בעידן של היום, קשה שלא לדעת כמה חשובה הגנת הסייבר על המחשב הפרטי וקל וחומר על מחשבים עסקיים שכוללים מידע רגיש. זה הופך להיות אף חשוב יותר כשמדובר במחשבים ממשלתיים או בנקים שכן הפריצה אליהן יכולה להיות הרת גורל. זו הסיבה שלאחרונה לימודי סייבר הפכו להיות אחד מהקורסים החשובים ביותר בעולם ההייטק.
וכשחושבים על מקצוע לטווח ארוך עם משכורות גבוהות, סייבר הוא המקצוע הראשון שקופץ לראש. לימודי אבטחת מידע וסייבר הם לימודים מקצועיים שנועדו להכין את הסטודנטים בדיוק לשוק העבודה ולצרכים שלו. זאת על מנת לאפשר להם השתלבות קלה ואפקטיבית.
ריכזתי עבורכם את 5 המקצועות הפופולאריים ביותר שיוצאי קורס סייבר יכולים לעבוד בהם לאחר הקורס:
-
אנליסט אבטחת מידע SIEM SOC
האנליסט עובד במרכז ניטור האבטחה בארגון. כדי לספק הגנה סביב השעון לארגון, עבודתו של מרכז הניטור היא רציפה לכל אורך שעות היממה ובכל ימות השנה. ב-SIEM SOC מבוצע איסוף עיבוד וניטור של נתונים המגיעים ממערכות ההגנה של הארגון ונתונים המגיעים מגורמים אנושיים פנימיים וחיצוניים.
במרכז הניטור פועלים כל בעלי התפקידים בתחום אבטחת המידע בארגון. כמובן שגם כל סוגי האנליסטים. ב-SOC קיימים מספר סוגי אנליסטים כשאחד מהנפוצים הוא אנליסט אבטחת המידע, לפעמים הוא יעשה את התפקיד גם של אנליסט התנהגות רשת. שתפקידו לנטר את הרשת הפנימית בארגון לזהות פעולות חריגות.
-
מיישם הגנת סייבר
במערך אבטחת המידע, יש צורך באנשים מקצועיים שישמישו וינגישו את מערכות אבטחת המידע והטכנולוגיה. הם מבצעים התקנה, תפעול ותחזוקה של הכלים של אבטחת המידע. משמעותה של הגנת הסייבר היא שמירה שהמידע ברשתות התקשורת והאינטרנט לא ידלוף לגורמים לא מוסמכים. וכמובן לשמור מפני תקיפת סייבר שיכולה לשבש את הפעילות התקינה של הארגון.
בתחום אבטחת המידע הגנת הסייבר, קיימים אמצעים טכנולוגיים מתקדמים שאוספים מידע קודם על גורמים שעלולים לפגו במידע של הארגון במטרה לנקוט פעולות מניעה מפני התקפה על הארגון. האנליסט אף אמור לזהות מראש את נקודות התורפה של הארגון לפני שגורמים עוינים יזהו אותה לפניו. לימודי אבטחת מידע וסייבר הופכים את הסטודנטים למומחי סייבר שאמורים להכיר לעומק לא רק את מכלול מערכות ההגנה, אלא גם לשלוט בקישורי האקינג (Hacking) ולהכיר לעומק תוכנות ריגול.
-
ארכיטקט הגנת סייבר
ארכיטקט אבטחת מידע הוא האדם האחראי על תכנון ובניית מערך ההגנה על מערכות ההפעלה, רשתות התקשורת ועוד כנגד איומים של הארגון. מערכת ההגנה היא גמישה ומחייבת שינויים תכופים, סיוע לצוות תגובה לאירועים וייעוץ טכנולוגי למנהל הגנת הסייבר.
קורס סייבר מכין את הסטודנטים להיות אנשי מקצוע מומחי תוכן ובעלי חזון להשפיע על תהליכים ממושכים בהיבטי אבטחת מידע. זאת בהתאם לרגולציות הארגון, החוקים ותפיסות אבטחת מידע שונות.
-
מנהל הגנת סייבר CISO(Chief Information Security Officer)
התפקיד התפתח מתפקיד ארכיטקט הגנת סייבר, אך הוא כולל גם טיפול בממד הטכני כמו גם טיפול בהיבטים הניהוליים של הצוות, ניהול סיכונים, רגולציה וכן אחריות לביצוע ביקורת טכנית ומנהלית על צוות אבטחת המידע.
-
מומחה חקירה – Forensics
מומחה החקירה אחראי לזהות את האירועים במחשב וברשת הארגונית שלרוב הם קשים לזיהוי ולכן גם להתגוננות מפניהם. זאת מכיוון שההתקפות הללו עתירות באמצעי הסתרה וטשטוש עקבות. מלבד לזיהוי ההתקפה, מומחה החקירות פועל לפענוח של המרכיבים והחלקים שלה ברשת, להגיב ולהמליץ על הגנה נאותה כנגד התקפות דומות.
לימודי אבטחת מידע וסייבר הם הכנה נפלאה עבור הסטודנטים להתמחות בתחום שחזור המידע, בתחום הפלילי או בתחום זיהוי פוגענים. המומחה יהיה בעל ידע וכלים שמאפשרים לו לזהות התקפה, לפענח את המרכיבים שלה, לאתר את כל חלקיה ברשת, להגיב ולהסיר את כל רכיביה.
לסיכום, מלבד היותו המקצוע הכי נחשק בהייטק, עם השכר הכי גבוה, תחום אבטחת המידע והסייבר הוא תחום שמכיל המון מקצועות פוטנציאליים שמאפשרים לסטודנטים שלומדים קורס סייבר להשתלב בהם בתעשייה ולפתח את עצמם. כל סטודנט יוצא מהקורס עם כלים להיות כל אחד מהתפקידים הללו ועוד.