כחלק מהפעילות הקהילתית של חברת השיכון הלאומית, עמידר, זו השנה השישית בה עשרות סטודנטים ייהנו ממלגת לימודים לטובת פעילות בשכונות
כחלק מהפעילות הקהילתית שמובילה עמידר החדשה, שהינה זרוע ביצוע של משרד הבינוי והשיכון, תקיים החברה זאת השנה השישית ברציפות את “תכנית המלגאים”, במסגרתה- תציע עמידר ל כ-60 מדיירי החברה, העומדים בקריטריונים, מלגה בסך 5,000 ₪ וזאת בתמורה ל-70 שעות התנדבות בקהילות הדיור הציבורי, ברחבי הארץ.
השנה, הרחיבה עמידר את קהל היעד שיכול להגיש מועמדות לתכנית וזאת על ידי הוספת מלגות גם עבור הלומדים במוסדות המפוקחים ע”י המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית (ללימודי תואר ראשון/ הנדסאי/ טכנאי) ומכינות קדם אקדמיות לקראת לימודים וזאת בנוסף לסטודנטים הלומדים במוסד לימודים המוכר במועצה להשכלה גבוהה.
לרשות המלגאים מגוון אפשרויות לביצוע שעות הפעילות וזאת במסגרת התכניות הקהילתיות שמובילה עמידר בקרב קהילת הדיור הציבורי, ובהן: פרויקטים להידוק הקשר הבין דורי והפגת בדידות בקרב קשישים, פיתוח מנהיגות בקהילה, הדרכה במרכזי הלמידה ובמרכזי “עמידר בקהילה” ועוד.
שרת הבינוי והשיכון, ח״כ ד”ר יפעת שאשא ביטון: “כשאני מסתכלת על הדיור הציבורי אני רואה, מעבר לקורת הגג והקירות, בעיקר את האנשים, המשפחות והילדים שגרים בו ומגיעה להם הזדמנות אמיתית למוביליות חברתית וליציאה ממעגל העוני. התכנית למלגאים שמובילה ‘עמידר’, תאפשר לדייריה הצעירים לרכוש השכלה ובכך לבנות את עתידם ולפרוץ את המעגל בו הם נמצאים, וגם תעניק סיוע ותקווה לדיירים נוספים, בעזרת מעורבותם החברתית של אותם סטודנטים שגדלו וחיו בדיור הציבורי. בכך יושגו שתי מטרות בעלות חשיבות ומשמעות ערכית ואני מברכת על כך״.
מנכ”ל עמידר, שאול גליקסברג סיפר על התכנית: “כבכל שנה אנו גאים להוציא לפועל את תכנית המלגאים המאפשרת למשתתפיה ללמוד, לצמוח ולהתפתח, אך לא פחות חשוב מכך לתרום חזרה לקהילה ובכך בעצם לסגור מעגל של נתינה המחזק גם את תחושת מסוגלותם האישית. אנו מזמינים את המועמדים להגיש בקשה לקבלת המלגה ומאחלים לכולם שנת לימודים אקדמאית פורייה ומוצלחת”.
הודיה סימן טוב, סטודנטית להוראה מירושלים, שלקחה חלק בפרויקט מספרת: “כשהוצג בפניי פרויקט חיזוק הקשר הבין דורי והפגת בדידותם של הקשישים הבנתי שמונחת בפניי הזדמנות לצאת מהמעגל הפרטי שלי, זה שנסיבות חיי גרמו לי להשתקע בו, ולעשות מעט טוב למען הסביבה. את החוויה המשמעותית שחוויתי יהיה לי קשה לתאר במילים. כל מפגש שלי עם ויטלי, האיש המדהים שזכיתי ללוות, גרם לי לתחושת סיפוק מדהימה ובדיוק כפי שאני הרגשתי כך גם ויטלי. בכל מפגש שוחחנו על החיים שלו ושלי, בישלנו יחד,
צחקנו, הדרכתי אותו בעבודה על מחשב ובעיקר חווינו רגעים של ביחד, אותם רגעים שהיו חסרים לו מאוד במשך כל כך הרבה שנים. אני בטוחה שהקשר המיוחד שנרקם בינינו יימשך. אני מודה בלב שלם ל”עמידר” על הזכות שניתנה לי באמצעותם לבצע את ההתנדבות המקודשת הזו. כל כולי תקווה ואמונה שנזכה כולנו לקצת יותר רגעים שבהם נעלה חיוך על פניו של האחר”.