אנגאם אבו יונס מונתה בימים אלו למנהלת פר”ח מחוז צפון. אבו יונס החלה את דרכה בארגון פר”ח כחונכת והספיקה לבצע מספר תפקידים משמעותיים בארגון לאורך השנים, בתפקידה האחרון ניהלה כ- 7 שנים צוות רכזים במנהלה.
צילום: יח”צ
אבו יונס, בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר שני בפיתוח ארגוני מערכתי מסרה כי “אני רואה בתפקיד זה הזדמנות. הזדמנות לצמיחה אישית ומקצועית, הזדמנות להשפעה על חייהם של מבוגרים, צעירים וילדים, הזדמנות לגעת בלבם של אחרים, הזדמנות שהיא פתח לעולמות והתנסויות חדשות, הזדמנות שאני רוצה לאחוז ולהחזיק בה בכל כוחי”.
אבו יונס מחליפה את שולי בר שי אשר סיימה את תפקידה כמנהלת פרח מחוז צפון לאחר כ-8 שנים בתפקיד.
אלון גלרון, מנכ”ל פר”ח בירך על המינוי החדש וציין כי “מנהלת פרח צפון פועלת בשיתוף פעולה הדוק עם המכללה האקדמית אורט בראודה ומכללות נוספות באזור ועם מספר לא מבוטל של רשויות מקומיות מכרמיאל ועד קריית שמונה, והמשיך “אבו יונס היא דוגמא לעוד אחת מהעובדים המסורים של פרח אשר צמחו בתוך הארגון התפתחו והועצמו מכל שלב בו נטלו חלק. פר”ח הוא של כולנו, כלל אזרחי ישראל, בני כל הדתות וכל העדות על גווניה הרבים והצבעוניים, המהווים רקמה אנושית מרשימה. מאחורי כל סיפור חונכות יש ילדה או ילד אשר בזכות אותם החונכים קיבלו מדי שבוע מנה גדושה של חום, התעניינות וטיפוח, בצנעה ובאהבה.”
בשנה הנוכחית נרשם מספר שיא בהרשמת סטודנטים לפרח. כ- 45,480 סטודנטים נרשמו לתכנית מכל רחבי הארץ.
פרח התחיל מפרויקט קטן שמנה 12 סטודנטים בשנת 1974 והפך למפעל גדול וייחודי אשר מדי שנה משתתפים בו כ- 22,400 מכלל הסטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל.
חונכי וחניכי פרח מגיעים מכל זרמי החברה הישראלית, יהודים וערבים, דתיים וחילוניים, מקרית שמונה ועד אילת. בבסיס המודל של פרח עומד הקשר האישי, שמעצים את שני הצדדים ומטפח לכידות וסובלנות בחברה הישראלית. הסטודנטים מקבלים בתמורה לפעילותם, מלגת לימודים.
פרח הוא תכנית לאומית באמצעותה מממשת מערכת ההשכלה הגבוהה את חזונה ומעודדת את הסטודנטים למעורבות חברתית. המודל של פרח מוכיח את עצמו שנה אחר שנה, משוכפל במדינות שונות בעולם, ונחשב למחלק המלגות הגדול ביותר בישראל מבחינת תקציב והיקף פעילות.
עד היום, פרח נגע ישירות בחייהם של כ- 2 מיליון ישראלים, חונכים וחניכים, וזכה בהכרה ציבורית במעמדו הלאומי, כאשר הוענק לו פרס ישראל במאי 2008.