תוך שעתיים וחצי נרשמו 907 איש, ומאות נוספים ביקשו לכלול את שמם ברשימות המתנה. פילוח הנרשמים מראה שהם שייכים לכל הדיסציפלינות בקמפוס, בהם סטודנטים לכימיה, רפואה, תיאטרון, מדעי המחשב, ספרות, ביולוגיה ועוד.
במשך שנים רבות הקורס “יסודות השפה הערבית” של החוג ללימודי הערבית והאסלאם נלמד באוניברסיטת תל אביב והוא כלל מדי שנה כמה עשרות סטודנטים שהתעניינו בשפה הערבית ובתרבות האסלאם. במהלך השנה האחרונה פותחה הגרסה המקוונת של הקורס, ונשיא אוניברסיטת ת”א, פרופ’ אריאל פורת החליט השבוע לפתוח את קורס חינם לכל עובד ולכל סטודנט באוניברסיטה. ההחלטה משקפת תפיסה ערכית ולפיה ראוי שלכל אזרח בישראל תהיה שליטה בסיסית בשפה הערבית והכרה במעמדה המיוחד של שפה זו בקמפוס.
לדברי פרופ’ אוריה שביט, ראש החוג ללימודי הערבית והאסלאם ויוזם הקורס, ההרשמה נפתחה ביום ראשון בשעה אחת עשרה. לתדהמת כולם, תוך שעתיים וחצי נרשמו 907 איש, ומאות נוספים ביקשו לכלול את שמם ברשימות המתנה. 20% מהנרשמים הם חברי סגל מנהלי, 20% חברי סגל אקדמי ו-60% סטודנטים. פילוח הנרשמים מראה שהם שייכים לכל הדיסציפלינות בקמפוס, בהם סטודנטים לכימיה, רפואה, תיאטרון, מדעי המחשב, ספרות, ביולוגיה ועוד. בעקבות הביקוש העצום, החליטו הנהלת האוניברסיטה והנהלת הפקולטה למדעי הרוח להרחיב את הפרויקט ולפתוח קבוצות נוספות.
לצד לימוד הא”ב הערבי, אוצר של כ-200 מילים, הבניינים, הזמנים וביטויים ב”ערבית מדוברת”, הקורס יכלול גם הרצאת מבוא על יסודות האמונה האסלאמית והחגים באסלאם. פרופ’ שביט: “יש הסכמה מקיר לקיר בחברה הישראלית שצריך לקדם את לימודי הערבית. הביקוש העצום הוא הפתעה משמחת, ומלמד על שינוי עומק מבורך ביחס לשפה”.
לאור הביקור הגבוהה לקורס בשפה הערבית באוניברסיטת תל אביב הוסיף חיים מלכה, מנכ”ל בית הספר ללימוד ערבית “מדוברת” : “היום שיש הרבה אנשים שעובדים עם דוברי ערבית במגוון מקצועות, אם זה ברפואה, משפט או בנייה ומקצועות נוספים יש חשיבות רבה לשיח שהוא בלתי אמצעי, מבין ומכבד לשני הצדדים ולכן יש עליה בלימודי הערבית ובהרשמה לקורסים גם באופן פרטי וגם לחברות שיוזמות קורסים לעובדים שלהן”.