ביקור בינלאומי של צוות חוקרים מהודו, בראשותם של פרופ’ צ’ארו מונגה, מרצה ב I.I.T , המכון הטכנולוגי בהודו התקיים ב – SCE. פרופ’ מונגה הגיעה למכללה האקדמית להנדסה ע”ש סמי שמעון במטרה לקדם את המחקר המשותף שלה עם המחלקה להנדסת מכונות במכללה בנושא עיצוב ותכנון רובוטים לגיל השלישי.
המחלקה להנדסת מכונות ב- SCE המכללה האקדמית להנדסה ע”ש סמי שמעון עובדת בשנים האחרונות מול I.I.T (Indian Institute of Technology) שבהודו על שיתופי פעולה בינלאומיים עם מרצים וסטודנטים משני המוסדות. במסגרת שיתוף הפעולה התכתבו הסטודנטים בסקייפ ו-וואטסאפ ויחד תכננו וקיימו פרויקטים משותפים במסגרת פרויקט בשם E-studio. הפרויקט מתקיים כבר שלוש שנים בצוותים משולבים משתי המדינות ויחד הסטודנטים עובדים על פרויקטים חברתיים כמו לדוגמא: מתקנים פיזיותרפיים לילדים חולים, משחקים טכנולוגים לילדים עיוורים, ומתקני ניוד לסטודנטים בקמפוס.
החודש הסטודנטים ההודים הגיעו לישראל לפגוש את חבריהם לפרויקט ויחד השתתפו בתחרות ה – MECHATON 2017 הבינלאומית כחלק מאירועי שבוע הנדסת מכונות במכללה. עם הסטודנטים הגיעה פרופ’ צ’ארו מונגה האחראית על שיתוף הפעולה מהצד ההודי ואף מקדמת את המחקר שלה בישראל בעזרתם של ראש המחלקה וראש המסלול במחלקה.
ראש המחלקה להנדסת מכונות, ד״ר גדליה מזור, סיפר: ״השנה החלטנו להעמיק אף יותר את שיתוף הפעולה האקדמי בזירה הבינלאומית ואף הרחבנו את הפעילויות על-מנת לחשוף את הסטודנטים שלנו לקידמת הטכנולוגיה. שיתוף הפעולה מאפשר לסטודנטים שלנו להתנסות בעבודה מול שותפים מחו”ל ומציג להם גם את הקשיים שבעבודה מסוג זה”. על שיתוף הפעולה עם המשלחת מהודו אחראיים ד”ר גדליה מזור, ופרופ’ איקו אביטל מהמכללה.
פרופ’ מונגה התארחה במכללה בפעם השלישית והפעם הגיעה גם במטרה לקדם מחקר משותף בנושא של ״אינטראקציה בין רובוטים לקשישים״. פרופ’ מונגה סיפרה על שיתוף הפעולה בין המוסדות האקדמיים ועל הקשר בין הסטודנטים מהמדינות השונות: “שתי המחלקות, פה המחלקה להנדסת מכונות ואצלנו המחלקה לעיצוב, עבדו יחד בשנה האחרונה ונוצרו קשרים חבריים בין הסטודנטים. עלו הרבה בעיות בעבודה המשותפת, כמו לדוגמא – הבדלי שעות בין המדינות, הבדלי תרבויות וכמובן מחסום השפה. למרות זאת הצליחו הסטודנטים לעבוד יחד וליצור פרויקטים משותפים יפים”.
“אנו בהודו אוהבים את הטכנולוגיה והפיתוחים הישראליים ולכן ללמוד יחד תורם לכל הצדדים ומעשיר את הסטודנטים שלנו. ביקור ראש הממשלה שלנו, מודי, הוא הוכחה לכך וזה מרגש ומחזק אותנו מאוד לדעת שהקשר לישראל ולמחקר הישראלי חשוב גם לו”.
לסיום סיפרה פרופ’ מונגה על האהבה שלה לתרבות בישראל: “במהלך הביקור סיירנו במקומות רבים בישראל כמו תל אביב, ים המלח, ירושלים ועוד. האנשים בכל המקומות שהיינו הם אנשים אוהבים, שמעריכים את הדברים הקטנים בחיים, ובעיקר יודעים ליהנות כל הזמן ומכל דבר. העבודה שלנו בסופו של דבר היא למען אנשים ואנו צריכים לחשוב על השימוש האנושי בכל דבר שאנו עושים. פה בישראל זה יותר קל כי לכולם אכפת ורוצים לעזור אחד לשני”.
“זה ביקור מרגש עבורי”, סיכמה פרופ’ צ’ארו מונגה, “הגעתי להמשיך את המחקר שלי, הסטודנטים שלנו השתתפו בהאקתון בינלאומי, ופגשתי סטודנטים ישראליים מ-SCE שכבר הכרתי בעבר. אני נרגשת שהסתדר וכולם נהנו ולמדו יחד”.