בין מקבלי התארים: ד”ר ג’נט ילן, ד”ר נגוזי אוקונג’ו-איוולה, ד”ר שלמה מרקל, פרופ’ אדריאן קריינר, דיליפ שנגווי, סילבן אדמס, לורה וולפסון-טאונזלי. בנוסף, אות הנשיא יוענק למייסדי עמותת SpaceIL ומדליית ווייז תוענק לד”ר אקסל ובר. תוארי עמית כבוד יוענקו לריצ’רד סינסיר ולעמותת תפוח
כמדי שנה תעניק אוניברסיטת תל אביב בטקס חגיגי תארי כבוד לשורת דמויות ציבוריות מובילות, חוקרים פורצי דרך ומנהיגים מעוררי השראה מהארץ ומהעולם.
מקבלי תואר דוקטור כבוד
ד”ר ג’נט ל’ ילן, ארה”ב – יו”ר הבנק המרכזי של ארה”ב בשנים 2018-2014
ד”ר ג’נט ילן כיהנה כיו”ר מועצת הנגידים של הבנק המרכזי של ארה”ב (פדרל ריזרב) בין השנים 2018-2014, והייתה האישה הראשונה בתפקיד זה. בשנות ה-90 שימשה כיו”ר ועדת היועצים הכלכליים בבית הלבן תחת הנשיא קלינטון. התואר מוענק לה לאות הוקרה על מעמדה הרם ופועלה המוערך בתחומי הכלכלה, בקביעת מדיניות ובשירות לציבור; על תפקידה מעורר ההשראה כאישה הראשונה שעמדה בראש הבנק הפדרלי של ארה”ב; על מנהיגותה המופתית בייצוב כלכלת ארה”ב ובהשבת הצמיחה לאחר המשבר הגדול, ועל תרומתה להתאוששותה של המערכת הכלכלית הגלובלית; על קריירה אקדמית מפוארת; ועל ידידותה כלפי מדינת ישראל לאורך שנים רבות.
ד”ר נגוזי אוקונג’ו-איוולה, ניגריה – לשעבר שרת האוצר של ניגריה
הכלכלנית הניגרית ד”ר נגוזי אוקונג’ו-איוולה כיהנה בעבר כמנכ”לית הבנק העולמי, הייתה האישה הראשונה בתפקיד שרת האוצר ושרת החוץ של ניגריה, נכללה במשך חמש שנים ברציפות ברשימת הנשים החזקות בעולם של מגזין פורבס. התואר מוענק לה לאות הוקרה על השפעתה הרבה כאחת ממובילי הרפורמות החשובים בעולם בתחום המדיניות הציבורית; על מסירותה יוצאת הדופן וארוכת השנים לפיתוח כלכלי, לחינוך ולמלחמה בעוני ברחבי העולם; על מנהיגותה המופתית בשיקום כלכלת ניגריה על ידי חיזוק המערכות הפיננסיות הציבוריות ומאבק בשחיתות; על מאבקה המתמיד למען יושרה ושקיפות בממשל; על חזונה ויוזמתה בכינון תוכניות יצירתיות ומעניקות תקווה לנשים ובני נוער; ועל ההבנה והמחויבות העמוקה לשיתוף פעולה בינלאומי ורב-צדדי כדרך הנכונה והיעילה ביותר להתמודדות עם אתגרים גלובליים.
By דוג’רית [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons
ד”ר שלמה מרקל, ישראל – סגן נשיא במשרד המדען הראשי בחברת ברודקום העולמית
ד”ר שלמה מרקל מכהן כסגן נשיא במשרד המדען הראשי בחברת ברודקום העולמית ויו”ר רמות, חברת המסחור של אוניברסיטת ת”א. התואר מוענק לו על תרומתו העצומה לביטחון הלאומי, לשגשוג הכלכלי ולצמיחת האקדמה במדינת ישראל; על מנהיגותו העסקית ותבונתו יוצאת הדופן בתרגומם של רעיונות מורכבים לפתרונות עסקיים מחוללי הצלחה; על פועלו וחזונו בהבטחת עתידה ובחיזוק יכולותיה של הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב – בהכשרת דורות חדשים של מהנדסים, בגיוס חברי סגל חדשים, בבניית מעבדות מתקדמות, וביצירת שיתוף פעולה הדוק עם התעשייה הישראלית; על הידידות האמיצה עם אוניברסיטת תל אביב, בין היתר בתפקידיו כיו”ר חברת ‘רמות’ וכסגן נשיא חברת ‘ברודקום’, שותפה אסטרטגית מרכזית של האוניברסיטה.
