המחסור בנהגי אוטובוס גורם לעליית השכר של נהגי האוטובוס, כי חברות התחבורה ציבורית והפרטית נלחמים על כל נהג שיש לו רישיון נהיגה לאוטובוס ומציעים תנאים טובים ומשופרים יותר. אם גם אתם רוצים להצטרף להצלחה ולהוציא רישיון נהיגה לאוטובוס, אלו השלבים שתצטרכו לעשות עד לקבלת הרישיון.
ראשית וודאו שאתם עומדים בתנאי הסף לקבלת הרישיון. גילכם מעל גיל 21, סיימתם מינימום 8 שנות לימוד ויש לכם לפחות שנתיים רישיון על רכב פרטי.
שלב 1 – בקשה לקבלת הרישיון
אם אתם עומדים בתנאי הסף, מלאו טופס בקשה לקבלת רישיון D באתר משרד התחבורה, הבקשה כוללת מילוי פרטים אישיים והצהרת בריאות הכוללת שאלות על המצב הגופני והנפשי. יש לעשות בדיקת ראיה אצל אופטומיטריסט מורשה וכן להחתים רופא משפחה.
יש להביא את אישור סיום הלימודים ולחתום על מסמכים נוספים כדי לבדוק את המרשם התעבורתי והפלילי (מה שנקרא “תעודת יושר”). לאחר קבלת אישור, תופנה לבדיקה במרבד (שעלותה כ 1000ש״ח).
קבלת תוצאות המבדק עשוי לארוך קצת זמן ויש להמתין בסבלנות לקבלת התוצאות. אם עברתם את כל התהליך עד כאן בהצלחה, אתם מוזמנים להמשיך לשלב הבא.
שלב 2 – קורס עיוני “נהג רכב ציבורי”
אז קיבלתם אישור על כשירותכם להוציא רישיון אוטובוס, זה הזמן להירשם לקורס עיוני של נהג רכב ציבורי בהיקף של 148 שעות. בין הנושאים הנלמדים: דיני תעבורה, הכרת הרכב, נהיגה מונעת, הסעת תלמידים ועוד.
בנוסף לבחינות הפנימיות של המכללה לתחבורה, תידרשו לעשות שני מבחנים חיצוניים: תאוריה במשרד הרישוי ומבחן בהכרת הרכב במשרד התמ”ת.
סיימתם את הקורס העיוני בהצלחה? זה הזמן לעבור ללימוד המעשי.
שלב 3 – לימוד מעשי על אוטובוס
עם סיום הלימוד של הקורס העיוני, יש לעשות גם שיעורי נהיגה מעשיים על האוטובוס אצל מורה נהיגה על אוטובוס. כשתהיו מוכנים ומרגישים בטוחים בנהיגה תעברו טסט. אנחנו ממש מקווים שתעברו את הטסט בהצלחה ותקבלו מהר את הרישיון הנכסף.
ולסיום, נכון שחברות התחבורה הציבורית מוכנים ורוצים לשלם לכם על הלימודים בתמרה להתחייבות לעבודה אצלם. לדעתנו שווה להוציא את הרישיון באופן פרטי כך תקבלו תנאים משופרים יותר בעבודה וגם תקבלו תגמול כספי מכובד לאחר תקופה שתעבדו בחברה.