יש המגדירים את החוק כדרך לשקף חברה במקום ובזמן נתון. כאשר סוקרים את החוקים המוזרים שניתן למצוא בספרי החוקים ברחבי העולם עשויים להיות מופתעים מעט – אך גם ללמוד על התרבות המקומית. במסגרת לימודי תואר ראשון במשפטים סטודנטים לומדים להכיר את עולם המשפט, החוקים, כיצד הם נוצרים ובאילו נסיבות. אבל הינה כמה חוקים שלא ברור בדיוק איך ולמה הם נוצרו…
בריטניה – אין לרכב על סוס בשכרות
חשבתם שרק נהיגה בשכרות אסורה? חוק משנת 1872 קובע באופן רשמי כי אסור לרכוב בעגלה, לרכוב על סוס או על פרה כאשר אתם שיכורים. החוק שאנו מכירים היום הנוגע לרכבים ממונעים הוא כנראה הרחבה של אותו חוק בריטי.
הודו: עד שנה מאסר למי שלא יתופף כדי להרחיק ארבה
בהודו, המתבססת על מזון מצמחייה הגדלה במקום יש מנהג קבוע. אם ארבה מגיע לאזור מסוים, מנסים להרחיקו באמצעות תיפוף. צלילי התופים מיועדים גם להזהיר את החקלאים מכניסה של נחיל ארבה. אם אדם מזומן על ידי העיר לתופף ואינו מגיע – הוא מסתכן במאסר בפועל!
סין: אסור לבצע גלגול לנשמות ללא אישור רשמי
חושבים על גלגול נשמות? בסין לא תוכלו לעשות זאת ללא אישור רשמי. מנזרים בודהיסטים שמעוניינים לאפשר לנזיר המתגורר בהם להתגלגל מחדש צריכים להראות שהם יכולים לממנו כספית מגיל ינקות לאחר הגלגול.
אוסטרליה: רק חשמלאי מוסמך יכול להחליף נורה
על פי חוק שבוטל לבסוף בשנת 1999 (באיחור קל) רק חשמלאי מוסמך רשאי להחליף נורה. כמובן, שלאורך שנים רבים עברו על חוק זה בשל חוסר הרלוונטיות שלו בעידן הנוכחי.
האם מותר לחצות את גבול מינסוטה עם ברווז על הראש?
אגדה אורבנית טענה כי אסור לחצות את גבול מדינת מינסוטה עם ברווז על הראש. למרבה המזל – החוק הזה לא קיים וכנראה השתרש בעקבות בדיחה (לא מוצלחת במיוחד).[1] גרסה נוספת של החוק שפורסם העוסקת בחצייה של גבול ויסקונסין עם תרנגול על הראש גם היא פקטיבית. החוקים הפקטיביים שנפוצו בעולם בתור בדיחות וקיבלו בטעות את אישורם של אתרי חדשות שונים כוללים “איסור לאכול קטשופ בקפיטריות בצרפת” וחוקים רבים נוספים המונעים מאנשים להתנשק בערים שונות בעולם. לפני שאתם מאמינים לחוק ביזארי שקראתם – מומלץ לבדוק במקורות נוספים.
[1] https://www.messagemedia.co/aitkin/news/dumb-laws-real-or-ficticious/article_dd2384f9-6eb7-5d3c-9773-5f09c8763dcb.html