תנאי הקבלה לאוניברסיטאות ולמכללות בישראל נחשבים במקרים רבים לנוקשים למדי. בהתאם למסלול הנחשק אתם צריכים לעמוד ברשימה של דרישות, כזו שכוללת ציון פסיכומטרי מינימלי וגם תעודת בגרות מלאה שמורכבת ממקצועות מורחבים רלוונטיים. מצד שני, יש היום גם פתרון לא רע למי שקרוב לתנאי הקבלה אבל לא עומד בהם עדיין, והפתרון הזה כולל מסלול לימודים נוסף שבסופו תוכלו להתקבל כסטודנטים מן המניין. בקיצור, אל תספידו את הסיכויים שלכם להתחיל ללמוד בקרוב, אתם רק צריכים למצוא את הדרך הנכונה לעשות את זה.
מסלולי מכינה לקראת התואר
אם אתם ממש רוצים להירשם ללימודים אקדמיים אבל הנתונים הקיימים לא מספקים את המוסד שאליו אתם שואפים להירשם, מכינה קדם אקדמית היא דרך טובה לוותר על עוד קורס פסיכומטרי או שיפור בגרויות. נכון, זה עדיין ידרוש מכם ללמוד – ולא מעט – אבל יש יתרון משמעותי למי שבכל זאת בוחר בדרך הזו. לא רק שהוא מכניס את רגלו אל המוסד האקדמי ממילא, אלא הוא מקבל גם כלים שיעזרו לו מאוד בהמשך הדרך. מוסדות אקדמיים שונים גם מעידים שבוגרי המכינות מצליחים יותר בלימודים עצמם, משום שבמהלך המכינה הם למדו להכיר את כללי האקדמיה טוב יותר, והם מוכנים ללימודי התואר טוב יותר מסטודנטים שהתקבלו ישירות. זה לא אומר שאתם צריכים למהר דווקא למסלול הזה ולהאריך את הדרך אם אין לכם צורך, אבל זה בהחלט נתון מעודד למי שכמעט התקבל – אבל בסוף קיבל תשובה שלילית.
איך מתקבלים למכינה קדם אקדמית?
אם חשבתם שהדרך אל המכינה תהיה בהכרח קלה מאוד כדאי שתדעו שגם אליה צריך להירשם – ולהתקבל. בהתאם למוסד האקדמי ולמסלול הייעודי שלכם תצטרכו לעמוד בכל זאת בכמה תנאים בסיסיים יותר. למשל, זכאות לבגרות, גם אם חלקית, ציון פסיכומטרי, גם אם נמוך יחסית, וכמובן אישור של ועדת הקבלה. מסלולים אחרים עשויים לדרוש תנאים קצת פחות בסיסיים כמו ציון 70 בבגרות במתמטיקה (4 יח”ל) או ציון פסיכומטרי קצת יותר גבוה. אם תעמדו בדרישות הבסיסיות ובתנאים של המוסד האקדמי הספציפי, בין אם מדובר במכללת סמי שמעון או באוניברסיטה העברית, תיכנסו למסלול לימודים שיימשך כשנה אקדמית מלאה. אז אולי זה לא המסלול הקצר ביותר, ומדובר בתוספת של זמן וכסף בשורה התחתונה, אבל זו דרך טובה להיכנס לעולם האקדמיה גם אם במהלך התיכון קצת הקלתם ראש בזמן שהחברים שקדו לבחינות הבגרות.