תחום לימודי רפואה ומדעים הולך ומתקדם עם השנים. יותר ויותר סטודנטים פונים לתחום הביולוגיה והכימיה ומשתלבים בתעשיות השונות. חשיבות הציוד למעבדה הינה חשובה מאוד להצלחה של הסטודנטים על מנת להעניק להם חווית למידה מיטבית.
אילו סוגי לימודים צריכים ציוד מעבדה
ביולוגיה – הביולוגים חוקרים את כל הדברים החיים באדמה. דנ”א, יצורים חד מיניים, אטומים ומולקולות. חלק מהנושאים הם: אקולוגיה, גנטיקה, בוטניקה, ביוטכנולוגיה, זואולוגיה, אבולוציה ועוד. בלימודי ביולוגיה חייב להיות ציוד מעבדה כמו תנורים, מאזניים, צנטריפוגות, מכשירי מדידה חיוניים ועוד.
כימיה – לימודי כימיה נוגעים בעיקר במדע. מה מבנה הגוף של האנשים החיו והחפצים, פיתוח ויצור תרופות, שוני בין חומרים שונים בטבע, מבנה חומרים ומולקולות ועוד. בוגרי כימיה בעבר מוצאים פתרונות למקורות אנרגיה ודלקים חלופיים ,פיתוח של שיטות ייצור חדשות וחומרים חדשים, יצירה של חיישנים הניתנים להטמעה בגוף ופיתוח תרופות. בוגרי לימודי כימיה יפתחו עולם מלא של תעסוקה. תעשייה הכימית ותעשיית התרופות מייצרות מוצרים בשווי של כ-5 מיליארד דולר בכל שנה. בישראל יש 200 חברות לכימיה כמו חקלאות, איכות, איכות הסביבה, אנרגיה, תעשיית המזון והתרופות, פלסטיקה ועוד הרבה.
הנדסה – לימודי הנדסה והנדסאי הינם חשובים מאוד ובכך גם דורשים ציוד מעבדה איכותי. תחום ההנדסה הינו מגוון ודרוש בו כמעט כל סוג של ציוד מעבדה ומכשירי מדידה. בין הנושאים ניתן למצוא: בניין, תעשייה וניהול, חשמל, תוכנה ועוד.
רפואה – לימודי הרפואה נחשבים אמנם לאחד ממסלולי הלימודים המאתגרים באוניברסיטאות, אך יש בו שליחות רבה של הצלת חיים. על מנת להצליח את מסלול הלימודים הארוך יש צורך להיות בהקשבה רבה, בעל זיכרון טוב ויכולת שינון, סקרנות ומוטיבציה גבוהה להרחיב את הידע בתחום הרפואי. כך גם הציוד עצמו במהלך הלימודים חייב להיות ברמה הגבוהה ביותר על מנת לספק לאותם רופאים לעתיד את הניסיון הטוב ביותר שאיתו יצאו החוצה לשוק. לימודי רפואה ניתן ללמוד בבן גוריון, אוניברסיטת תל אביב, העברית בירושלים, טכניון ואריאל. לכולם מעבדות מחקר איכותיות ללמידה.
איכות המכשור
איכות המכשור במעבדות מחקר באוניברסיטאות צריכות להיות בעלת השפעה טובה על הסטודנטים. מכשירים שיתנו תוצאות איטיות או יתקלקלו מהר יורידו ממוטיבציית הסטודנטים להיות הטובים ביותר. גם בתחום מוצרי מעבדה יש מכשור איכותי ומכשור פשוט יותר. מכשור פשוט יכול להתבטא בתוצאות לא מדוייקות, זמן תוצאה איטי יותר, כיול לא נכון, אופציות שונות שלא יהיה ניתן להגיע אליהם ועוד. להלן הסוגים הנפוצים ביותר במעבדות:
מיקרוסקופים – הינו מכשיר חשוב בלימודי כימיה וביולגי לצורך חקר תאים, רקמות וניתוחם. ישנו מגוון סוגים של מיקרוסקופים כמו למשל מיקרוסקופ דיגיטלי המאפשר חיבור בלייב למסך מחשב ולראות את התאים המוצגים, מיקרוסקופ ביולוגי המתאים במיוחד ללימודי ביולוגיה, מיקרוסקופ פלורסנציה ומיקרוסקופ סטריאו.
צנטריפוגות – הינו מכשיר המשמש להפקדה של חומרים שונים לשם הכנת דוגמאות. כל צנטריפוגה מתאימה לסוג אחר של תהליך. ישנו צנטריפוגה למנות דם, המטוקריט, מקוררים ועוד.
אנלייזר לכימיה – מתאים במיוחד ללימודי רפואה לחיות(וטרינריה)
מנדפים כימיים – מנדף הינו מכשיר שמטרתו לשמור על בריאותם של העובדים במעבדה מפני רעלים כימיים. סטודנטים הם עדיין לא אנשים מחקר מיומנים ולכן חשוב שבמעבדות יהיה מנדף כימי שישמור עליהם. המנדף מנטרל השפעות של החומרים באוויר העלולים לפגוע בניסוי.
מאזני שקילה – המאזניים והמשטחים נבדלים זה מזה בכושר השקילה, בגודלם וצורתם, בפונקציות מתקדמות הקיימות בהם, בדיוק שלהם ובפרמטרים נוספים. הם מתאימים במיוחד לשקילה של חומרים. יש לשים לב לסוג המשקל שצריך. אנליטי, לחות ורפואי.