במיזם השאפתני חברה האוניברסיטה לשלושה מוסדות עילית בינלאומיים: אוניברסיטת אילינוי, אוניברסיטת שיקגו ואוניברסיטת נורת’ווסטרן.
מדינת אילינוי העניקה למיזם מימון של 500 מיליון דולר ועיריית שיקגו הבטיחה לו את תמיכתה המרכז החדש יעסוק במחקר ובהוראה בתחומי היזמות והחדשנות. אוניברסיטת תל אביב תפעיל במקום מעבדות, כיתות לימוד ומשרדים. המבנה הראשון צפוי לפתוח את שעריו בשנת 2021
לראשונה באקדמיה הישראלית: אוניברסיטת תל אביב היא אחת מארבע השותפות המייסדות במיזם חדשני בהובלת אוניברסיטת אילינוי – הקמת מרכז חדשנות ויזמות בלב העיר שיקגו, ששמו Discovery Partners Institute (DPI). שתי המייסדות הנוספות הן אוניברסיטת שיקגו ואוניברסיטת נורת’ווסטרן. כל השותפות נמנות עם מוסדות המחקר המובילים בעולם, ובחודשים הקרובים צפויים להצטרף למיזם מוסדות עילית נוספים.
המיזם השאפתני זכה לברכתם של מושל אילינוי ברוס ראונר וראש עיריית שיקגו, רם עמנואל. בית הנבחרים של מדינת אילינוי הקצה 500 מיליון דולר לבניית המרכז בשיקגו ולפריסת רשת של מרכזי חדשנות ברחבי אילינוי. בדצמבר הקרוב ייערך בשיקגו אירוע חגיגי בהשתתפות נשיא אוניברסיטת תל אביב פרופ’ יוסי קלפטר. נשיא מערך אוניברסיטאות אילינוי (University of Illinois System) פרופ’ טים קילין הכריז כי המבנה החדש הראשון צפוי לפתוח את שעריו בשנת 2021.
המרכז החדש יעסוק במחקר ובהוראה בתחומי היזמות והחדשנות, וישים דגש על נושאים הצועדים כיום בחזית המדע והחברה, בהם אבטחת סייבר, בינה מלאכותית, נתוני עתק
((Big Data ובטחון תזונתי. אוניברסיטת תל אביב תפעיל במקום מעבדות, כיתות לימוד ומשרדים, לשימושם של סטודנטים לתואר ראשון ולתארים מתקדמים ואנשי סגל של האוניברסיטה, שישהו במקום לצורכי לימודים ומחקר. נושא היזמות יישזר באופן הדוק במארג של DPI, עם דגש על בניית חברות חדשות, חיבור בין חברות הזנק לקרנות הון סיכון, ויצירת קשרים בין חברות חדשות לחברות
ותיקות הפועלות באותם שווקים. קבוצה ראשונה של סטודנטים מהפקולטה לניהול ע”ש קולר כבר שהתה במרכז (הפועל בינתיים במבנה קיים), והפעילות צפויה להתרחב עם בניית המתקנים החדישים.
נשיא אוניברסיטת תל אביב פרופ’ יוסי קלפטר אמר: “העובדה שאוניברסיטת תל אביב צורפה כשותפה מייסדת שוות ערך ליוזמה החשובה הזאת, מעידה על מעמדה האיתן ועל מקומה המרכזי בזירה הבינלאומית בכל הנוגע ליזמות ולחדשנות. זהו ביטוי להצלחת האוניברסיטה בהכשרת דורות של יזמים מצליחים, ולהישגיה המצוינים בתחום המחקר.”
סגן נשיא האוניברסיטה, פרופ’ רענן ריין הוסיף: “זוהי חוליה נוספת בשורה של צעדים שמגבירים את הנראות של אוניברסיטת תל אביב באירופה, באמריקה הצפונית והדרומית ובאסיה, במיוחד בכל הנוגע לחדשנות ולפיתוח.”
“אוניברסיטת תל אביב היא מנוע גלובלי רב-עוצמה של השכלה, יזמות ויצירת חברות ברמה עולמית, אבן פינה במעמדה של ישראל כמובילה עולמית בפיתוח חברות סטרטאפ המניעות קדמה וצמיחה כלכלית,” אמר טים קילין, נשיא מערך אוניברסיטאות אילינוי. “זוהי אותה תרבות חלוצית ומובילה, המתמקדת תמיד במבט קדימה, שאנו פועלים להרחיב באילינוי, ואנחנו שמחים מאוד שאוניברסיטת תל אביב תסייע בהכוונת מאמצינו.”