כיום, הביקוש להנדסאי בניין ארץ גדול מתמיד ובוגרי התואר נלקחים ישר בעת סיום לימודיהם לאתרי בנייה שונים ברחבי הארץ ומתחילים לעבוד. בשל הביקוש הגבוה למקצוע זה עלה השכר של אנשים העוסקים במקצוע זה. במאמר זה ריכזנו עבורכם מידע רלוונטי שיעזור לכם להחליט האם כדאי לכם ללמוד לימודי הנדסאי בניין.
מהם תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי בניין?
תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי בניין דורשים תעודת בגרות מלאה או חלקית ובה זכאות למקצועות מסוימים כמו אנגלית, מתמטיקה והבעה עברית.
כמו כן, קיימת האפשרות להתקבל ללימודי הנדסאות לאחר מכינה קדם הנדסאית או טכנולוגית, מכינת עולים, אישור על כך שסיימתם לימודים ועמדתם בדרישות של מכינה אוניברסיטאית או אקדמית ועוד. ברוב המקרים ניתן להשתמש בפיקדון הצבאי לצורך לימודים אקדמיים ובכלל ובפרט לימודי הנדסאי בניין.
אילו נושאים נלמדים במהלך התואר?
לימודי התואר כוללים בתוכם שני נושאים עיקריים: ניהול ופיקוח ותכנון קונסטרוקציות. בתחום תכנון קונסטרוקציות נלמדים נושאים כגון: קרקע וביסוס, סטטיסטיקה, קונסטרוקציות בטון ועוד. בתחום הניהול והפיקוח נלמדים נושאים כגון: פיקוח על בנייה, חישובי כמויות, ניהול אתר בנייה ועוד.
כמו כן, הסטודנטים ילמדו גם פרקי מבוא בנושאים שונים כמו אנגלית טכנית, מתמטיקה ויישומי מחשב. יתרה מכך, הסטודנטים ילמדו גם מקצועות יסוד וביניהם: חומרי בנייה, דיני בנייה, תשתיות, כבישים ועוד.
תוכנית הלימודים של הנדסאי בניין ושל מהנדס בניין זהה בשנתיים הראשונות ללימודים, סטודנטים אשר ברצונם להתמחות בתכנון מבנים, ממשיכים בלמידה של סמסטר נוסף. סטודנטים אשר סיימו את המסלול המלא לתכנון מבנים יוכלו לחתום על תוכניות של מבנים אשר הגובה שלהם הוא עד ארבע קומות.
מהם היתרונות בלימודי הנדסאי בניין?
לימודים קצרים ומעשיים – מסלול הלימודים נחשב קצר יחסית והוא מתמקד בעיקר בלימודים מעשיים, כך שבעת סיום הלימודים קיימת האפשרות להתחיל לעסוק בענף ולצבור ניסיון רב יותר.
במקרים מסוימים, בהם מהנדס בניין והנדסאי בניין מתחרים על תפקיד, העדיפות תינתן להנדסאי במידה והוא מחזיק בניסיון רב יותר.
ביקוש רב לתפקיד – כיום, הביקוש למקצוע הנדסאי בניין הוא גדול מתמיד, לפי ההערכות הוא גם צפוי להמשיך ולגדול. בוגרי התואר יכולים לעסוק בתחומים רבים כמו למשל: חשבי כמויות, מנהלי עבודה באתרי בנייה, הנדסאי ביצוע בחברות פרטיות, הנדסאי ביצוע בחברות ציבוריות כמו למשל חברות סלולר, קונסטרוקטורים בחברות פרטיות ועוד.
חשוב לדעת כי בכל שלב בחייכם לאחר סיום הלימודים, תמיד תוכלו לחזור ללימודים ולהשלים תואר בהנדסת בניין או לעבור ללמידת קורסים בתחומים שונים כמו שמאות מקרקעין או ניהול פרוייקטים.
הנדסאי בניין בעלי כישרון יכולים להגיע לתפקידי ניהול בכירים אשר משלבים עבודה בשטח עם עבודה משרדית. נכון להיום קיימות בישראל חברות תכנון, ביצוע וניהול אשר נמצאות בבעלות או בניהולן של הנדסאי בניין.