נשיאת המכללה האקדמית בית ברל, הפרופ׳ יולי תמיר, ציינה את סיום שנת המשפט תשפ”א באירוע במכללה האקדמית צפת
כמדי שנה, גם השנה ציין בית הספר למשפטים במכללה האקדמית צפת את סיום שנת המשפט וסיכום הפעילות הקלינית לשנת הלימודים תשפ״א באירוע מיוחד, שהוקדש כולו לנושא.
אורחת הכבוד של האירוע, שהתקיים במהלך השבוע האחרון, הייתה השרה לשעבר ונשיאת המכללה האקדמית בית ברל בהווה, הפרופ’ יולי תמיר, אשר נשאה את ההרצאה המרכזית באירוע בנושא היחסים בין רשויות השלטון המרכזיות במדינה.
את פני הפרופ’ תמיר קיבל תחילה נשיא המכללה האקדמית צפת, פרופ׳ אהרן קלרמן, אשר הציג בפניה את המכללה והעשייה האקדמית והניהולית במכללה, לרבות ההתקדמות בבניית מרכז לגסי הריטג’ והמכון המתקדם ע”ש הלמסלי להכשרה ולחינוך במקצועות הבריאות במכללה, שיופעל בשותפות עם המרכז לסימולציות רפואיות (מ.ס.ר) במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, אחד המרכזים הרפואיים המובילים בעולם.
לאחר מכן הציג בפניה ראש בית הספר למשפטים במכללה האקדמית צפת, הפרופ’ מוחמד ותד, את בית הספר בראשותו, לרבות את חברות וחברי הסגל האקדמי, כמו גם את העשייה האקדמית והניהולית הנעשית בבית הספר.
את האירוע הנחתה סגנית ראש בית הספר למשפטים, הד”ר יעל עפרון, אשר סקרה בפני באי הכינוס סיכום של מגוון הפעילויות האקדמיות והחברתיות, שנערכו בבית הספר במסגרת שנת הלימודים האחרונה, תשפ”א.
בדבריה, הדגישה הד”ר עפרון כי חרף מגבלות הקורונה, הקפיד בית הספר למשפטים לפעול באופן נמרץ וענייני כדי לקדם את כל הפעילויות האקדמיות, לרבות קיום כנסים ארציים וכנסים בינלאומיים, משפטים מבוימים, פעילות סדנאית ופעילות קלינית, כסדרן. זאת, לצד קיום סדיר, אם כי מקוון, של אירועים חברתיים חשובים, דוגמת מסורת ציון ה”חג של החגים”.
בנוסף, במסגרת הכנס השתתפו כל המנחים האקדמיים והמנחים הקליניים, אשר מנהלים במסגרת בית הספר למשפטים את מערך הקליניקות המשפטיות.
אלו, בתורם, הציגו בפני הנוכחים את פעילות הקליניקות המשפטיות ותרומתן לחברה בכלל, ולחברה הגלילית בפרט.
יצוין, כי במסגרת בית הספר פועלות כשמונה קליניקות משפטיות, העוסקות במגוון רחב של נושאים, דוגמת זכויות חשודים ונאשמים בפלילים, סיוע משפטי לנזקקים, אכיפת חיובים וחדלות פירעון, הגנת הצרכן, חינוך ומשפט, נציבות תלונות הציבור, משפט טיפולי ועוד.
בדברים אשר נשא בפני משתתפי הכנס, הציג הפרופ’ ותד את אבני הדרך המרכזיות בהתפתחות בית הספר למשפטים בשלוש השנים האחרונות, לרבות הצלחתו לקבל הסמכת קבע מהמועצה להשכלה גבוהה.
במקביל, הרחיב הפרופ’ ותד בדבר חשיבותו ותרומתו של המערך הקליני בבית הספר, מתוך שאיפה להרחיב עשייה ברוכה זו.
במסגרת הרצאתה המרכזית, הציגה הפרופ’ יולי תמיר בפני המשתתפים את תפישת עולמה בנוגע ליחסים בין שלוש רשויות השלטון המרכזיות במדינה: הרשות השופטת, הרשות המחוקקת והרשות המבצעת.
היא הוסיפה ונדרשה למושגי יסוד הנוגעים לקיומו של משטר דמוקרטי וכאמור לתובנות בנוגע לעיקרון שלטון החוק ולעיקרון הפרדת הרשויות.
יצוין כי הכנס התקיים באופן היברידי, ובמקביל למשתתפים אשר נכחו באודיטוריום בית וואהל במכללה, הצטרפו אליו מרצים, תלמידים ומשתתפים נוספים באופן מקוון.