בני נוער יהודים, ערבים ובני משפחותיהם התאספו למפגש חגיגי לסיכום תכנית המפגשים שלהם בלב פארק השרון. במהלך החודשים שקדמו למפגש, הוכשרו והונחו בני הנוער מג’ת ומצופי כפר-סבא לחקר ויוזמה היסטורית-סביבתית. הם תיעדו זיכרונות של הותיקים בקהילתם הנוגעים לסביבה ולשמירה עליה בהיסטוריה המשותפת של כולנו. אחרי שחקרו ושיתפו אחד את השנייה בממצאים, נפגשו בחיק הטבע כדי לדאוג גם לעתיד.
במהלך המפגש, למדו על האלונים, שהחלו להיעלם מאזור השרון המשותף ליהודים ולערבים במאה שעברה בגלל התערבות בני האדם בסביבה.
בעזרתו של עופר בינדל, שעוסק זה מכבר בהשבת האלונים למרחב הטבעי שלהם, שתלו בני הנוער יחד, שבעה אלונים צעירים למען הדורות הבאים.
ומה עם הזיכרונות שתיעדו? גם אותם ישתלו בשבועות הקרובים באתר TARASA.me, מיזם אינטרנטי לשיתוף זיכרונות. האלונים והזיכרונות, ישמשו עדות קבועה וניצחת, לשיתוף פעולה חשוב בין יהודים וערבים, ללמידה מההיסטוריה ולפעולה למען עתיד טוב יותר.
את התכנית יזמו סטודנטים מהתכנית לחינוך בלתי פורמלי במכללה האקדמית בית ברל במסגרת סדנת הסטאז’. היוזמה קרמה עור וגידים כפרויקט חינוכי למפגשי יהודים וערבים בעזרת צוות תכנית מנהרת הזמן, שבמסגרתה התבצע הסטאז’.
בני הנוער פעלו במשותף ובמקביל במפגשים שהתקיימו בכפר-סבא ובג’ת, וכללו הפעלות חוויתיות, מגבשות ובעיקר מלמדות.
בסופו של יום, עריבם ויהודים מנהלים את חייהם זה לצד זה והבעיה האקולוגית שייכת לשתי האוכלסיות למרות שאינה מדוברת ביניהן מספיק.
העבודה המשותפת והקשרים הטובים שנוצרו, כך מאמינים יוזמי הפרויקט נולדה מתוך ההכרה וההירתמות של שתי האוכלסיות לנושא הגלובלי של שיפור הסביבה המשותפת ושיפור החיים המשותפים.