לימודים כחול לבן פורטל הלימודים של ישראל
  • חדשות הקמפוס
  • תואר ראשון
  • תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
  • חדשות הקמפוס
  • תואר ראשון
  • תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
לימודים כחול לבן פורטל הלימודים של ישראל
  • חדשות הקמפוס
  • תואר ראשון
  • תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
  • חדשות הקמפוס
  • תואר ראשון
  • תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
ראשי » חדשות הקמפוס » קמפוס העיר התחתית של אוניברסיטת חיפה נחנך באירוע חגיגי

קמפוס העיר התחתית של אוניברסיטת חיפה נחנך באירוע חגיגי

אביעד ברטוב 25 באוקטובר 2018

אוניברסיטת חיפה חנכה אמש את הבניין החדש שלה בקמפוס הנמל, ובכך יוצא לדרך באופן רשמי פרויקט “קמפוס העיר” של האוניברסיטה. בקמפוס זה יפתח בית הספר הראשון בישראל למדעי הנתונים.

“זהו יום מרגש עבורנו, שבו החזון שהצגנו הופך למציאות. התחייבנו להגדיל את המעורבות שלנו במרקם העירוני של חיפה ועם פתיחת הבניין החדש שלנו בעיר התחתית אנחנו עושים צעד משמעותי בכיוון הנכון. הקמפוס שלנו ימשוך אלפי סטודנטים שיהיו חלק בלתי נפרד מהאקלים הייחודי של העיר התחתית בחיפה, הממזג אקדמיה ומחקר, היי-טק ביו-רפואי וחיי לילה תוססים”, אמר נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ’ רון רובין.

הבניין החדש, שנמצא ברחוב הנמל 16, ייקרא בניין “דילן טאובר” והוא יהיה חלק מקמפוס העיר התחתית על שם לורי לוקי – שיכלול את שלושת הבניינים של האוניברסיטה ברחוב הנמל 63, 65 ו-67 שכבר פועלים זה מספר שנים ואת הבניין ברחוב פלמר 4 אותו החכירה העירייה לאוניברסיטה. בניין דילן טאובר ממוקם על שטח של 1.15 דונם ושטח בנוי של 2,500 מ”ר בשתי קומות. כאמור, עם תום העבודות על כל הבניינים יוקם בקמפוס שבעיר התחתית בית הספר למדעי הנתונים של האוניברסיטה, שיכלול את החוגים למדעי המחשב, מערכות מידע וסטטיסטיקה.

לדבריו של רקטור האוניברסיטה, פרופ’ גוסטבו מש, הסטודנטים שילמדו בקמפוס העיר התחתית ייהנו מהמגורים לסטודנטים שהעירייה הכשירה באזור, וכן מחיי הלילה השוקקים של העיר התחתית. בנוסף, יוכלו לטפח קשר בלתי אמצעי עם היזמים וחברות ההיי-טק הצעירות שפועלות באזור. “העיר התחתית הופכת להיות המקום הנכון ביותר לסטודנטים בתחום ההיי-טק ומדעי הנתונים”, הוא אמר.

מולי אדן, יונה יהב, אלפרד טאובר, רון רובין. צילום: אוניברסיטת חיפה

הקמת קמפוס העיר התחתית הוא חלק מחזון המולטיברסיטה של האוניברסיטה – הפיכת האוניברסיטה לאוניברסיטה עירונית, שלה קמפוסים שממוקמים בכל רחבי חיפה והצפון. בנוסף לקמפוס העיר התחתית מקימה האוניברסיטה את מגדל התגליות על שם הלמסלי יחד עם הקריה הרפואית רמב”ם בקמפוס של בית החולים ומעבדות בית הספר למדעי הים של האוניברסיטה כבר פועלות מתוך המבנה של חיא”ל. האוניברסיטה ממשיכה את המגעים המתקדמים עם המרכז האקדמי ויצו, להפיכתו לפקולטה לעיצוב במושבה הגרמנית ועם מכללת בראודה, להפיכתה לפקולטה להנדסה של  האוניברסיטה בכרמיאל. במקביל, נמשכים המאמצים לרכוש את בניין “הקזינו” המיתולוגי בבת גלים ונמשכים הדיונים להקמת בית ספר לחקלאות בגליל.

