מעצב שיער
כל אדם בוגר מחליט על המקצוע שהוא המתאים ביותר עבורו. אם קשה לו לקבל החלטה אישית כיוון שהוא לא מודע לכישורים שלו, הוא יכול להגיע אל מרכז הכוונה של המכללות השונות ושם לאחר מבחנים ושיחות אישיות יהיה הרבה יותר קל ליועץ להעניק לו הכוונה מקצועית לקורס זה או אחר. אם הבחירה היא בנושא של ספרות, היועץ יפנה אותו לכמה בתי ספר מקצועיים הפועלים בתחום זה. המטרה היא שיהיו אלו לימודים הן תיאורטיים והן מעשיים שהם ברמה גבוהה כדי שבתום הלימודים הוא יהיה מעצב שיער ויוכל לבצע את מלוא הפעולות הנדרשות עבור הלקוחות השונים.
הלימודים מתמקדים בשלב ראשון החומר הוא תיאורטי בסיסי הכולל את הכרת מבנה השיער, אופן צמיחת השיער והחשיבה העיצובית של התאמת כל תספורת לפניו של הגבר או האישה שמסתפרים. לאחר מכן לומדים את סודות הצבעים על פי ההרכב הכימי שלהם, כיצד הם פועלים על השיער הקיים ואילו אופציות קיימות. בהמשך הדרך לומדים בקורסים מעשיים את אופן ביצוע התספורת, אופן מריחת הצבע ואת הנישה של התסרוקות הייחודיות לנשים ביום יום וגם לאירועי ערב ועבור כלות. בתום הקורס הסטודנט קיבל את מלוא המעטפת לה זקוק כל מעצב שיער וכך הוא יכול לקדם את דרכו המקצועית.
מעצב שיער במספרה
מי שסיים קורס מקצועי מכיר היטב את העבודה אך הוא זקוק לפרקטיקה מעשית. לכן ברוב המקרים הוא מתחיל לעבוד במספרה שמנהל אותה מעצב שיער וזאת כדי להוסיף ידע רב ככל האפשר מעבר לידע שהוא צבר בקורס. רוב בעלי המספרות ממשיכים ללמד את הספרים הצעירים תוך כדי תנועה. הם רואים כיצד הם מבצעים פעולות שונות כמו לדוגמה מריחת צבע ומעירים להם פה ושם על דגשים שיש לתת במהלך ביצוע הפעולות הללו. כאשר מדובר בעבודה של כמה חודשים או כמה שנים, המידע שהספר הצעיר מקבל הוא עצום.
דרך עצמאית
החלום של ספרים רבים הוא להפוך להיות עצמאים ולכן רבים מהם בוחנים אפשרות של פתיחת מספרה משלהם. לצורך כך הם בוחנים כמה מיקומים אפשריים שהם במקומות הומי אדם כך שקיימת סבירות גבוהה שלקוחות שעוברים במקום ייכנסו למספרה החדשה. מעצב שיער מעבר ליכולות המקצועיות שהוא רכש לאחרונה, צריך לדעת גם כיצד לנהל עסק, לנהל משא ומתן עם המשכירים, לדעת כיצד לפעול מול הרשויות, מול העובדים ומול ספקים ולקוחות.
התנהלות יום יומית במספרה
כאשר מעצב שיער פותח עסק חדש הוא צריך לדאוג שיהיו לו לקוחות כדי שיהיו לו הכנסות וכך הוא יוכל לעמוד בכל ההתחייבויות שהוא לקח על עצמו בתחילת הדרך, כמו תשלום דמי שכירות, תשלומים עבור ציוד ורהיטים שהוא רכש, חומרים כמו שפורפרות צבע וחומרים נוספים עמו מסכות ושמפו שמוכרים ללקוחות.
בדרך זו הוא פועל צעד אחר צעד עד שהוא מייצב את העסק ויש לו חוג קבוע של לקוחות שבזכותם יש לו הכנסות חודשיות ושנתיות.
המאמר נכתב בשיתוף עם www.zvika-salon.com