נשיא האוניברסיטה פרופ’ אשר כהן: “הפגיעה המכוונת במוסד כמו האוניברסיטה העברית נושאת בחובה מסר מתועב של שלילת הטוב שבעולם”. רקטור האוניברסיטה פרופ’ ברק כהן: “אל לנו לקבל את אימי המלחמה כגזרת גורל, שעימם עלינו להשלים עד שיקומו מנהיגים שיפתרו עבורנו את המחלוקות”
במלאת שש עשרה שנים לפיגוע בקמפוס הר הצופים התייחדה אתמול (ג’) האוניברסיטה העברית בירושלים עם זכרם של בנימין בלוטשטיין, מרלה בנט, רויטל בראשי, דוד גריץ, דוד דיאגו לדובסקי, ג’ניס רות קולטר, דינה קרטר, לוינה שפירא ודפנה שפרוך – תשעת הרוגי פיגוע הדמים בקפיטריית “פרנק סינטרה”. בין ההרוגים היו חמש עובדי סגל מינהלי באוניברסיטה וארבעה סטודנטים בינלאומיים.
צילום – שני ישראלוביץ
אל הטקס, שמתקיים מדי שנה בקמפוס, הגיעו כמאה איש – ביניהם בני משפחות נפגעי והרוגי הפיגוע, עובדי האוניברסיטה ואנשי הסגל מינהלי ואקדמי. במהלך האירוע נשאו דברים נשיא האוניברסיטה פרופ’ אשר כהן; רקטור האוניברסיטה פרופ’ ברק מדינה; סגל נשיא ומנכ”ל האוניברסיטה ישי פרנקל; סגן נשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים יוסי גל; שגרירת צרפת בישראל הלן לה גל ושגריר ארגנטינה בישראל ד”ר מריאנו קאוסינו.
נשיא האוניברסיטה, פרופ’ אשר כהן, אמר כי “כל פעולת טרור באשר היא, היא תמיד אירוע קורע לב, אכזרי שבמהותה מגלמת רוע. ועדיין, הפגיעה המכוונת במוסד כמו האוניברסיטה העברית נושאת בחובה מסר מתועב של שלילת הטוב שבעולם, של יציאה כנגד דברים טובים שקורים בעולם, של החלפת האור בחושך. הדרך של האוניברסיטה העברית היא להמשיך לעשות דברים טובים, להמשיך לחנך את בנותינו ובנינו, לקדש ערכים של ידע וחקר הידע, ולקדם ערכים של כיבוד כל אדם, איש ואשה, באשר הם. באנו חושך לגרש ונמשיך לעשות זאת מתוך ודרך האור שאנו מייצרים כאן”.
רקטור האוניברסיטה, פרופ’ ברק מדינה, הוסיף: “פיגועי הטרור מזכירים לנו, בדרך נוראית ומזוויעה, שבין אם נרצה בכך ובין אם לאו, האוניברסיטה אינה מנותקת מסביבתה. אל לנו לשגות באשליות, שאם רק נקיף עצמנו בחומות גבוהות יותר, באמצעי בידוק נוקשים יותר, נוכל לבודד עצמנו מן הסער שסביבנו. בה במידה, אל לנו לקבל את אימי המלחמה כגזרת גורל, שעימם עלינו להשלים עד שיקומו מנהיגים שיפתרו עבורנו את המחלוקות. דווקא על רקע מחיר הדמים האיום ששילמנו ואשר אנו ממשיכים לשלם, החובה של כולנו, בנות ובני קהילת האוניברסיטה העברית, היא ליטול חלק פעיל בחתירה לשלום. עלינו לפעול לשיתוף פעולה בין יהודים לערבים, לחיזוק התפיסה שהמוסד שלנו הוא בית לבני ולבנות כל הקהילות בני הארץ הזו. ‘כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים'”.
בסיום הטקס הונחו זרים למרגלות אנדרטת הזיכרון לקורבנות הפיגוע ברחבת “פרנק סינטרה”. משתתפי האירוע וסטודנטים הוזמנו להדליק נרות זיכרון ולהניח פרחים על האנדרטה.