לאחר 20 שנה שאגודת הסטודנטים באוניברסיטת חיפה נשלטת על-ידי אותה קבוצה, תא הסטודנטים של ‘עומדים ביחד’ מוכן לעשות מהפך. “לקדם את המאבק בהטרדות מיניות, הורדת שכר הלימוד ושוויון לסטודנטים הערבים”.
תא הסטודנטים של תנועת ‘עומדים ביחד’ באוניברסיטת חיפה נרשם לבחירות לאגודת הסטודנטים באוניברסיטה, אשר יתקיימו ב-9.12. כאשר יו”ר האגודה ייבחר כשבוע לאחר מכן במועצה הראשונה. ‘עומדים ביחד’, מריצים מטעמם 22 מועמדים יהודים וערבים מרוב חוגי האוניברסיטה, כאשר 14 מתוכם הן נשים.
“הסיבה שאנו מריצים רוב נשי, היא כי חרטנו על דגלנו להילחם בתופעת ההטרדות המיניות באוניברסיטה” מסבירה אביה באבא חזן, מועמדת מטעם תא ‘עומדים ביחד’ “לאור סדרה של מקרים בשנים האחרונות בהם מרצים הטרידו מינית סטודנטיות, התא החתים כ-800 סטודנטים על עצומה הדורשת לשנות את תקנון הטיפול בהטרדות מיניות באוניברסיטה במטרה לחולל מהפך בתחום הטיפול בהטרדות המיניות. כמו כן, אנחנו נדאג שאגודת הסטודנטים בהובלתנו תיתן גב וליווי לסטודנטיות וסטודנטים שהוטרדו”.
“מאבק חשוב נוסף שלנו, נוצר בעקבות הקורונה והוא ליצור לסטודנטים רשת ביטחון לתקופת הקורונה” מוסיפה באבא חזן “סטודנטים רבים נפגעו מהמשבר הכלכלי, לכן אנו שואפים לתת סיוע כלכלי, חברתי ואקדמי לסטודנטים/ות בכל קושי הנוצר מהלמידה המקוונת וממשבר הקורונה. כמו כן, אנו רוצים לפתוח חדרי למידה עבור סטודנטים שביתם לא מאפשר תנאים ללמידה מרחוק. נוסף על המאבק הזה בתוך האוניברסיטה עצמה, אנחנו גם חלק ממאבק ארצי להורדת שכר הלימוד” היא מוסיפה “אנחנו מובילים מאבק ארצי של אגודות הסטודנטים וההתאחדות הארצית להורדת שכר הלימוד עד לביטולו, מתוך תפיסה שלימודים באקדמיה צריכים להיות נגישים לכולם”.
צילום: עומדים ביחד
בתא עומדים ביחד אומרים, שכתא סטודנטים יהודי-ערבי משותף, חשוב להם במיוחד לדרוש שהאגודה תיתן מענה לקשיים הספציפיים איתם נאלצים להתמודד הסטודנטים הערבים בתקופה משבר הקורונה, לדוגמת תשתיות אינטרנט רעועות המקשות על חיבור יציב לרשת ועל למידה מרחוק בזום. “חשוב לנו ליצור נגישות למחשבים ולאינטרנט לכל הסטודנטים, באמצעות זה שהאגודה תעמיד גבוה בסדר העדיפות שלה את העיקרון של נגישות שווה ללמידה”. מציינת באבא חזן. “קרוב למחצית מהסטודנטים הם ערבים, אבל הנוכחות של השפה והתרבות הערבית בקמפוס היא לא מספיקה, ואת זה צריך לשנות. אם אגודת הסטודנטים תונהג בידי תא עומדים ביחד, נפעל למען שוויון לציבור הסטודנטים הערבים, להנכיח את השפה הערבית במרחב הציבורי של האוניברסיטה, לקיים אירועי תרבות שמכבדים את כל הסטודנטים, ונפעל להפסקת כל צורות האפליה”.