פרופ’ אדריאן ר’ קריינר, ארה”ב – ביוכימאי
פרופ’ אדריאן קריינר הוא ביוכימאי וחוקר RNA, שפיתח את התרופה ספינראזה – התרופה הראשונה בעולם למחלת ניוון השרירים הקשה SMA. התואר מוענק לו לאות הוקרה על מעמדו הרם כמדען בתחומי הביוכימיה והגנטיקה המולקולרית; על עבודתו החלוצית כשותף בפיתוח הטיפול הראשון בעולם למחלת ניוון שרירים מסוג SMA, המעניק תקווה ומשפר את איכות חייהם של חולים ברחבי העולם; על תרומתו המכרעת, לאורך שלושה עשורים, להבנת התהליך של שחבור RNA; על שיטות המחקר החדשניות שלו, שעשויות לקדם טיפולים לסרטן ולמגוון מחלות גנטיות קשות; על קשריו רבי-ערך עם מדענים באוניברסיטת תל אביב ובמוסדות אחרים בישראל לאורך שנים רבות; ועל ידידותו החמה כלפי מדינת ישראל.
דיליפ שנגווי, הודו – מייסד ענקית התרופות סאן פארמה
דיליפ שאנגווי הוא יזם הודי, מייסד ומנכ”ל סאן פארמה, חברת התרופות הגנרית החמישית בגודלה בעולם. התואר מוענק לו לאות הוקרה על עלייתו המרשימה מהתחלה צנועה לאחד היזמים המצליחים ביותר בהודו, מנהיג עסקי ונדבן מוביל; על הובלת חברת סאן פארמה, שהייתה לחברה החמישית בגודלה בעולם בתחום התרופות הגנריות; על נדיבותו, בשיתוף עם משפחתו, בקידום מספר רב של פרויקטים חשובים בתחומי החינוך, הבריאות, הרווחה והפיתוח הקהילתי, עם דגש מיוחד על סיוע לקבוצות העניות והמוחלשות ביותר בהודו; על מחויבותו העמוקה להשכלה הגבוהה, ובייחוד על מעורבותו במכון הטכנולוגי ההודי במומביי; ועל ידידותו הכנה כלפי אוניברסיטת תל אביב ומדינת ישראל.
סילבן אדמס, ישראל, קנדה – מייסד מכון אדמס לספורט
סילבן אדמס הוא איש עסקים וספורטאי שעלה מקנדה לישראל. במונטריאול היה מנכ”ל חברת Iberville Developments ובעלי הבנק Summit International. בנוסף הוא רוכב אופניים שזכה באליפויות, הביא לישראל את מרוץ האופניים הבינלאומי ג’ירו ד’איטליה, והקים את מכון אדמס לספורט באוניברסיטת תל אביב. התואר מוענק לו לאות הוקרה על נדבנות רוחו החובקת כול, הנאמנה למסורת משפחתית ארוכת שנים של תמיכה במפעלי חינוך, בריאות ויהדות בקנדה ובישראל; על מסירותו לחיזוק תדמיתה של מדינת ישראל בעולם באמצעות אפיקים חדשניים ואהודים על הכול, כמו ספורט ופעילות תרבותית; על מחויבותו העזה לתמיכה בהמשכיות היהודית בתפוצות; על הישגיו האישיים המרשימים כרוכב אופניים מעוטר בפרסים; על חזונו ופועלו בהקמת המכון לספורט באוניברסיטת תל אביב, הצפוי להעמיק את הידע המדעי ולשפר את ביצועיהם של ספורטאי ישראל; ועל קשריו האמיצים עם אוניברסיטת תל אביב ועם מדינת ישראל.
כבוד הגב’ לורה וולפסון-טאונזלי, אנגליה – פילתנרופית רבת פעלים
כבוד הגב’ לורה וולפסון-טאונזלי היא פילנתרופית בריטית רבת פעלים ויו”ר קרן משפחת וולפסון. התואר מוענק לה לאות הוקרה על דבקותה במורשת הפילנתרופית של משפחתה בתפקידה כיו”ר קרן משפחת וולפסון, התומכת במפעלים חשובים בתחומי החינוך, המדע, הבריאות והתרבות, באנגליה ובישראל; על תמיכתה בת עשרות השנים בהשכלה הגבוהה בישראל בכלל, ובאוניברסיטת תל אביב בפרט, באמצעות אינספור תרומות של ציוד ומתקני מחקר מתקדמים; ועל אותות הכבוד וההוקרה הרבים שהוענקו לה, המעידים על מחויבותה האיתנה למדינת ישראל ולדור העתיד הצומח בה.
