לאחרונה שוק הקורסים ללימוד השקעות בשוק ההון מוצף. כשההיצע רחב כל כך, חשוב לבדוק היטב שהקורס מתאים לצרכים ולמטרות שלכם. אז איך ניתן להיזהר מהבטחות שווא ואיך אפשר אולי לבדוק מה הערך שתוכלו לקבל במהלך הקורס וגם לאחריו? מדריך
רובנו מבינים בשלב זה או אחר שאחד מכישורי החיים החשובים ביותר הוא היכולת להבין כיצד להתנהל בצורה נבונה עם הכסף שלנו. ההחלטות הכלכליות שאנו נדרשים לקבל נעשות יותר ויותר מורכבות ככל שאנו מתבגרים ומי שרוצה להצליח צריך ללמוד לעשות זאת טוב. מעבר להבנה כלכלית בסיסית שכולנו נזקקים לה, חלקנו גם שואף להבין יותר בפיננסים ובהשקעות כדי לנסות לפתח אפיק הכנסה נוסף, או אולי כדי להשתלב באופן מקצועי בתעשיית הפיננסים כעובדים בבית השקעות ובגופים פיננסיים אחרים. אחת הדרכים לעשות זאת היא ללמוד קורס ייעודי בתחום שוק ההון. בין אם אתם מעוניינים רק בידע בסיסי שייתן לכם רקע כללי לנושא, ובין אם אתם רוצים להעמיק יותר או אף ללמוד בפירוט טכניקות שונות להשקעה בשוק ההון ולניתוח חלופות השקעה, בסקירה זו נבחן כיצד ניתן לבחור קורס שעשוי להתאים למטרות שלכם לפי חמישה פרמטרים מרכזיים:
- מי המרצה שלכם ומה הופך אותו למרצה מעולה?
כמו בבית הספר כך גם בחיים, מרצה טוב עושה את כל ההבדל בין קורס מונוטוני ותיאורטי לקורס מרתק ורלוונטי לחיים שלכם. מעבר לבדיקה הבסיסית שהגוף שמעביר את הקורס הוא גוף מוכר שזוכה לביקורות חיוביות מצד הסטודנטים במחזורים הקודמים, חשוב לבדוק מיהו המרצה שילמד אתכם, מה ההשכלה שלו ומה הרקע המקצועי שלו. מרצה טוב יהיה כזה שיש לו השכלה רחבה בתחום הכלכלה והפיננסים לצד ניסיון עשיר מעבודה מעשית בניהול תיקי השקעות בבית השקעות או בגוף דומה. חשוב לוודא שלמרצה יש ניסיון משמעותי הן בניהול תיקי השקעות והן בהוראת הנושא.
- מה כולל הקורס והאם הוא מתאים לרמת הידע הקיים שלכם ולמטרה שתרצו להשיג?
מאחר שיש טווח רחב מאוד של קורסים החל מקורסים המעניקים רק מושגים בסיסיים בשוק ההון לקורסי הסמכה מקצועיים לקראת הוצאת רישיון ניהול תיקי השקעות או יעוץ השקעות, חשוב לקבל מידע מפורט על תוכן הקורס, על רמת הפירוט שתקבלו בקורס ועל הידע המקדים הנדרש כדי להפיק ממנו את המיטב.
- האם אפשר להגיע לשיעור ניסיון או להתרשם מהמרצה עוד לפני הקורס?
אין תחליף להתרשמות האישית שלכם. עדיף להגיע לשיעור ניסיון או להתרשם בדרך הכי ישירה מתוכן הקורס ומסגנון ההוראה של המרצה כדי לוודא שתוכלו לקבל את הערך המוסף הנכון מהקורס ולא תירדמו משעמום בהרצאה יבשה וטכנית.
- כיצד הקורס מתנהל והאם הוא כולל תרגול מעשי?
חשוב להבין מראש מהי המתכונת שבה מועבר הקורס: האם הקורס כולל רק הרצאות פרונטליות, או גם תירגולים שיבדקו ויספקו לכם מעקב טוב יותר אחר ההתקדמות שלכם בקורס. האם ישנם כלים נוספים לתרגול מעשי במהלך הקורס. בנוסף, אל תשכחו לבדוק גם את כל הפרטים הטכניים לגבי הקורס: האם המיקום והשעות שבהם הקורס מועבר מתאימים לכם, האם המיקום נגיש עבורכם, מהם תנאי התשלום וכו׳.
- מה נותנת תעודת ההשתתפות בקורס והאם תוכלו לקבל ליווי כלשהו בהמשך?
מעבר לתוכן הקורס עצמו ואופן ההוראה, כדאי להבין האם תעודת ההשתתפות בקורס יכולה להקנות לכם נקודות זכות כלשהן לצורך המשך לימודים אקדמיים, או יכולה להיחשב כחלק מהשתלמות מקצועית במקום העבודה. כדי שתפיקו מהקורס את המירב, בדקו האם תוכלו לקבל ליווי מקצועי כלשהו גם לאחר הקורס, כאשר אתם מתנסים ומיישמים את החומר הנלמד באופן עצמאי. בחלק מהקורסים תוכלו לקבל גישה להתייעצות עם המרצה או צוות הקורס או לפורום קבוצתי עם חבריכם לכיתה בנוגע ליישום החומר הנלמד, למשך תקופה נוספת גם לאחר סיום הקורס.
באמצעות בדיקה של חמשת הפרמטרים הללו תוכלו לבחור את הקורס שיכול לענות על הצרכים והמטרות שלכם. אל תתפתו להבטחות חסרות כיסוי לרווחים מהירים או לפלטפורמות השקעה שיעמדו לרשותכם ועשויות להניב למוסד הלימודים רווחים נוספים. השקעה בכל קורס יכולה להיות השקעה בעתיד שלכם וכדאי שאתם תוכלו ללמוד בהנאה וגם לקבל מכך ידע משמעותי לחיים.