אוניברסיטת בר-אילן מעוניינת לקדם הקמתו של פארק מדע שיוקם בתחומי האוניברסיטה ויתפרס על שטח של 10,000 מ”ר, בסמוך למתחם הפקולטה להנדסה ובנייני המעונות. מדובר במתחם של עירוב שימושים שיכלול כיתות הוראה, מעבדות מחקר ומתחם לחברות טכנולוגיה שיפעלו בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה.
במסמך העקרונות שנקרא “רמת גן -בר אילן 2040” צוינו הפרוייקטים הבאים: הקמת פארק ביו טק למדע ורפואה בשיתוף תל השומר, שת”פ תחבורה חכמה בין בר אילן לתל השומר, שת”פ אקדמי עם הספארי ללימודי וטרינריה, הרחבת תכניות הלימודים לתלמידים מצטיינים,שת”פ אקדמי עם בית הספר למשחק בן צבי.
הישיבה התקיימה על רקע המלצת ועדת הגבולות להעביר חלק מהשטחים המניבים של האוניברסיטה לגבעת שמואל, בהיקף 218 דונם. מדובר בחניונים, מעונות הסטודנטים החדשים וכבישים עוקפים.
שלמה זהר, יו”ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה אמר בפתח הישיבה: “מדובר במשפט שלמה מודרני. חילקו את בר-אילן בין שתי רשויות עירוניות מסוכסכות ושתי ועדות תכנון מחוזיות שונות. החלטה הזויה שתפגע כלכלית ואקדמית באחת האוניברסיטאות המובילות בישראל. אוניברסיטה שהפכה למקור גאווה אזורי בעלת השפעה רחבה, משמשת כעת ככלי משחק פוליטי.
המלצת ועדת הגבולות לוקה בחוסר סבירות קיצונית מאחר והפיצול יפגע קשות ביכולתה של האוניברסיטה להתפתח ומתבסס על עובדות שגויות.. כמו כן, הפיצול מתעלם ומנוגד להמלצות של ועדות ותמוה בעיני שבחרו לפרסם את ההמלצות בעיצומו של משבר הקורונה.
העובדה שלא ניתנה לאוניברסיטה זכות התגובה ביחס להמלצה גם היא פגם חמור בעבודת הועדה ואינה עולה בקנה אחד עם הליכי מנהל תקינים”.
נשיא האוניברסיטה, פרופ’ אריה צבן שגדל ברמת גן, אמר: “בר-אילן מחוברת לעיר רמת גן ולמוסדות המובילים שלה כמו בית החולים תל השומר. האוניברסיטה נמצאת בצמיחה חסרת תקדים במספר הסטודנטים ובמחקרים פורצי דרך שמשפיעים על החברה, לא נוכל לאפשר שיאטו לנו את הקצב. כל מהלך כזה יפגע ישירות בתחומי הליבה שלנו של מחקר והוראה”.