נציגי עשרות רשויות מאזור השרון השתתפו בכנס חינוכי מיוחד במכללה האקדמית בית ברל בו הוצגו תכניות חדשניות להטמעת מצוינות חינוכית בערי השרון בשנים הקרובות, ובמהלכו המשתתפים קיימו דיוני עומק על שיתופי פעולה אפשריים בתחום החינוך
נציגי עשרות רשויות מקומיות (ביניהן רעננה, ראש העין, הוד השרון, כפר יונה, באר יעקב ועוד) השתתפו ביום רביעי האחרון בכנס ראשון מסוגו שהתקיים ביוזמת המכללה האקדמית בית ברל ובשטחה תחת הכותרת “החינוך כאתגר משותף”.
נציגי עשרות הרשויות המקומיות מאזור המרכז, ביניהם סגני ראש עיר, מנהלי מחלקות חינוכיות ועוד, שמעו מספר סקירות על העתיד החינוכי של האזור ועל תכנית “עיר אקדמיה” של המכללה האקדמית בית ברל ומשרד החינוך המיושמת בכפר יונה ובאר-יעקב ושעיקרה חיזוק והעצמת התשתית החינוכית המלאה של הרשויות על ידי ליווי וייעוץ צמוד של המערכות החינוכיות בכל הגילאים מצד אנשי המכללה.
סקירה נוספת עסקה בתכנית “מנהרת הזמן” ומיזם TARASA של המכללה העוסקים בזיכרון – האישי וההיסטורי – ותיעולו לכדי פרויקטים חינוכיים שונים. בקיץ האחרון, במסגרת פרויקט מיוחד של מנהרת הזמן, התחקו תלמידי תיכון בני העדה האתיופית אחר סיפור חייהם של הוריהם והציגו את ממצאיהם באירוע מיוחד בחדרה.
לאחר הסקירות התקיימו מספר מפגשי שיח בשולחנות עגולים, במהלכם דנו המשתתפים בנושאים שונים הקשורים בעתיד החינוך הישראלי, ביניהם השימוש בטכנולוגיה בהוראה, סביבות הוראה חדשניות, אתגרים בעבודה עם נוער בסיכון, חינוך הגיל הרך כאתגר לאומי, פיתוח מנהיגות צעירה במגזר הערבי ועוד.
נשיאת המכללה האקדמית, פרופ’ תמר אריאב, אמרה במהלך הכנס: “ממצאי המבחנים הבינלאומיים, במיוחד פיז”ה, והמבחנים המקומיים מצביעים על דשדוש ואף נסיגה בהישגים לימודיים וחינוכיים כמו גם על פערים גדולים בין תלמידים חזקים וחלשים ועל מתאם חיובי גבוה בין אלה לבין מעמד סוציו-אקונומי. זה מצב שמדינה כמו שלנו, שהמשאב האנושי הוא המשאב העיקרי לצמיחה כלכלית ולרמת חיים גבוהה, אינה יכולה לשאת לאורך זמן. לכן, אנחנו סבורים שיש לשלב ידיים להשגת מטרה משותפת – קידום מערכת החינוך ברמת הרשויות וצמצום פערים לימודיים וחינוכיים. אם מהלכים כאלה יתרחשו ביישובים רבים אזי ברמת המאקרו של המדינה יחול שיפור שיתרום להגדלת השוויון האזרחי של אוכלוסיות תת-משיגות או מודרות לצד קידום מצוינות.”
עומר שכטר, סגן ראש עיריית ראש העין ומחזיק תיק החינוך בעירייה, אמר במהלך הכנס: “אני שמח מאוד להיות בכנס הזה, שכולל הרצאות מעניינות וחשובות. כאשר מדובר בתחום החינוך, המורה חייב להישאר גם תלמיד ולכן למידת עמיתים כמו זו היא חלק חשוב מהחינוך בעידן שלנו”.
אסנת חכמון, ראש מנהל חינוך בכפר יונה, שהציגה את פעילות “עיר אקדמיה” בעיר אמרה במהלך הכנס: “השותפות בין כפר-יונה למכללה האקדמית בית ברל היא שותפות מעצימה וייחודית, פורצת דרך ממש. היא שמה את נושא החינוך במרכז כגורם המעצב את הקהילה המקומית. “
גלעד גולדמן, מנהל מחלקת החינוך בבאר-יעקב אמר במהלך הכנס: “חשיבותו של הכנס הזה היא בחיבור בין האקדמיה והרשויות כמנוף ליצירת שיתופי פעולה מערכתיים, עם דגש על פיתוחם המקצועי של המורים. “