לימודים כחול לבן פורטל הלימודים של ישראל
  • חדשות הקמפוס
    • מכללות
  • בדרך לתואר
    • תואר ראשון
    • תואר שני
    • תארים מתקדמים
    • חינוך והוראה
    • הנדסה והנדסאים
    • מנהל עסקים וניהול
    • משפטים
    • קורסים ולימודי תעודה
    • מלגות
  • מלגות סטודנטים
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
  • חדשות הקמפוס
    • מכללות
  • בדרך לתואר
    • תואר ראשון
    • תואר שני
    • תארים מתקדמים
    • חינוך והוראה
    • הנדסה והנדסאים
    • מנהל עסקים וניהול
    • משפטים
    • קורסים ולימודי תעודה
    • מלגות
  • מלגות סטודנטים
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
לימודים כחול לבן פורטל הלימודים של ישראל
  • חדשות הקמפוס
    • מכללות
  • בדרך לתואר
    • תואר ראשון
    • תואר שני
    • תארים מתקדמים
    • חינוך והוראה
    • הנדסה והנדסאים
    • מנהל עסקים וניהול
    • משפטים
    • קורסים ולימודי תעודה
    • מלגות
  • מלגות סטודנטים
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
  • חדשות הקמפוס
    • מכללות
  • בדרך לתואר
    • תואר ראשון
    • תואר שני
    • תארים מתקדמים
    • חינוך והוראה
    • הנדסה והנדסאים
    • מנהל עסקים וניהול
    • משפטים
    • קורסים ולימודי תעודה
    • מלגות
  • מלגות סטודנטים
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
ראשי » כתבה ראשית » כל הפרטים על שביתת האזהרה שמתוכננת מחר באוניברסיטאות

כל הפרטים על שביתת האזהרה שמתוכננת מחר באוניברסיטאות

רעות רחמים 30 באפריל 2023

המועצה המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות הודיעה היום על הפסקת ההוראה ביום שני ה-01.05.2023 באוניברסיטאות העברית, ת"א, בן-גוריון, חיפה, הטכניון, בר-אילן ומכון ויצמן. חברי המועצה החליטו לפתוח בשורה של צעדים ארגוניים לאחר שבמשך חודשים ארוכים וועד ראשי האוניברסיטאות , יחד עם משרד האוצר והות"ת, אינם נותנים מענה ענייני לדרישתם לתיקון השכר בגין השחיקה שחלה בו מאז הסתיים ההסכם הקודם.

הפסקת כל ההוראה של הסגל האקדמי הבכיר ב-1 במאי (בכל האוניברסיטאות, בכל תכניות הלימודים ובכל התארים) היא הצעד המתוכנן הראשון. למחרת, ביום שלישי ה-02.05.2023, הסגל האקדמי הבכיר לא יקיים לימודים באוניברסיטת חיפה ובטכניון; ביום רביעי ה-03.05.2023 הסגל האקדמי הבכיר לא יקיים לימודים באוניברסיטת תל-אביב, באוניברסיטת בר-אילן ובמכון ויצמן; וביום חמישי ה-04.05.2023 הסגל האקדמי הבכיר לא יקיים לימודים באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת בן-גוריון.

האוניברסיטה העברית. צילום:BlueHorizon

פרופ' ענת זעירא, יו"ר המועצה המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי באוניברסיטאות, מסבירה כי "ההסכם הקיבוצי שלנו הסתיים בסוף שנת 2019, ומאז נראה שהאוניברסיטאות ומשרד האוצר לא רוצים לחתום על הסכם חדש. שכר המרצים בסגל האקדמי הבכיר בישראל נשחק בשיעור של 8.75% בתקופה שחלפה מתום ההסכם, ובתקופה הקרובה צפויה שחיקה נוספת. אבל נדמה שאת ור"ה, המעסיקים שלנו, ואת משרד האוצר זה לא ממש מטריד".

