גם אתם חלמתם להיות סוכני ביטוח? זה אכן תחום כדאי שיש בו צורך תמידי באנשי מקצוע, אבל זה לא קל לכבוש את המקום הזה. מכיוון שקבלת הסמכה לעסוק בתחום סוכנות הביטוח היא קשה ותובענית בהחלט.
סטודנטים רבים שלומדים ביטוח מעוניינים לגשת לבחינות ולעבור אותם בהצלחה. אבל המציאות מוכיחה שאחוזי המעבר אינם גדולים – יש אנשים רבים שנאלצים לוותר על החלום שלהם בדרך. כי להיות סוכן ביטוח זה אומנם מקצוע כדאי ושווה, אבל הוא תובעני ודורש מאמץ והשקעה רבה – לא לכל אחד זה מתאים.
תהליך קבלת רישיון
להלן תוכלו לקרוא על רשימת התנאים שעליכם לעמוד בהם כדי לקבל את הרישיון בתחום הביטוח.
- בחינה על יסודות הביטוח. הבחינה מתבצעת על פי נוהלי הממונה על שוק ההון, החיסכון והביטוח. כמו כן נדרש הלומד להיבחן על יסודות ייעוץ השקעות. בחינה זו נערכת מטעם הרשות לניירות ערך, והיא כוללת בחינה בכלכלה, בחינה בחשבונאות, מימון וסטטיסטיקה.
- כל לומד נדרש לעבור תקופת התמחות של שישה חודשים. בתקופה זו יעסוק המתמחה בייעוץ פנסיוני, בתיווך ביטוחי או בשיווק פנסיוני וזאת עוד בטרם יש בידיו רישיון.
- לאחר שני שלבים אלו יידרש הלומד לעבור את מבחני הגמר:
- כדי לקבל רישיון יועץ פנסיוני או רישיון סוכן ביטוח פנסיוני יהיה על הלומד לעבור בחינת גמר בביטוח פנסיוני, בחינה זו נערכת מטעם הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון.
- ואילו אם הלומד מעוניין לקבל רישיון סוכן ביטוח כללי עליו לעבור בחינת גמר בביטוח תאונות וביטוח רכש. בחינות אלו נערכות מטעם הממונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון. לשם קבלת רישיון סוכן ביטוח ימי יהיה על הלומד לעבור בחינת גמר בענף ביטוח ימי. אף בחינה זו נערכת מטעם הממונה על שוק ההון הביטוח והחיסכון.
- הגשת טופס בקשה לקבלת רישיון. הלומד נדרש להגיש טופס בקשה כדי לקדם את קבלת הרישיון שלו.
קיימת אפשרות להגיש בקשת פטור מבחינות או מתקופת התמחות בהתאם לנוהל הקבוע בתחום.
תהליך הרישוי
כדי לגשת לבחינה יש להירשם באתר האינטרנט של הרשות לניירות ערך. לאחר שעברתם בהצלחה את הבחינה אפשר להתקדם לעבר תקופת התמחות וכן לגשת לבחינות גמר. אומנם ניתן לכתוב בשורה אחת על המבחנים ועל השלמתם בהצלחה, אבל במציאות מדובר בתהליך מורכב ותובעני שדורש המון לימודים ושינון. למרות ההשקעה לא כל הלומדים מצליחים לעבור את המבחן בהצלחה, שכן מבחני הרשות לניירות ערך ומבחני משרד האוצר בהחלט מקשים על הנבחנים. כך שלא כל אחד יכול להצליח לעבור אותם בהצלחה ולהשיג את הרישיון המיוחל. לומד שנכשל ולא עבר את הבחינה יוכל לגשת ולנסות את מזלו בבחינות הבאות. אכן, תהליך הרישוי הוא קשה ותובעני ולא קל להשיג את הרישיון המיוחל.
לימודי ביטוח – רק במכללות בעלות ניסיון
לאור תהליך הרישוי המורכב של סוכני הביטוח ואחוזי המעבר הנמוכים של בחינות משרד האוצר והרשות לניירות ערך, חלה עליה בכמות המכללות המציעות תוכניות לימודי ביטוח למעוניינים. לפני שאתם מתחילים את התהליך, מומלץ לבדוק את כל תוכניות הלימודים השונות ואת אחוזי המעבר של הסטודנטים.
לפרטים נוספים ומידע על משרות ולימודי ביטוח תוכלו לקבל מידע נוסף באתר דרושים ביט