לימודים הם חשובים ותואר אקדמי הוא קריטי. שתי עובדות אלו מלוות אותנו עוד כשאנחנו מנסים לשלב בין בחינות הבגרות למפגשים עם החברים במסיבות כיתה. מספרים לנו שזה חשוב, שזו המקפצה שלנו והדרך הטובה ביותר להבטיח עתיד מקצועי וכלכלי. הבשורה הטובה, ואותה נגלה כבר עכשיו, היא שהטענות האלו פשוט נכונות. הידע התיאורטי והפרקטי שתרכשו במהלך הלימודים הוא הידע שיעזור לכם לעשות את הצעדים הראשונים בעולם העסקים, בתחום הטיפולי ובכל תחום אחר שאליו תשאפו להיכנס. אז איך עושים את זה נכון?
מתכננים את הקריירה כבר עכשיו
זה נדמה לנו מאתגר, אולי אפילו בלתי אפשרי, אבל ההחלטה ביחס ללימודי תואר ראשון ומוסד הלימודים המתאים היא החלטה שאנחנו צריכים לקבל בשלב מוקדם יחסית. נכון, בכל גיל אפשר להתחיל ללמוד, וגם הקלישאה “אף פעם לא מאוחר מדי” מדויקת להפליא, אבל באופן כללי אנחנו נדרשים לקבל את ההחלטה ביחס למסלול הלימודים שלנו רגע אחרי השחרור הצבאי (או אחרי החזרה מדרום אמריקה). היתרון הגדול שלכם, אם תבחרו להתחיל ללמוד כבר עכשיו, הוא שתוכלו להגיע אל המטרה מוקדם הרבה יותר. בשלוש השנים הקרובות תקבלו ידע, כלים, תיאוריות וגם פרקטיקה, ותצאו אל שוק העבודה עם ארגז כלים מקצועי ואיכותי.
איך מתחילים?
תהליך קבלת ההחלטות שלכם מתחיל בבית, מול המחשב, עם רשימת המקצועות האפשריים ועם החלומות שלכם. כדי לבחור את התחום הנכון – אם אתם עדיין לא ממש בטוחים לגביו – אתם פשוט צריכים לדעת מה האפשרויות. יכול להיות שתגלו לפתע תחום שלא חשבתם עליו, או שתגלו שהחלום שלכם אפשרי בהחלט ונמצא במרחק שלוש שנות לימודים וכמה מבחנים מכם. כדי שתוכלו להתרשם לעומק ממוסד הלימודים, מהתכנים ומהאווירה בקמפוס, הגיעו לימים הפתוחים. הם יעזרו לכם מאוד.
מה הדרישות הרלוונטיות?
תהליך הרישום למוסדות השונים משתנה בין המכללות והאוניברסיטאות. במקומות שונים ידרשו מכם פסיכומטרי גבוה יותר או פחות, או שלא יבקשו ציון פסיכומטרי כלל. במוסדות אקדמיים אחר יבקשו ציוני בגרות הנושקים ל-100 ואילו במסגרות אחרות או בפקולטות שונות יקבלו אתכם גם עם ציונים נמוכים יותר. לכן מומלץ לבדוק מראש, עוד לפני שתגיעו לימים הפתוחים, מה האפשרויות הריאליות באמת. אם הציונים שלכם נמוכים ולא עשיתם פסיכומטרי מעולם כנראה שלא תגשימו את החלום להיות רופאים (לפחות עד שתשלימו את החסר). מצד שני, יש עולם שלם ומרתק שפרוש לפניכם, אתם רק צריכים לבחור בו.