“קמפוס העיר” של אוניברסיטת חיפה, משתלב בפרויקט ההתחדשות אותו מובילה עיריית חיפה בעיר התחתית, שהפכה בשנים האחרונות מאזור נטוש ומוזנח למתחם אקדמי שוקק חיים, בו מתקיימים מגוון אירועי תרבות וחברה, כאשר לצד המוסדות האקדמיים הוקמו בו עשרות בתי קפה ומסעדות, פאבים, חנויות אופנה, בתי מלון ודירות למגורים. השבוע זכה הפרויקט להכרה וליוקרה בינלאומית, כאשר העפיל לשלב הגמר בתחרות “ערים חכמות” לצד לונדון, פירנצה, מלבורן, סנטיאגו וסינגפור.

שר החינוך נפתלי בנט בירך את האוניברסיטה על פתיחת הקמפוס החדש, ״פתיחת הקמפוס החדש למדעי הנתונים, בלב ליבה של העיר התחתית, הוא בשורה חשובה לאוניברסיטת חיפה ולעיר כולה. זהו צעד שכולם ירוויחו ממנו, הן הסטודנטים שייהנו מנגישות לקמפוס והן האזור שהאוכלוסייה הצעירה תפיח בו חיים חדשים ותוססים. אני שמח לראות שאוניברסיטת חיפה לקחה על עצמה כמשימה להגדיל את המעורבות החברתית של סטודנטים בעיר ומשקיעה בכך מאמץ ומשאבים. השילוב בין אקדמיה איכותית לתרומה לחברה והמדינה היא הנוסחה הנכונה, ואני שמח לראות כיצד האוניברסיטה מיישמת את זה בתפיסה ובמעשים. שתהא שנת לימודים מוצלחת לכל הבאים בשערי האונ׳, אני גאה בכם ומאמין בהצלחתכם״

“חזון המולטיברסיטה מתחיל היום באופן רשמי ואין מקום מתאים יותר להכות בו שורשים, בלב ליבה של העיר חיפה. בסופו של תהליך אנחנו נהיה אוניברסיטת מחקר טובה יותר, כזאת שמעניקה לבוגרים שלה הרבה יותר אפשרויות מכל אוניברסיטה אחרת בישראל, ולא פחות חשוב – אוניברסיטה שהיא חלק בלתי נפרד מהמרקם העירוני של חיפה והצפון כולו”, אמר פרופ’ רובין.

ראש העיר חיפה, יונה יהב, הודה לראשי אוניברסיטת חיפה “שבמעשיהם מתקנים עיוות היסטורי שנעשה עם הקמת המוסדות האקדמיים הרחק מהמרכז העירוני ומהווה הבעת אמון של אוניברסיטה חיפה, כמו גם של חברות פרטיות  מובילות בארץ ובעולם, הקובעות את מקום מושבן בעיר התחתית של חיפה”.

אוניברסיטת חיפה אלפרד טאובר יונה יהב מולי אדן רון רובין
« פוסט קודם
פוסט הבא »

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.
לפניות: Avihai.ZoomAt@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
HIT sce אגודת הסטודנטים אונברסיטת תל אביב אוניבסיטת תל אביב אוניברסיטה אוניברסיטת אריאל אוניברסיטת בן גוריון אוניברסיטת בר אילן אוניברסיטת חיפה אוניברסיטת תל אביב אנגלית אקדמיה בר אילן האוניברסיטה העברית האוניברסיטה הפתוחה האקתון הוראה המכללה האקדמית כנרת המרכז הבינתחומי הרצליה הנדסה חינוך לגיל הרך ירושלים לימודים מחקר מכללה מכללה לחינוך מכללת ספיר מכללת תלפיות מלגה מלגות מציאות מדומה נפתלי בנט נשיא המדינה סטודנטים סייבר סמי שמעון פרח קורסים קידום אתרים קריירה שר החינוך תואר תואר ראשון תואר שני
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס