בתור סטודנטים תמצאו את עצמכם מתלבטים בין הרבה בחירות, באינספור נושאים. באיזה חוג ללמוד? איזו מגמה? קורס בוקר, או ערב? מעונות או דירה? הרשימה נמשכת ונמשכת. בין כל ההתלבטויות האלה, יש אחת שנוגעת להתנהלות שלכם במהלך ההרצאות עצמן. ליתר דיוק, איך לסכם את השיעורים. אז כלי כתיבה, או מחשב נייד? בקרב בין מסורת לקידמה, אין מנצחים מוחלטים. הלפטופיסטים מהללים את הנוחות והזמינות של הקלדה במחשב נייד, בעוד אנשי העט מונים מגוון סיבות בגללן הדיו הוא המלך.
אם גם אתם מתלבטים, כדאי שתקראו את הכתבה הזו, ואולי תמצאו את התשובה:
נתחיל באופציה אליה נמשכים מרבית הסטודנטים: למחשבים ניידים יש מקום של כבוד באולם ההרצאות, ולא סתם. לפטופ הוא כלי פרקטי ויכול לשרת אתכם לאינספור מטרות. הקלדה במחשב מהירה בהרבה מכתב יד, בעיקר אם אתם יודעים להקליד הקלדה עיוורת. את הסיכומים תוכלו להעלות ישירות לתיקייה וירטואלית בענן, ולהבטיח לעצמכם גישה לחומר מכל מחשב, או אפילו מהטלפון הנייד. יותר מזה, תוכלו לשתף בקבצים את שאר חבריכם לקורס, ובאותה מידה ליהנות מהסיכומים שלהם בצורה נוחה, מהירה וידידותית לסביבה. הכנה למבחנים גם היא הופכת לקלה יותר כשאפשר לעשות “העתק הדבק” למשפטים הרלוונטיים, להכניס קטעים ממאמרים שנשלחו במייל, ועוד.
מצד שני, יש חיסרון די משמעותי במחשב נייד, בעיקר אם דעתכם מוסחת בקלות. דפדפן אינטרנט זמין, על גבי מסך גדול, הוא פיתוי קל לנדידה לאתרים לא רלוונטיים. משם הדרך לאובדן ריכוז מהירה, ולפני שתשימו לב הסמסטר ייגמר ואתם לא תדעו חצי דבר על סטטיסטיקה. נכון, הכל זמין לנו היום גם בטלפון, אבל אותו עוד אפשר לשים בכיס…
ומה לגבי השיטה המסורתית של דף ועט? תתפלאו, הכלים הפרימיטיביים האלה עדיין איתנו, ובצדק. מחקרים מוכיחים שכתיבה ידנית משפרת את היכולת שלנו לשמר מידע. הפעולה הידנית נותנת תחושה של מאמץ מסויים, פעולה שבסופה סיפוק על עשייה. כן, גם במחשב אפשר להחליף צבעים, להדגיש ולחלק לכותרות. האפקט הפסיכולוגי, לעומת זאת, שונה. יתרון נוסף לכתיבה ידנית הוא המשקל. כן, גם הלפטופ הקליל ביותר עדיין שוקל יותר מכמה דפים. הגב שלכם ללא ספק יעריך את ההתחשבות, בעיקר אם אתם מהסוג שמעדיף תיקי צד בהם חלוקת המשקל לא שווה.
ובכל זאת, גם כאן יש חסרונות. לא בטוח שהכסף שתוציאו במהלך התואר על דפים, עטים, מדגישים, קלסרים, צילומים וכל השאר לא ישתוו בסופו של דבר למחיר של לפטופ בסיסי. בנוסף, לדפים יש נטייה מרגיזה להיעלם, להתקמט ולהקרע. לא כיף. ולעניין החשוב ביותר – ידידותיות לסביבה, או יותר נכון, חוסר-ידידותיות. מה תעשו עם כל הדפים בסוף הקורס? לפח. גם אם זה פח מיחזור, עדיין בזבזתם לא מעט עצים שיכולתם לחסוך.
אז מה בסוף? מחשב נייד, או דף ועט? כמו כל דבר בחיים, התשובה נמצאת איפשהו באמצע. שילוב בין השניים כנראה יעשה לכם את החיים קלים.