ספר ראשון מסוגו על שותפויות אקדמיה-קהילה רואה אור בהוצאת מכון מופ”ת, מקבץ מחקרים שנערכו בנושא ובוחן את תרומתם לסטודנטים, למרצים, לקהילות מודרות ולמוסדות להשכלה הגבוהה.
האוניברסיטה של החיים
כמה פעמים שמעתם את המשפט “אחרי התואר לא יקבלו אותך ללא ניסיון”? בעזרת “שותפות אקדמיה-קהילה” ישנם קורסים אשר מקנים לכם ניסיון מעשי ולמידה מהשטח תוך כדי הלימודים. נשמע מעניין? מושך? אך האם זה תורם לסטודנטים, למרצים, לארגוני החברה האזרחית, לקהילות מודרות, למוסדות להשכלה גבוהה או שמא מיותר לחלוטין?
“החינוך של היום הוא החינוך של פעם”, “החינוך שלנו תקוע בעבר” משפטים אלו נשמעים אינספור פעמים במסדרונות של האקדמיה בישראל. תגובות הסטודנטים לאחר השתתפותם בקורסים המשלבים עשייה חברתית בתוך הקהילה כבר נשמעות אחרת, “אהבתי את הרעיון שלא רק לומדים, אלא גם יוצאים לשטח, מתנסים ורואים את הדברים בעיניים שלנו” עורכי הספר: פרופ’ דפנה גולן, פרופ’ יונה רוזנפלד וד”ר צביקה אור
ספר חדש המציג את המחקרים הראשונים שנערכו על שותפויות אקדמיה-קהילה בישראל, משקף את הידע ואת הניסיון שנצברו עד כה מהמורכבות בעשייה חינוכית, החברתית של סטודנטים ואנשי אקדמיה עם קהילות מודרות בתחומים מגוונים כגון, עבודה סוציאלית, אמנות, משפטים, אדריכלות ותכנון, תרגום, לימודי מגדר, חינוך, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, מדיניות ומנהל ציבורי. הספר בוחן את תרומתן של שותפויות אקדמיה-קהילה עבור כל אחד מהגורמים השותפים להן: סטודנטים, מרצים, ארגוני החברה האזרחית, קהילות מודרות ומוסדות להשכלה גבוהה. הוא גם מצביע על אתגרים מרכזיים בקשר שבין האקדמיה לקהילה ושופך אור על דרכים אפשריות להתמודדות עמם.
הספר מחולק לפרקים ופותח עם הנושא של הקהל הרחב והמגוון, קהל הסטודנטים, בבניית זהותם והאתגרים שעל הסטודנטים לעבור בדרך, הפרק השני מדבר על פמיניזם בקורסים המשלבים עשייה ומשם ממשיך לפרק שלישי על הסטודנטים היהודים והסטודנטים הערבים-פלסטינים, על הפוליטיקה שקשה להתעלם ממנה במציאות של היום, על יחסי כוח אדם ועל השוני שאותם סטודנטים עוברים לאחר השתתפותם בקורסים המשלבים עשייה, הספר מגיע לסיומו בפרק רביעי הדן על ההצלחות בשותפויות אקדמיה-קהילה, על המודלים האפשריים, על הקהילות השונות ועל שאר הגורמים השותפים לפעילות זו.
מומלץ לכם, מורים, מרצים, מנהלי מוסדות אקדמיים, הלימודים אצלכם לא משלבים עשייה חברתית בתוך הקהילה? חשבו מסלול מחדש…