תחום המחשבים והטכנולוגיה כבר מזמן איננו שמור לבוגרים ולמבוגרים. יותר ויותר ילדים החל מגילאי היסודי, נחשפים אל הטכנולוגיה בגיל צעיר, ומפתחים בה עניין רב ואינטואיציה שאנו המבוגרים יכולים רק לקנא בה וכמובן גם להתמלא בגאווה. אך אם נשים לרגע בצד את היכולות הטכנולוגיות הגבוהות בהם מצטיינים הדורות העכשוויים, הרי שלימודי המחשבים עודם נחשבים למאתגרים וסבוכים.
היבט זה לא פסח על הסגל הלימודי של מכללת שחקים סייבר אשר פיתחה שורה של מסלולי לימוד מתקדמים ונחשקים למקצועות הסייבר, התכנות והגיימינג.
הקו המנחה – לומדים לשם ההנאה
אם נודה על האמת, גם אנו המבוגרים יכולים למצוא עצמנו משתעממים, וגם בלימודים הנוגעים לתחומי העניין שלנו. נוסיף אל המשוואה כי מדובר בילדים, וכן את העובדה כי ענף המחשבים הינו סבוך ומורכב.
במכללת שחקים סייבר יצרו את הנוסחה החדשה ובה לא לומדים קוד לשם לימוד הקוד, ולא לומדים תכנות רק כדי לתכנת. לומדים מתוך הנאה, לשם ההנאה, מתוך הרצון לצאת להרפתקה.
כל קורס וקורס מועבר על דרך של משימות, אתגרים, טורנירים, עלילות מרתקות ומשחקי תפקידים.
המכללה עשתה כברת דרך רבה ומציעה את מסלוליה הן לתלמידים ותלמידות פרטיים והן במסגרת תל”ן לבתי ספר המבקשים להעניק להורים ולתלמידים והתלמידות מגוון של אפשרויות מרתקות וחדשניות. ניתן למצוא את המכללה רשומה במאגרי משרד החינוך תחת מספר התכנית: 7722.
מגוון מסלולי לימוד לבחירה
בהתאם למגוון הרצונות וההעדפות של התלמידים והתלמידות, כך שחקים מציעה מגוון עשיר של מסלולי לימוד לבחירה.
אחת מן הדוגמאות הבולטות ללימוד קוד לשם ההנאה ולא לימוד לשם שינון הקוד, הוא המסלול לתכנות במיינקראפט.
מיינקראפט הינו משחק המחשב הפופולרי והמשוחק ביותר בעולם, ובו השחקנים והשחקניות משחקים באמצעות דמות וירטואלית בעולם ממוחשב. במהלך הקורס, משתמשים המשתתפים בגרסת מיינקראפט Education ובה ניתן לתכנת את העולמות הווירטואליים דרך טכנולוגיות קוד שונות: JavaScript, פיית’ון ושפת סקראצ’.
מבלי לשים לב, יוצאים המשתתפים והמשתתפות עם ידע תכנותי פרקטי המבוסס על הבנה מעמיקה, ושאיננו נשען על שינון פקודות תכנות בלבד.
דוגמה נהדרת נוספת היא המסלול ללימודי סייבר קידס; תכנית לימודית שמטרתה להכשיר את תלמידיה כאנשי סייבר ואבטחת מידע מן המעלה הראשונה.
הקורס כולל 3 שלבים, כאשר בשלב הראשון למדים המשתתפים אודות מגוון תקלות מחשב, פתרון בעיות וסוגיות חומרה ותוכנה, כיצד האינטרנט עובד, תפעול תקלות רשת ועוד. בשלב השני, למדים המשתתפים כיצד לבנות אתר אינטרנט משלהם בהתבסס על 3 טכנולוגיות קוד: HTML, CSS ו-JavaScript. בשלב השלישי נכנסים התלמידים אל נעליהם של אנשי סייבר ומפילים את האתר. בנוסף לכך, הם למדים כיצד לייצא מתקפות סייבר, לזהות חולשות בקוד ולעבוד כאנשי אבטחת מידע מיומנים.
ייעוץ לימודי מקיף
הרישום אל הקורסים שצוינו מעלה וכן לכל מסלול לימודי אחר המוצע במכללה, כפוף בראיון קבלה אישי הנערך אל מול סגל תכנית הלימוד.
מטרת ראיון הקבלה היא להבין יחד עם התלמידים והוריהם, את תחומי העניין שיענו ויעלו על ציפיות הילדים ושיבטיחו חוויה לימודית מועילה.
בכל שאלה בנושא זה, ניתן להיוועץ ישירות אל מול צוות המכללה ולקבל ייעוץ לימודים טלפוני ראשוני.