האות הוענק לאדלשטיין במסגרת אירועי חבר הנאמנים ה-46 של האוניברסיטה בהוקרה על פעולותיו הציבוריות לאורך השנים, על תרומתו ופעילותו למען העולים ועל פעילותו למען שמירת צביונה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. “יצחק שמיר השפיע עלי יותר מכל. הוא לא היה גבוה, לא רטוריקן גדול, היו לו ג’סטות מוזרות – אבל הוא היה מנהיג!”
אוניברסיטת חיפה העניקה היום (יום ג’, 5.6.2018) את אות המנהיגות ליו”ר הכנסת יולי יואל אדלשטיין, בהוקרה על פעולותיו הציבוריות לאורך השנים, על תרומתו ופעילותו למען העולים ועל פעילותו למען שמירת צביונה של מדינת ישראל כמדינה יהודית, דמוקרטית ושומרת חוק. האות הוענק לו במסגרת אירועי חבר הנאמנים ה-46 של האוניברסיטה. “זהו כבוד גדול עבורי לקבל את התואר, אבל חשוב לי יותר שיהיה עכשיו סטודנט או סטודנטית צעירים שיראו את הטקס ויגידו – גם אני רוצה; גם אני יכולה”.
נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ’ רון רובין הוסיף כי “סיפורו האישי של אדלשטיין מעורר ההשראה וניצב למול עיניהם של רבים בישראל ומחוצה לה”.
אוניברסיטת חיפה מעניקה את אות המנהיגות למנהיגים מובילים שהשפיעו באופן ייחודי על התפתחותה ועל חוסנה של מדינת ישראל. האות הוענק השנה לאדלשטיין בהוקרה על פעולותיו הציבוריות לאורך השנים בהן ניצב כמגדלור המאיר על ערכי הדמוקרטיה, זכויות האזרח ושלטון החוק בישראל על תרומתו ופעילותו למען העולים מחבר העמים, אשר הפכו לחלק בלתי נפרד מן החברה הישראלית; על מלחמתו למען הבטחת שוויון זכויות לכלל אזרחי המדינה ולמען שמירת צביונה של מדינת ישראל כמדינה יהודית, דמוקרטית ושומרת חוק.
יו”ר הכנסת אמר בדבריו שהיו שני מנהיגים שהשפיעו עליו בצעירותו. הראשון הוא נשיא ארצות הברית לשעבר רונלד רייגן. עליו אמר אדלשטיין שללא המנהיגות שלו, ברית המועצות לא הייתה נופלת. המנהיג השני שהשפיע עליו היה ראש הממשלה לשעבר יצחק שמיר ז”ל. “הוא תמיד הביט לך בעיניים. כשהסכים איתך וכשלא הסכים איתך. הוא תמיד הלך עם האמת הפנימית שלו. היכולת הזו נתנה לי דוגמא. הוא לא היה גבוה, לא רטוריקן גדול, היו לו ג’סטות מוזרות – אבל הוא היה מנהיג”.
אדלשטיין הוסיף כי כאשר התמנה לתפקיד יו”ר הכנסת הוא ביקש לפעול למען דו קיום, בין כלל הקבוצות המיוצגות בכנסת ישראל. “מהר מאוד הבנתי שדו קיום לא יוצרים בדיבורים ולא במפגשים בין בני נוער, ושבכדי ליצור דו קיום צריך להילחם בקיצונים. ואם להילחם בקיצוניים מהצד השני זה קל יחסית, הרבה יותר קשה להילחם בקיצוניים מהצד שלך. הבנתי שמי שרוצה להשיג תוצאות ולהנהיג צריך לדעת שלא תמיד יקבל מחיאות כפיים”.