עוד מוסיפה: "מדהים להיווכח שעד היום, למרות חודשים של דיונים ובקשות חוזרות ונשנות מצדנו, עדיין לא קיבלנו מסגרת תקציבית ברורה, שהיא התנאי והפתיח לכל מו"מ כלכלי. מאז התפרסמו עקרונות ההסכם של ההסתדרות הכללית, נאמר לנו שנקבל הסכם דומה. ואולם, ההצעות שהגיעו בשלוש פגישות שהתקיימו בחודש האחרון ולאחר חודשים ארוכים של המתנה וגרירת רגליים, נמוכות משמעותית ממה שקיבלו הארגונים האחרים. מדובר בניהול משא ומתן בחוסר תום לב ובדרך בלתי מקובלת באופן שהביא את המשא והמתן למבוי סתום".

עוד לדברי זעירא, "במשך זמן רב נמנענו מנקיטה בצעדים ארגוניים מתוך רצון טוב להגיע להבנות. גם כאשר הכרזנו על סכסוך עבודה ובהמשך אף נקטנו בעיצומים – הם היו מדודים וזהירים מאוד כדי לצמצם ככל האפשר את הפגיעה בסטודנטים ובשגרת הלימודים. קיווינו שלא להגיע לשלב הזה, אבל ההתנהלות המתמשכת של הנהלות האוניברסיטאות בעידוד גורמי המדינה פשוט לא מותירה לנו ברירה אחרת פרט לצעדים ארגוניים, שעתידים להחריף ככל שלא נגיע להסכם בקרוב.

זעירא מציינת שהם לא מבקשים תוספת לבסיס השכר, אלא רק ביקשו לעדכן את שכרם בהתאם לשחיקה שספג השכר, שהפכה משמעותית עוד יותר נוכח האינפלציה המתגברת במשק וחוסר הוודאות הכלכלית שמאפיינים את התקופה הנוכחית. הם דורשים מסגרת תקציבית ברורה והוגנת כדי שאפשר יהיה להתקדם במו"מ.

"במקביל לזלזול מופגן במו״מ על הסכם השכר שלנו", אמרה זעירא וציינה: "אנו עומדים בפני סיכון בגזירות שמערכת ההשכלה הגבוהה בישראל טרם ראתה כמותן. ור"ה, הנגררים אחרי האוצר והות"ת, מקדמים מדיניות שניתן רק לכנותה 'הפרטת ההשכלה הגבוהה'. אנו יוצאים למאבק נחוש על הסכם שכר הוגן, על תנאי העבודה של חברי הסגל, על זכותנו להיות מאורגנים, על עצמאותנו כחוקרים וכחוקרות, ועל עצמאות מערכת ההשכלה הגבוהה כולה".

אוניבסיטת תל אביב אוניברסיטה העברית אוניברסיטת בן גוריון בנגב אוניברסיטת בר אילן הטכניון מכון ויצמן למדע שביתה
« פוסט קודם
פוסט הבא »

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.
לפניות: Avihai.ZoomAt@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
HIT sce אגודת הסטודנטים אוניברסיטת אריאל אוניברסיטת בן גוריון אוניברסיטת בן גוריון בנגב אוניברסיטת בר אילן אוניברסיטת חיפה אוניברסיטת תל אביב אנגלית אקדמיה בר אילן האוניברסיטה העברית האוניברסיטה הפתוחה הוראה הטכניון המכללה האקדמית כנרת המכללה האקדמית ספיר הנדסה ירושלים לימודי הוראה לימודי חינוך לימודים לימודי נדל"ן לימודי רפואה לימודי תואר ראשון מחקר מכללה מכללה לחינוך מכללת סמי שמעון מכללת ספיר מכללת תלפיות מלגה מלגות מלחמת חרבות ברזל מציאות מדומה סטודנטים סמי שמעון פרח קורונה קורסים קריירה תואר תואר ראשון תואר שני
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד