כולנו שמענו את הבוס שלנו, או את הבוס של הבוס שלנו, כשהכריז קבל עם ועדה שמנהל טוב הוא מנהל מלידה. על פי הגישה הזו, מנהלים נולדים כאלה, עם כישורי מנהיגות ויכולת להוביל עובדים אל המטרה שלהם. אז נכון, יש בוודאי מי שאולי נולד עם מערך כישורים מהסוג הזה בדיוק, אבל זה בוודאי לא גוזר את דינו של מי שלא “זכה” לגנים של מנהל. מאחר ורובנו נכללים בקטגוריה השנייה, הבשורה הטובה היה שאפשר ללמוד את הכלים הפרקטיים והמקצועיים, את הכישורים הנדרשים ואת היכולות הנדרשות מכל מנהל טוב.
מי צריך את זה בכלל?
באופן כללי לימודי ניהול מיועדים לא רק למי ששואף להגיע למשרות ניהוליות מתישהו לאורך הדרך, אלא גם למי שנמצא רגע לפני קידום או רגע אחריו, וגם למי שמנהל אנשים מזה תקופה ארוכה. למעשה, גם מנהל ותיק יגלה שיש לא מעט שטחים אפורים שהוא עדיין לא מכיר, אסטרטגיות ניהול שיפתיעו גם אותו וכיווני מחשבה שיגרמו לו לתהות האם אפשר לעשות דברים אחרת – ולהשיג תוצאות טובות עוד יותר. חוץ מזה, כשאתם מוקפים במנהלים חדשים וותיקים אתם זוכים להכיר את תפיסות העולם שלהם, וללמוד עם אנשי המקצוע הטובים ביותר שיש.
איך בוחרים מסלול מתאים?
אם כן, אין ספק שיש המון יתרונות ללימודי ניהול, מלימוד תיאוריות ועד לפרקטיקה, לשיטות ניהול מודרניות, לאסטרטגיות קלאסיות ולסיפורי הצלחה (או כישלון, שגם ממנו לומדים). עם זאת, השאלה החשובה כעת היא איפה כדאי לכם ללמוד. אם תערכו סקר קצר תוכלו למצוא בוודאי כמה מוסדות לימוד אפשריים שבהם האופציה הזו קיימת עבורכם, אבל לפני שתמהרו לקבל החלטה יש כמה משתנים שכדאי לבדוק:
1 – סילבוס. מוסדות שונים מתמקדים בנושאים אחרים ועשויים להאיר את הזרקור דווקא במקומות החשובים לכם יותר או פחות. בדקו מראש מה הם תכני הלימוד והאם הם מתאימים למטרות ולצרכים שלכם.
2 – סגל ההוראה. מורה טוב הוא מורה לחיים, וזה נכון עוד יותר כשמדובר על האנשים שאמורים להקנות לכם ידע מקצועי וכלים פרקטיים לעבודה שלכם כמנהלים. סגל מנוסה, מקצועי ובעל רקע בהוראה – לזה אין תחליף.
3 – בוגרי המקום. האם יש סיפורי הצלחה כלשהם שהמקום יכול להתגאות בהם? אם קורס מסוים מושך אליו יותר מנכ”לים ומנהלים בכירים, ולא מעט בוגרים מצליחים להגיע למשרות בכירות מאוד, בהחלט ייתכן שמצאתם את המקום שיעניק לכם את הכלים הטובים ביותר שיש.