משחקי הכ”ס – ר”ת של הבנה, כבוד וסובלנות. זה המפתח לחיבור ולגישור בין הדתות כפי שהסבירו משתתפי סדנת ההידברות במהלך ביקור שערכו בהר הבית לפני כשבוע.
כ-25 משתתפים, יהודים וערבים, כולם סטודנטים באוניברסיטת אריאל ערכו סיור לימודי במקום, שמעו הסבר היסטורי על האתר תחת השלטון המוסלמי, היהודי והנוצרי וכל זאת במזג אוויר קר וגשום במיוחד.
בשיח שהתפתח בין המשתתפים בחצר קברו של דוד המלך, סמוך לשער ציון, ניכר המתח הדתי הקיים בין מוסלמים ליהודים בסוגיה רגישה כמו הר הבית. כך טענו חלק מהמוסלמים כי רחבת ההר, כולל הכותל המערבי קדושים לאסלאם ומנגד הצביעו חלק מהסטודנטים היהודים על הגבלות בעלייתם להר לעומת חופש העלייה והפולחן המותר למוסלמים.
עם זאת, למרות ההיסטוריה המורכבת הכוללת סכסוכים על רקע דתי, לאומי ופוליטי, הוסכם כי תחת האמונה באל לאחד יש לנסות ולחפש ערוצי הידברות שיאפשרו למאמינים מכל הדתות לקיים חיים בהבנה כבוד וסובלנות במדינת ישראל. המסר בראייה קדימה הוא שאת השינוי בתודה יש להתחיל מלמטה למעלה עד לרמת המנהיגים, והדרך לכך מתחילה בסדנאות הידברות רבות ככל האפשר ומפגשים בין אזרחים מכל הדתות – יהודים, מוסלמים ונוצרים, כדי לחפש מכנה משותף (מעמדי, אזרחי או אחר) כדי לייצר מציאות חיים איכותית יותר עבור כולם.