מקבלי תואר עמית כבוד
ריצ’רד סינסיר, ארה”ב – מייסד, יו”ר ומנכ”ל חברת סינסיר ושות’
ריצ’רד סינסיר הוא מייסד חברת סינסיר ושות’ העוסקת בשיווק והפצה בתחום ההשקעות הפיננסיות והיו”ר היוצא של ידידי אוניברסיטת תל אביב בארה”ב. התואר מוענק לו לאות הוקרה על מעמדו הנכבד כיזם וכפילנתרופ; על פועלו הרב והנדיב למען ההמשכיות היהודית וההשכלה גבוהה; על מאמציו לחיזוק האקדמיה בישראל, בעיקר על ידי כינון שותפויות עם אוניברסיטאות מובילות בארה”ב; על תרומתו לאורך ארבעים שנה לקידום מעמדה של אוניברסיטת תל אביב, בין היתר כיו”ר ידידי האוניברסיטה בארה”ב; על מחויבותו לצמיחתה האקדמית והפיזית של האוניברסיטה, כאחד מתומכיה ומנהיגיה המסורים ביותר וכחבר ותיק בחבר הנאמנים, בין היתר על ידי הענקת מלגות לחיילי מילואים מוכשרים; ועל ידידותו החמה, הכנה והאיתנה כלפי מדינת ישראל.
TaBaZzz [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]
עמותת תפוח, ישראל – הפועלת למען שוויון דיגיטלי בישראל
עמותת תפוח פועלת למען שוויון דיגיטלי בישראל באמצעות פיתוח כישורים טכנולוגיים ותעסוקתיים בקרב אוכלוסיות בפריפריה. התואר מוענק לה לאות הוקרה על מאמציה הראויים לשבח לשילוב כל מגזרי החברה בסיפור ההצלחה המופלא של ההיי-טק הישראלי; על פועלה לחיזוק האוריינות הדיגיטלית בקרב קבוצות מוחלשות, במטרה להגביר את הניידות החברתית בישראל; על החזון שבהכרה כי כישורים טכנולוגיים הינם תנאי להצלחה מקצועית בשוק התעסוקה המודרני; ועל מחויבותה הכוללת לקידום אישי, מקצועי וחברתי בקרב האוכלוסיות המוחלשות ביותר בישראל.
מדליית ג’ורג’ ס. ווייז
ד”ר אקסל א’ ובר, גרמניה – יו”ר הבנק השוויצרי UBS
ד”ר אקסל ובר הוא ראש הבנק השוויצרי UBS, וכיהן הנשיא הבנק המרכזי של גרמניה בין השנים 2014-2011. הוא נחשב לדמות רבת השפעה בבנק המרכזי של אירופה. המדליה מוענקת לו לאות הוקרה על קריירה מזהירה ככלכלן ועל היותו בנקאי בולט ובבנקים מרכזיים באירופה; על תרומה המשמעותית לאורך שנים ליציבותה הכלכלית של אירופה, כנגיד הבנק המרכזי של גרמניה וכחבר רב-השפעה במועצת המנהלים של הבנק המרכזי האירופי; על מנהיגותו רבת התבונה והחזון בקבוצת UBS, שתרמה לחיזוקן של המערכות הבנקאיות באירופה ובעולם; ועל ידידותו החמה כלפי מדינת ישראל ואוניברסיטת תל אביב לאורך שנים רבות.
אות הנשיא
עמותת SpaceIL, ישראל
העמותה שבנתה ושיגרה לירח את החללית בראשית. האות יוענק למייסדי העמותה, יריב בש, יונתן ויינטראוב וכפיר דמרי, לאות הוקרה על הצלחתם האיתנה בהצבת ישראל על מפת חקר החלל ועל הגאווה שעוררו בקרב מיליונים; על תוכניות החינוך שלהם המעודדות ישראלים צעירים לפנות לתחומי המדע והטכנולוגיה; על טיפוח איכויות מנהיגותיות; ועל תרומתם למעמדה הבולט של ישראל כמרכז חדשנות עולמי.