בוגרי תואר ראשון בכל תחום יכולים ללמוד לתואר שני במשפטים גם בלי להיות משפטנים. במאמר הבא נציג את מאפייני המסלול, את תנאי הקבלה וכמובן את אפשרויות התעסוקה
תואר במשפטים ללא משפטנים נלמד במסגרת תואר שני. המטרה של תואר שני במשפטים ללא משפטנים היא להרחיב את הידע שנצבר בתואר הראשון ואף לעשות זאת באוריינטציה ספציפית. בעזרת התואר השני ניתן ליצור הזדמנויות חדשות, אפשרויות קידום ותחומי עניין. בנוסף, המסלול לתואר שני במשפטים יכול להתאים לאלה שבמסגרת המקצוע שלהם הם יכולים להיעזר בידע משפטי – כגון מנהלים, כלכלנים, רואי חשבון ועוד.
עוד הבדל משמעותי בין תואר ראשון במשפטים לבין תואר שני שמיועד למי שאינם משפטנים בא לידי ביטוי במגבלות העיסוק. בעוד בעלי תואר ראשון יכולים להמשיך ממנו להתמחות ועיסוק בעריכת דין או ייעוץ משפטי, בעלי תואר שני שאינם משפטנים לא יכולים לעשות זאת. מעבר לכך, לימודי התואר השני למי שאינם משפטנים לא מוכרים כחלק מהחובות לתואר ראשון במשפטים.
תנאי קבלה ונושאי לימוד
אפשר להכיר טוב יותר את המסלול של משפטים ללא משפטנים באמצעות בדיקה של תנאי הקבלה ונושאי הלימוד. ראשית, ברוב מוסדות הלימוד האקדמיים דורשים תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחו”ל. בנוסף, הדרישה מבחינת תנאי הקבלה היא לממוצע ציונים של 80 ומעלה.
כמו כן, בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי בחו”ל שרוצים ללמוד משפטים לתואר שני יצטרכו להציג תרגום של התעודות ממתורגמן מוסמך ואף לצרף אישור משגרירות המדינה על כך שמדובר בתעודת לימודים מוכרת. דרישה אחרת היא למבחן כניסה מסוג GRE או GMAT כפי שמקובל בתואר שני במנהל עסקים בחלק מהמוסדות האקדמיים בעולם.
שנית, נושאי הלימוד נקבעים לפי המסלול שאותו בוחרים. כאן ההבדל הוא בעיקר בין תואר שני שמיועד לבוגרי תואר ראשון בכלכלה, מנהל עסקים וחשבונאות, לבין בוגרי לימודי תואר ראשון מהפקולטות למדעי הרוח והחברה. בשני המסלולים גם אין דרישה לכתיבת תזה ואת הקורסים אפשר לבחור לפי הרקע שבו מעוניינים להעמיק.
מה עושים אחרי הלימודים?
השאלה המעניינת מבחינת בוגרי תואר שני בכל תחום אך בעיקר במשפטים היא מה אפשר לעשות עם התעודה. קודם כל, ניתן לנצל את תעודת התואר השני על מנת לדרוש שכר גבוה יותר במקום העבודה הנוכחי. מלבד זיכוי בנקודות מס, התואר השני שווה הרבה כסף עבור עובדים בכירים שרוצים להשיג יתרון מול קולגות או דורשי עבודה אחרים.
חוץ מזה, בעקבות הלימודים ניתן להמשיך לתואר שלישי או להתמקד בעשייה משפטית שאינה קשורה ישירות לייעוץ משפטי ולעריכת דין. בסופו של דבר, מי שמסיים את התואר השני במשפטים יכול גם לבחור מה לעשות איתו ובאיזה אופן להביא לידי ביטוי את הידע שהוא צבר.