ועדת החינוך, התרבות והספורט ציינה את יום הסוכרת הבין-לאומי בדיון שהוקדש לתקנות המזון הבריא שטרם הובאו לאישור מחדש של הוועדה. יו”ר הוועדה ח”כ יעקב מרגי קרא לשר החינוך לפתור את “הסוגיה המבישה” של דחיית אישור התקנות המפקחות על איכות המזון במוסדות חינוך, או לחלופין להניח על שולחן הוועדה תקנות חדשות המחריגות את הישיבות הקטנות.
כזכור, תקנות הפיקוח על איכות המזון במוסדות חינוך טרם אושרו בוועדת החינוך של הכנסת בשל רביזיה (בקשה לפתיחה של הנושא ודיון מחדש בתקנות) שהגיש ח”כ יעקב אשר (יהדות התורה), אשר טען כי התקנות יגרמו לעלייה במחירי המזון המוגש לתלמידים ומי שיישאו בעלויות יהיו בסופו של דבר ההורים.
יו”ר הוועדה ח”כ יעקב מרגי אמר בישיבת ועדת החינוך כי “ח”כ יעקב אשר ממפלגתו של גפני יכול לדאוג לשיפוי העלויות באופן שלא יושתו על ההורים, אבל הכי קל לו לתקוע רביזיה המעכבת את הפיקוח על מכירת מזון בריא בכל מערכת החינוך. אם ח”כ גפני ירצה הוא יכול להצעיד בטור את כל צמרת משרד החינוך והאוצר, אבל האטימות תוקעת את אישור התקנות בוועדה. אני קורא להעביר את התקנות גם במחיר החרגה של הישיבות הקטנות כפי שדורש ח”כ אשר. שחברי הכנסת שעשו את המהלך, יתנו הסברים לכך שהם מזניחים את האוכלוסייה שלהם”.
היועצת המשפטית של הוועדה עו”ד מירב ישראלי הבהירה כי כל תקנות חדשות שיגיעו לוועדה יבחנו מחדש בהתאם לעיקרון השוויון.
עירית ליבנה, המפקחת על תחום הבריאות במשרד החינוך אמרה כי משרד החינוך מחויבים לתקנות הללו, אך עם זאת המשרד נוקט בפעולות נוספות כדי להשפיע על התלמידים לצרוך מזון בריא.
ד”ר עמי בן יהודה, הפורום הישראלי לאורח חיים בריא ציין כי שליש מהילדים בכיתה א’ נמצאים בעודף משקל. נציגי העמותות העוסקות בתזונה נכונה ביקשו לאשר את התקנות כדי שיוכלו להתבסס עליהם כאשר הם פועלים בבתי הספר ומספקים מזון בריא לתלמידים. נציגת ארגון לקט ישראל סיפרה כי מנהלים מוותרים על הכריכים שהארגון שלה מספק כי לדברי המנהלים התלמידים לא אוכלים כריכים מחיטה מלאה. “המנהלים עצמם לא מבינים את החשיבות של תזונה נכונה ובריאה. כשיהיו תקנות יהיה לנו קל יותר להסביר בבתי הספר את ההיגיון שמאחורי חלוקת הכריכים הבריאים”.