כולנו אוהבים להקשיב לצליליו של שיר אהוב הבוקע מהרדיו של הרכב בדרך אל העבודה או בחזרה ממנה. כאשר מאזינים למגוון השירים אי אפשר שלא להתפעל מהאיכות הטובה והביצוע של השירים שהופכים לחלק מחיינו. חשוב לדעת שמאחורי כל דיסק או אלבום עומדים אנשי מקצוע אשר יודעים לעבד את הצלילים למנגינה איכותית. במרבית המקרים מסיימים אנשים אלה את לימודי הסאונד שלהם בהצלחה, ויוצאים אל שוק העבודה כדי להביא את המוזיקה שאנחנו כל כך אוהבים לשמוע.
אנשי ההפקה
כל הפקה מוזיקלית נחלקת לשני סוגים עיקריים: ניהולית-פיננסית ומוזיקלית-אמנותית. זאת משום שמצד אחד יש צורך לגייס משאבים כדי להפיק שיר ומצד שני יש לערוך אותו כך שיהיה נעים וקליט לשומעים אותו. בבית הספר ללימודי סאונד מלמדים את כל הדרוש כדי לערוך שיר או אלבום.
מושגים שכל תלמיד ללימודי סאונד חייב להכיר
ערכית סאונד דורשת ידע והבנה, בדומה לכל תחום אחר שבו נרצה לעסוק. סטודנטים המעוניינים להשתלב בעולם המוזיקה צריכים להכיר מגוון רחב של כלים ומושגים. אלה כמה מבין הבולטים שבהם:
- אקולייזר – התקן לעיבוד קול שתפקידו לתקן את הצלילים ולהשוות בין התדרים. מכיוון שחלקי השיר מוקלטים בנפרד, יש צורך ליצור אחידות, וניתן בהחלט להגיע אליה באמצעות האקולייזר.
- מיקס – שלב המיקס הוא אחד השלבים החשובים יותר בעיבוד הסאונד. באמצעות המיקסר, שהוא כלי נוסף לעיבוד קול, אפשר לשנות את עוצמות הקול השונות המתקבלות מהשיר ולהוסיף לו צבע, בהתאם לסגנון.
- מאסטרינג – זהו אחד השלבים האחרונים בעיבוד השיר. במסגרת המאסטרינג השיר מקבל את הליטוש האחרון שלו, ואחראי על העיבוד מבצע בו פעולות שונות כמו הפחתת רעשים, קביעת הסר שבו יופיעו השירים (אם מדובר באלבום), דחיסה וכדומה.
- סאונדמן – האדם השולט במכשורי השמיעה וההקלטה. מבין תפקידיו הרבים של הסאונדמן ניתן לציין תפעול מכשירי הקלטה, ערבול הצלילים, התאמת המיקרופונים לאירוע, ולעתים גם עיבוד הקלטות בטלוויזיה או ברדיו. נוסף על כך, איש מקצוע זה אחראי על איכות ההקלטה והצלילים שהיא מפיקה, והוא יודע להשתמש במוניטורים במטרה להפיק צלילים איכותיים.
להיות בחברה טובה
כל מועמד המעוניין להשתלב בתחום עיבוד המוזיקה ועריכתה מחפש מוסד לימודים טוב שיוכל להעניק לו את הכלים החשובים ביותר שיאפשרו לו לפנות לשוק התעסוקה ולהגשים את חלומו המוזיקלי. לימודי סאונד בפלוטו מתקיימים באווירה טובה. הלימודים עצמם מועברים על ידי מרצים בולטים בתחום, תוך שהם מעניקים לא רק את הידע התיאורטי, אלא גם את התרגול המעשי עבור התלמידים שלהם. מסלול הלימודים כולל 62 מפגשים בני 6 שעות במשך שנתיים, כאשר הלימודים מתקיימים פעמיים בשבוע. הסדר זה מאפשר לסטודנטים לעבוד במקביל ללימודים ולהרוויח כסף, מבלי לוותר על התחום שהם רצו ללמוד מאז ומעולם. נוסף על כך, בפלוטו ניתן לממש את הפיקדון הצבאי, לקבל סיוע בחיפוש עבודה ומלגות לתלמידים מצטיינים.