בהפקתו של מועדון בר אילן, החבר בארגון מודל האו”ם בישראל (IMUNA) נערך הכנס, כשהסטודנטים, לבושים בחליפות בהתאם לנהוג, דימו בכינוס את פעילות האו”ם, חיפשו פתרונות לסוגיות בינלאומיות בוערות ותרגלו כלים של משא ומתן, דיבור מול קהל, מחקר ובניית מדיניות. מטרת הארגון היא להכשיר את דור הדיפלומטים והמנהיגים הבא של ישראל. בכנס נשאו דברים: שגריר ישראל לארה”ב לשעבר – סגן השר מייקל אורן (כולנו), נשיא ארגון מודל האו”ם בישראל – מר גבריאל בן חיים ונעמה לוי ממחלקת האו”ם במשרד החוץ.
לאחר דברי הפתיחה התחלקו הסטודנטים לוועדות שעסקו במציאת פתרונות לנושאים מגוונים העומדים על סדר היום העולמי כגון: אלימות מגדרית, פירוק אוכלוסיות עויינות מנשק וכן התמודדות עם משברים אקולוגיים.
הכינוס בבר-אילן הוא כנס השני מתוך שישה של ארגון מודל האו”ם בישראל לשנה אקדמית זו. את הכנס הפיק מועדון מודל האו”ם של אוניברסיטת בר-אילן (BARMUN). זו השנה השלישית ברציפות בה מארח BARMUN כנס של הארגון.
בנוסף לכנסים, משתתפים הסטודנטים של ארגון מודל האו”ם בישראל במהלך השנה גם במפגשי הכשרה שבועיים, סדנאות העשרה בהנחית דיפלומטים בכירים, משלחות למדינות שונות ופרויקטים שונים בשיתוף משרד החוץ, שגרירויות זרות וכנסת ישראל.
דברי סגן השר מייקל אורן (כולנו): “חמאס וחיזבאללה הבינו שהלחימה האמיתית היא הזירה ההסברתית. ישראל צריכה להבין שמעבר ללחימה הצבאית, הטכנולוגיה והסייבר, אנחנו חייבים להלחם על דעת הקהל העולמית. מדינות העולם מצביעות נגדנו באו”ם. הודו לא ממזמן תמכה באו”ם בביטול הכרזת ירושלים של טראמפ וכבר ביטלה עסקת טילים בשווי מיליונים. וכל זה , למרות היחסים הטובים שיש למדנית ישראל עם הודו.
על מנת לשמור ולחזק את הזכות שלנו לקיום, ישראל חייבת לפעול בזירה ההסברתית. השוני הגדול בין משטר אובמה לטראמפ זה שטראמפ רואה בישראל כפיתרון ולא כבעיה. ישראל נלחמה על הזכות שלה לקיום עצמי, אנחנו צריכים לחזק אותו ולשמור עליו באמצעות לחימה הסברתית כנגד ארגונים או אנשים המתנגדים לקיומה של מדינת ישראל”.
“הדור שלי נלחם במלחמות, והזמן שלנו עובר. תפקידו של הדור הנוכחי הוא לקדם את הדיפלומטיה הישראלית ולתקן את מקומה בעולם. זה התפקיד שאני מעניק לכם במודל האו”ם”.
דברי נשיא ארגון מודל האו“ם בישראל גבריאל בן חיים: “היה לנו העונג לארח היום את שגריר ישראל לארה”ב לשעבר, סגן השר למדיניות חוץ, ד”ר מייקל אורן, וצוותים ממחלקת האו”ם במשרד החוץ והיחידה לשליחות ארוכה של הסוכנות היהודית שבאו לבחון דרכים להעמקת שיתופי הפעולה לקידום הדור הבא של הדיפלומטים בישראל.
היום הסטודנטים שלנו למדו על צורת המחשבה של הנשיא טראמפ אודות איראן, צפון קוריאה והסכסוך הישראלי-פלסטינאי ומדוע הצעדים אותם טראמפ מבצע בתקופה האחרונה דווקא מעלים לדברי סגן השר אורן את הסיכוי לקדם פיתרון ממשי מכיוון שעמידתם של מנהיגים בהתחייבויות תורמת לאמינות שהיא הבסיס לכל שיתוף פעולה.
מטרת הכנסים של הארגון היא ליצור פלטפורמה שתאפשר למנהיגים פוטנציאלים מכל קצות החברה הישראלית ללמוד ולהתנסות בכלים של רטוריקה, נטוורקיג, בניית שיתופי פעולה ומציאת פתרונות לבעיות מורכבות , כדי שיוכלו להוביל ולהשפיע על המציאות בארץ ובעולם”.
מזכ”לי הכנס אייל טור ודניאל אלבוגן, סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן, בירכו: “הכנס השנתי באוניברסיטת בר-אילן עמד בסימן מדיניות פנים והשפעתה העולמית. 250 סטודנטים מרחבי הארץ התכנסו לדיון בנושאים הקשורים לאלימות מגדרית נגד נשים ונערות, לפירוק מנשק של גורמים בלתי מדיניים, וכמעט כל מה שביניהם. זו השנה השלישית בה אוניברסיטת בר-אילן מארחת ועידה ארצית. היה זה יום משמעותי של דיון פורה בהחלט”.