לאחר הירידה שחוו שני המוסדות הישראלים בשנת 2017, הערב מתפרסם כי האוניברסיטה העברית והטכניון חזרו למעמדן ודורגו השנה ברשימה היוקרתית של המדד העולמי. נשיא האוניברסיטה העברית פרופ’ אשר כהן: “ייעודה של האוניברסיטה העברית להיות מובילת המחקר בארץ ומן המובילות את המחקר בעולם”
האוניברסיטה העברית והטכניון בין מאה האוניברסיטאות הטובות בעולם, כך על פי דירוג שנחאי לשנת 2018. דירוג זה, הנחשב למדד החשוב והאיכותי ביותר בעולם האקדמיה הבינלאומי, הציב את האוניברסיטה הירושלמית במקום ה-95, שיפור משמעותי ביחס לשנה שעברה אז דורגה בין המקומות 150-101, ואת המכון הטכנולוגי הטכניון במקום ה-77. מאז שנת 2003, אז נוסד המדד, דורגה האוניברסיטה העברית בכל שנה ברשימת מאה המוסדות האקדמיים המובילים בעולם, פרט לשנת 2017.
“מגמת העלייה בדירוג שנחאי משנה שעברה היא עדות לעבודה קשה וחתירה בלתי מתפשרת של מצוינות של חברי הקהילה האקדמית והאוניברסיטה”, מסר פרופ’ אשר כהן נשיא האוניברסיטה העברית לאור פרסום הדירוג. “אנחנו גאים שגם השנה זוכה האוניברסיטה העברית להכרה בתור אחת ממאה האוניברסיטאות המובילות בעולם, ולאוניברסיטה המובילה בישראל מתוך כ-1,200 אוניברסיטאות שנסקרו בדירוג שנחאי”.
עוד אמר פרופ’ כהן כי “התחרות הופכת קשה משנה לשנה, במיוחד לאור ההשקעות הרבות של מדינות מזרח אסיה באקדמיה לעומת ההשקעה של מדינת ישראל. למרות זאת, חברי הסגל האקדמי וקהילת האוניברסיטה מצליחים לקבוע את איכותה ואת הרמה הגבוהה של המחקר בישראל, בהתאם לייעודה של האוניברסיטה העברית להיות מובילת המחקר בארץ ומן המובילות את המחקר בעולם.
“בוגרינו ממשיכים להיות חוד החנית בכל תחומי העשייה ועל כך אנו גאים. אנו שמחים על ההכרה שקיבלנו גם השנה ובהשיגנו המדעיים. נוסיף להשפיע ולתרום למדינת ישראל ולהוות את חזית הידע והחדשנות בארץ ובעולם”.
מדד שנחאי נערך על ידי אוניברסיטת ג’יאוטונג הסינית ונחשב לאחד הדירוגים האמינים בעולם בתחום האקדמיה המתפרסמים בקביעות מדי שנה. הדירוג מבוסס על מספר מדדים, כמו מספר חברי הסגל והבוגרים שזכו בפרסי נובל ומדליות פילדס, מספר הפעמים שבהם הופיע מאמר של חוקר באוניברסיטאות בירחונים המדעיים המובילים, ודירוגים המתייחסים למספר הפעמים שבהם מאמרים של חוקרים במוסד צוטטו על ידי עמיתיהם. המחקר הסיני כולל כ-1,200 אוניברסיטאות, שמתוכן נבחרות 500 האוניברסיטאות המובילות בעולם.