מהו BI ?
BI הוא ראשי תיבות של המונחbusiness intelligence או בעברית, בינה עסקית. בינה עסקית היא למעשה אחד המושגים המוכרים ביותר שיש כיום בעולם אם כי רק מעטים יודעים באמת על מה מדובר. תחום זה אחראי לשאוב מידע על ההתנהלות של ארגון מסוים, ברמת המשתמש ביחיד או הארגון כגוף, ולשפר את ההתנהלות שלו כולל חיסכון בהוצאות שוטפות.
כיצד בינה עסקית יכולה לסייע לעסקים?
כיצד בינה עסקית מסייעת לעסקים?
בינה עסקית יכולה לסייע מאוד לעסקים כיוון שהיא בודקת את כל הפרמטרים שרלוונטיים להם: מכירות, הוצאות, שיווק ופרסום, ניהול מלאי, ניהול כח אדם, שימוש בתוכנות וטכנולוגיה, מתודולוגיה בארגון וכן הלאה. בעזרת BI אפשר למעשה לשפר משמעותית את התפוקה של הארגון, אפשר לשפר את הניהול הפנימי שלו, להיות שאפתניים יותר במטרות העתידיות שלו, לזהות מגמות שוק ולמעשה לפתור בעיות קיימו שיש לכל ארגון.
מה כוללים לימודי BI?
ניתן ללמוד בינה עסקית במגוון רחב של מכללות. כמובן שיש צורך לבצע סקר שוק מעמיק בין המכללות הללו כדי לקבל את כל המידע בצורה הכי ברורה שיש, כי מדובר בתחום שמכיל לא מעט נושאים ואפשר ללכת לאיבוד עם הדרכה לא מקצועית או לא מעודכנת. חשוב מאוד לבחור את המוסד הלימודי בהתאם להמלצות שיש לו ולשם שהוא יצר לעצמו, וכמובן לשאול בוגרים שלו על חוות הדעת שלהם. לימודים אלו כוללים כלים טכנולוגיים רבים שיעזרו לכריית נתונים ושיפור פעילות העסק, מערכות לניהול נתונים, ידע עיוני על מתודולוגיית עבודה ועוד.
למי מתאים לימודי BI?
לימודי BI יכולים להתאים לאנשים יצירתיים ויסודיים. אין ספק שיסודיות היא אחד מערכי המפתח להצלחה בתחום כאשר בארגונים גדולים יש להתייחס לכל נתון ונתון. הלימודים מתאימים לאנשים שמאיישים תפקידי מפתח בחברות שלהם, לעתים בתפקידי ניהול ולעתים מפתחים או מתכנתים, כאשר יש דרישה רבה לאנשים איכותיים בתחום זה גם מחוץ לארגון. חשוב לזכור שמדובר על תחום מורכב מאוד שיש צורך לאהוב את מה שאתם עושים כדי להיות טובים בו והוא מתאים בעיקר לאנשים שיש להם ראייה מערכתית ויכולת להבין מהר כיצד הארגון פועל, מהם עמודי התווך שלו ומה הבעיה שלו.
איך משתלבים בשוק לאחר לימודי BI?
השתלבות בשוק בעבודה לא תהיה פשוטה לאף אחד בכל תחום, גם לא לאנשי BI. כמובן שככל שתהיו מרשימים יותר בראיונות העבודה ותשלטו בחומר שלמדתם בצורה טובה יותר, וכמובן שיהיה לכם ניסיון מרשים יותר יהיה לכם הרבה יותר קל למצוא את הג’וב הראשון שלכם בתפקיד. כמובן שיש גם משמעות רבה לתפקיד השני שלכם אם יש כזה, כמו למשל תפקיד ניהולי או יכולת תכנות בנוסף ליכולות הבינה העסקית שלכם. כדי למצוא עבודה ראשית יש להפעיל את כל הקשרים שלכם וכמובן להיכנס לתוכנות כמו לינקדאין או אתרי דרושים ושם תוכלו למצוא אנשים שמחפשים אנשים כמוכם.