סיום תואר ראשון הוא מעמד מרגש וחשוב, ואחרי כמה וכמה שנים של לימודים אינטנסיביים במוסד ההשכלה שבחרתם, תקופות מבחנים מתישות ועבודות ארוכות, סוף סוף התואר הנכסף בידיכם. השאלה הגדולה שעולה לבוגרי תואר ראשון רבים היא – מה עכשיו? מה הצעד הבא? מה עושים עם התואר הזה, ואיך אפשר למנף אותו לכיוון שאתם רוצים?
כדי לענות על השאלה “מה עכשיו”, אתם צריכים להבין לאן אתם רוצים ללכת מכאן. יש כמה אופציות נפוצות שבוגרי תואר ראשון מחליטים לעשות רגע אחרי קבלת התואר – ממציאת עבודה, דרך יציאה לחופשה ועד הקמת חברה בחו”ל – ששווה לכם לשקול בעצמכם.
מציאת עבודה בתחום
הצעד המתבקש אחרי סיום תואר ראשון הוא להתחיל את הקריירה שלכם ולמצוא עבודה בתחום הלימודים. הבחירה בעבודה הראשונה אחרי התואר היא בחירה קריטית, כי היא יכולה לנווט את כל הקריירה שלכם. לכן, חשבו איפה אתם רואים את עצמכם עובדים, איזה תחום בתואר הכי אהבתם, ואיזה תפקיד הכי מדבר אליכם. חשוב למצוא את העבודה הנכונה גם אם זה ייקח קצת יותר זמן ולא לקפוץ על העבודה הראשונה שמקבלת אתכם, כדי שתהיו שלמים עם מקום העבודה שלכם ועם הקריירה הארוכה שהתחלתם; מצד שני, מומלץ לא לחכות לעבודת החלומות המושלמת, ולהבין על מה להתפשר בעבודה ועל מה לא.
לצאת לחופשה
אחרי כמה שנים ארוכות של לימודים, הרבה בוגרים בוחרים לעשות הפסקה קלה לפני שמתחילים את “החיים האמיתיים”, ויוצאים לחופשה ארוכה בחו”ל. תוכלו לנסוע לטיול תרמילאים ארוך, או דווקא לבחור בטיול בערי אירופה, אבל לא משנה באיזה יעד תבחרו – אין ספק שתקבלו את החופשה והרוגע שכל כך צריך לפני שמתחילים את השלב הבא בחיים.
הקמת חברה בחו”ל או עסק בארץ
בוגרים שרואים את עצמם בעולם היזמות העסקית, בוחרים הרבה פעמים להקים עסק אחרי סיום התואר הראשון. לפעמים העסק הזה קשור לתחום התואר, ולפעמים מנותק ממנו לחלוטין. בכל אופן, הקמת עסק היא מאתגרת אך גם מספקת מאוד, ותאפשר לכם לנהל עסק לגמרי בעצמכם, ללמוד הכל בידיים, וכן גם לשלוט על לוח הזמנים שלכם ולקבל גמישות. בחירה נוספת והרפתקנית היא הקמת חברה בחו”ל; צעירים רבים בוחרים להגר מהמדינה ולבצע הקמת חברה בחו”ל, בין אם כי התנאים נוחים יותר, בין אם כי מחיר הקמת העסק ותפעולו זול יותר, ובין כי פשוט תמיד חלמו לגור בחו”ל. הקמת חברה בחו”ל היא אופציה שיכולה להיות מדהימה עבור בוגרים צעירים ובעלי חזון.
להמשיך לתואר שני
עוד בחירה נפוצה אצל בוגרי תואר ראשון היא להמשיך את הלימודים – הפעם לתואר שני. סטודנטים שאהבו את הלימודים ואת תחום הלימודים ורואים את עצמם מתפתחים, לומדים עוד ואפילו ממשיכים לקריירה אקדמאית, יכולים להמשיך לתואר שני במוסד הלימודים שלהם או במוסד חדש.