה. לפעמים ההחלטה הנכונה היא לבצע הסבת מקצוע, אך זו החלטה אמיצה שמצריכה זמן להבין מה הכי נכון לכם.
אם תשכילו לבדוק מה מלהיב אתכם, מה גורם לכם לתחושת לתשוקה בוערת מבפנים או תחושת שליחות וסיפוק. יתכן שתגלו שעיסוק בעבודה שמשפיעה על חיי אחרים, כמו קלינאות תקשורת, יכולה להיות הדבר שתאהבו ותרצו לעשות עד סף חייכם.
מה חשוב לדעת לפני הסבה מקצועית לקלינאות תקשורת?
קבלת ההחלטה לשינוי קריירה, אינה קלה. על אחת וכמה וכמה אם אתם מתכננים להפוך לקלינאי תקשורת.
לפני שתנקטו בצעד המכריע ותתחילו ללמוד, יש כמה דברים שחשוב שתדעו:
- קלינאי תקשורת מפגינים בדרך כלל שביעות רצון מעבודתם, כאשר ההיבטים העיקריים של מקצוע זה כוללים:
- תוכלו לצלול לנישה טיפולית, כמו למשל טיפול בגמגום.
- אתם עומדים לבלות את כל חייכם בלמידה ובעבודה עם אנשים נהדרים.
- לעולם לא תהיו חסרי תעסוקה
- קלינאות תקשורת היא תחום שעוסק באינטראקציה ובעזרה לזולת.
לאור זאת, לפני שאתם בוחרים להתחיל בלימודי קלינאות תקשורת, חשוב שתבררו עם עצמכם: האם יש לכם תשוקה לעזור לאחרים? האם אתם מעוניינים בקריירה שמספקת יציבות ותעסוקה עקבית? והאם תחום זה בכלל מתאים לאישיות שלכם?
למי כדאי לעשות הסבה מקצועית לקלינאות תקשורת?
אם אתם מורים, למשל, אתם כבר חולקים מיומנויות ומאפיינים שהם גם חלקת עבודה משותפת עם קלינאי תקשורת. באופן כללי, אם העבודה הנוכחית שלהם כרוכה בטיפול או ברצון לעזור לאחרים, תמצאו שתכונות אלה חופפות את התכונות הנדרשות מקלינאי תקשורת. לכן, סביר להניח שתוכלו להפוך לקלינאי תקשורת יעילים ומשמעותיים.
ואם אתם חוששים שמע אתם מבוגרים מדי, אל דאגה, ישנה תוכנית לימודים לקלינאות תקשורת לגיל 30 וזה יכול להיות דווקא ברכה, מבחינת הבגרות והניסיון שתביאו אתכם לעולם הטיפול. אם האפשרות להשפיע לטובה על אחרים, הוא המוטיב שמדרבן אתכם אנשים רבים ללמוד ולעסוק בקלינאות תקשורת. היכולת לעזור ולחולל שינוי חיובי בחייהם של אנשים אז זה המקום שלכם!
לסיכום, אם אתם חושבים על הסבת מקצוע ויש לכם את הרצון לשפר את חייהם של אחרים, יש לכם תשוקה בוערת, תחושת סיפוק ושליחות למקצוע טיפולי – לימודים לתואר ראשון בקלינאות תקשורת הוא המקצוע עבורכם!