מדרשת שדה בוקר: שנת הלימודים תיפתח כסדרה, נחתם הסכם כניסה למו”מ של חצי שנה אשר יסדיר את תקציב המדרשה לחמש השנים הקרובות
רגע לפני תחילת שנת הלימודים, נחתם הסכם בין הנהלת מדרשת שדה בוקר לבין משרד החינוך והחשב הכללי במשרד האוצר אשר קובע כי הצדדים ייכנסו לתהליך בניית תכנית תקציבית והסדר המצב, דיונים אשר יערכו חצי שנה ועתידים להסדיר את חמש השנים הקרובות מבחינה תקציבית.
בשנתיים האחרונות משרד החינוך איים על הפסקת תקצוב המדרשה שבנגב, דבר אשר גרר מחאות רבות, גם מצד הנהלת המדרשה, גם מצד העובדים וגם מצד אנשי רוח וחינוך מרחבי הארץ המבקשים לשמר את מורשתו של בן גוריון בנגב. כידוע, בשנת 73′ נחתם ההסכם ההיסטורי אשר קבע את מעמדה של מדרשת שדה בוקר ואת אופן תקצובה על ידי הממשלה, כגוף חינוכי בעל חשיבות לאומית בנגב. מאז מתקצבת המדינה את מדרשת שדה בוקר על מנת לשמור עליה ועל אופייה, דבר אשר ביקש משרד החינוך לבטל בשנים האחרונות.
מאות תלמידים ותלמידות יתחילו בימים הקרובים את הלימודים בתיכון לחינוך סביבתי, אחד ממוסדות החינוך הייחודיים ביותר בארץ. את פתיחת השנה יחגגו התלמידים והמורים יחד עם הורים ואורחים מכל הארץ בטקס הזריחה המסורתי והמרהיב על פסגת הר צרור.
מדרשת שדה בוקר המפעילה אשכול של מוסדות חינוך, תיירות ומחקר העוסקים בחינוך למנהיגות, הכרת הארץ ושמירה על הסביבה, מתווה ופורצת דרך בנגב ובחברה הישראלית כחלק מהמפעל הציוני ברוח חזונו של דוד בן גוריון ומורשת ישראל. המדרשה מהווה מוקד חינוכי ותיירותי של ידע, פעילויות תרבות, לימוד וחוויה לציבור הרחב, לאנשי הסביבה ולאלפי אנשי חינוך, תלמידים ותיירים מרחבי הארץ. הגופים המרכזיים הפועלים במדרשה הם התיכון לחינוך סביבתי, בית הספר שדה, המכינה הקדם צבאית “מכינת הנגב” ומרכז גל למנהיגות. המדרשה שמה לה למטרה לפתח את המפעל החינוכי בנגב, תוך שימת דגש על ערכי הקיימות והמנהיגות, קידום פרויקטים חברתיים וחינוכיים בשיתוף עם המדינה וחיזוק הפעילות הקיימת במדרשה ופיתוחה, תוך הובלת בוגריה להיות אזרחים משפיעים ומעורבים בחברה הישראלית.
מנכ”ל מדרשת שדה בוקר, אורי דיסטניק: “בשנים האחרונות אנחנו מנהלים מאבק קיומי על חייה של מדרשת שדה בוקר ועל מורשת בן גוריון בנגב, אשר ייקבע את גורל העסקתם של מעל 160 עובדי המדרשה ושל מאות התלמידים והחניכים הלומדים בה. אני שמח על ההתקדמות במשא ומתן שלנו מול משרד החינוך ומאמין שבאמצעות הבנה של כל הצדדים שהאינטרס הוא זהה – נוכל לפתור את המשבר ולצאת לדרך חדשה וטובה יותר. בחצי השנה הקרובה נעצים את הדיונים משרד החינוך והחשב הכללי באוצר על מנת להגיע להסכם שיוכל לשמור על המדרשה, אופייה והבאים בשעריה. בסופו של יום, מעבר לפוליטיקה ומעבר לתקציבים – מדובר פה על מפעל ציוני רב שנים שמהווה סמל אמיתי עבור מדינת ישראל ואזרחיה.”