ברוכים הבאים למאה ה-21. זו המאה שבה הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מהיר והתעשייה עמוסה בידע בלתי נגמר. בהתאם, גם הדרישות שלה רבות מאוד. הבשורה הטובה היא שזו בדיוק ההזדמנות של הצעירים, אלה שמחפשים עדיין את הכיוון המקצועי שלהם, להשתלב בתחום מבוקש ולוהט במיוחד. אין ספק שתחומים כמו הנדסה כימית או גרעינית, ביו-רפואית או אזרחית, תוכנה או מכונות, כל אלה מציעים לנו שילוב בין אתגר לעניין, בין חשיבה יצירתית להתפתחות לא מבוטלת. לצד כל אלה, מיותר אולי לציין, גם השכר לא רע. עם זאת, רגע לפני שאתם נרשמים ללימודים, קבלו כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם לקבל החלטות ולצאת למסלול הנכון.
בחירת מסלול הלימודים המתאים
נקודת הסיום שלכם אולי ברורה, ואתם יודעים שבסוף הדרך תצאו לשוק העבודה עם תואר בהנדסה שיאפשר לכם להשתלב בתחום המועדף עליכם. השאלה היא האם אתם יודעים מה הוא התחום הזה, ומה בדיוק תלמדו בשנים הקרובות. חשוב לזכור שהדרך אל תעודת הסיום היא לא קצרה, וכדי שתוכלו לעבור אותה על הצד הטוב ביותר וגם לארוז בדרך ארגז כלים מקצועי וטוב, רצוי שתבדקו מראש מה צפוי. זה הזמן לבחון את רשימת הקורסים בכל מסלול, ואף להתייעץ עם מכרים שיידעו להמליץ לכם על המסלול האידאלי עבורכם מתוך הניסיון האישי שלהם.
איפה תלמדו?
השאלה החשובה הבאה היא, כמובן, איפה תלמדו. יש בארץ לט מעט מוסדות אקדמיים, חלק מהם אף יציעו מסלול לתואר בהנדסה. עם זאת, מומלץ לבחור במכללה או במוסד אקדמי שיציע לכם לא רק ידע טכני אלא גם התנסות פרקטית ומקצועיות רבה מאוד. מכללות ידועות ובעלות שם הן מכללות שיתרמו לכם מאוד בכל מובן אפשרי. מצד אחד תקבלו את כל הידע שאתם צריכים כדי להשתלב בכל תחום ובכל מקום עבודה, ומצד שני שורת ה”השכלה” בקורות החיים שלכם תהיה מרשימה במיוחד אם תזכירו את שם המכללה שלכם. מוניטין הוא קריטי והמוניטין של המכללה הוא במידה רבה גם המוניטין שלכם.
התאמה ללוח הזמנים שלכם
אם אתם מתכוונים לעבוד במקביל בהחלט כדאי לוודא שהמסלול שאליו אתם נרשמים יאפשר לכם לעשות את זה. סביר להניח שתבצעו כמה התאמות בשעות העבודה כדי שתוכלו ללמוד כראוי (ורצוי שתעשו זאת) אבל מסגרת לימודים נוחה יותר תאפשר לכם לשמור על מקום העבודה וגם ללמוד טוב יותר לקראת הבחינות. תכנון נכון ותשומת לב לפרטים הקטנים הללו הם שיעשו את ההבדל, ויבטיחו לכם מסלול מקצועי טוב יותר.