בין אם אתה בשלן חובב הנוהג לארח חברים וקרובי משפחה לארוחות גורמה בבית, ובין אם אתה מעוניין להתפתח בעולם הקולינריה, תוכל להתמקצע ולרכוש את רזי המקצוע באמצעות קורס בישול מקצועי. עולם הבישול נחשב לאחד המאתגרים ביותר, הוא מאפשר להתפתח ולרכוש מקצוע נחשק ומבוקש, להשתלב בתעשיית המסעדנות והמזון בארץ ובעולם וליהנות מקריירה משגשגת ומהנה
לימודי קולינריה ובישול ברמה הגבוהה ביותר
בשנים האחרונות שפים רבים הפכו לסלבס מוכרים, הם מופיעים בתכניות אירוח בטלוויזיה, מככבים בחדשות, זוכים לעניין רב, ורבים עוקבים אחרים ברשתות החברתיות. גם תכניות הבישול בטלוויזיה תרמו לפופולריות של תחום הבישול, ישראלים רבים עוקבים באדיקות אחרי תכניות הריאליטי העוסקות בבישול, מנסים מתכונים חדשים בבית, ומשדרגים את כישורי הבישול והאפייה שלהם.
גם הטעם הישראלי הפך לעדין יותר עם השנים, אנו מטיילים בעולם ונחשפים למאכלים חדשים ומלהיבים, לטכניקות בישול מסורתיות ומתקדמות, למשל בישול מולקולרי, פטיסרי ובולנז’רי, ועם הזמן הפכנו לאניני טעם ובעלי כושר הבחנה בין אוכל גורמה למנות רגילות.
מגוון קורסים ומסלולי בישול
כדי לרכוש מקצוע מבוקש ומאתגר כדאי לבחור בקפידה את בית הספר ללימודי קולינריה, יש מגוון מסלולי לימוד ומבחר קורסים מקצועיים, סדנאות בישול ועוד. מומלץ להתחיל בקורס בישול מקצועי במהלכו רוכשים ידע מקיף וטכניקות בישול בסיסיות ומתקדמות על מנת להפוך לשף מיומן ומוביל בתחומו.
בקורס בישול מקצועי רוכשים את היסודות הנדרשים לעבודה בתחום, לרבות טכניקות בישול קלאסיות מהמטבח הצרפתי, האיטלקי והאסיאתי. כמו כן, מפתחים ראיה קולינרית רחבה, נחשפים לתהליכים הכימיים והפיזיקליים במהלך הבישול, מכירים חומרי גלם רבים ומתנסים בעבודה עצמית בעמדות בישול מקצועיות ומאובזרות.
קורס בישול מתקדם מיועד לרוב לטבחים המעוניינים לרכוש ידע מעמיק נוסף ולהתמקצע בתחומם, ולבוגרי קורס בישול מקצועי. הקורס המתקדם מעניק ידע מעמיק בשלל נושאים בעולם הקולינריה, במהלך הלימודים לומדים ומתנסים מעשית בטכניקות בישול חדשות של מיטב השפים בעולם, נחשפים לשיטות עבודה חדשות, לחומרי גלם מיוחדים וגם מרחיבים את הידע בגסטרונומיה גלובלית.
קורס בישול במסלול מאסטר נועד להעניק ראיה קולינרית עדכנית, להעניק את הידע של המשתתפים בכל עולמות הקולינריה, ליישם ולתרגל טכניקות עבודה קלאסיות ומודרניות כאחד, לרכוש ידע בעולם הקונדיטוריה על כל רבדיו, ולקבל א כל הכלים הנדרשים כדי להצליח בתחום. כמו כן, קורס במסלול מאסטר כולל סטאז’ במסעדות מובילות בארץ ובאירופה, בין השאר במסעדות עם כוכבי מישלן.
קורס בישול במסלול בינלאומי נחשב לייחודי מסוגו בארץ, מטרתו להעמיק את הידע הנרכש בקורסים קודמים ובעבודה במסעדות. בין השאר הקורס כולל תכנים מתקדמים כמו ניהול מסעדות, תזונה, לימודי יין ועוד.
כאמור, קורס לימודי בישול מתאימים לבשלנים חובבים המעוניינים להתמקצע, לטבחים ושפים בתחילת דרכם, לאקדמאיים המעוניינים בהסבת מקצוע ובהגשמת חלום, ולשפים ישראלים המעוניינים לפרוץ החוצה ולהוביל את עולם הקולינריה בעולם לשיאים חדשים.