לימודים כחול לבן פורטל הלימודים של ישראל
  • חדשות הקמפוס
    • מכללות
  • בדרך לתואר
    • תואר ראשון
    • תואר שני
    • תארים מתקדמים
    • חינוך והוראה
    • הנדסה והנדסאים
    • מנהל עסקים וניהול
    • משפטים
    • קורסים ולימודי תעודה
    • מלגות
  • מלגות סטודנטים
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
  • חדשות הקמפוס
    • מכללות
  • בדרך לתואר
    • תואר ראשון
    • תואר שני
    • תארים מתקדמים
    • חינוך והוראה
    • הנדסה והנדסאים
    • מנהל עסקים וניהול
    • משפטים
    • קורסים ולימודי תעודה
    • מלגות
  • מלגות סטודנטים
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
לימודים כחול לבן פורטל הלימודים של ישראל
  • חדשות הקמפוס
    • מכללות
  • בדרך לתואר
    • תואר ראשון
    • תואר שני
    • תארים מתקדמים
    • חינוך והוראה
    • הנדסה והנדסאים
    • מנהל עסקים וניהול
    • משפטים
    • קורסים ולימודי תעודה
    • מלגות
  • מלגות סטודנטים
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
  • חדשות הקמפוס
    • מכללות
  • בדרך לתואר
    • תואר ראשון
    • תואר שני
    • תארים מתקדמים
    • חינוך והוראה
    • הנדסה והנדסאים
    • מנהל עסקים וניהול
    • משפטים
    • קורסים ולימודי תעודה
    • מלגות
  • מלגות סטודנטים
  • המומלצים
  • אינדקס מוסדות לימוד בישראל
  • יצירת קשר
ראשי » חדשות הקמפוס » מדוע מכללת ספיר נצבעה בצהוב? מיזם R U OK נוחת בארץ

מדוע מכללת ספיר נצבעה בצהוב? מיזם R U OK נוחת בארץ

רעות רחמים 15 בספטמבר 2025

R U OK? – המיזם שמעודד אותנו לשאול "הכל בסדר?" בעידן של משבר ומלחמה. עומר ונקרט: "מאז שחזרתי מהשבי, כל העם דואג לשלומי ואני מודה על כך מאוד. יחד עם זאת, חשוב לי לעצור לרגע ולשאול גם אתכם – מה שלומכם?"

ד"ר הלה הדס: "יש מי שחוו אירועי קיצון כמו שבי או שכול, ולצידם רבים אחרים שמתמודדים עם אתגרים רגשיים שאולי פחות נראים לעין – וחשוב לשים לב גם אליהם."

האירועים מאז אוקטובר 2023 העמידו את כולנו בפני אתגר רגשי לא פשוט. משפחות שכולות, תושבים עקורים, ילדים ובני נוער שחיים במציאות לא פשוטה. בתוך השבר, האחריות החברתית לתמוך אחד בשנייה הופכת לקריטית. איך שואלים "מה שלומך"? כשברור שכולנו לא בסדר. במיוחד בימים אלה, כשצריך לשקם נפש של מדינה שלמה, חשוב לעודד התעניינות אמיתית ולתת לגיטימציה לקושי.

צילום: דניאלה הרלב

על רקע האתגרים הרגשיים הרבים עימם מתמודדת החברה הישראלית בשנה האחרונה, מתקיים היום יום ?R U OK הרביעי בישראל. המיזם, אותו מובילה עמותת אנוש – העמותה הישראלית לבריאות הנפש, נועד להעלות מודעות ולנרמל את השיח בנושא בריאות הנפש, לעודד התעניינות אמיתית באנשים סביבנו ולזהות סימני מצוקה.

המיזם, שמקורו באוסטרליה, הוקם בשנת 2009 על ידי גווין לארקין בעקבות התאבדותו של אביו. לארקין האמין שאם מישהו היה שואל את אביו אם הכל בסדר, אולי ההתאבדות הייתה נמנעת. ישראל היא המדינה הראשונה בעולם המיישמת את המיזם מחוץ לגבולות אוסטרליה, וזו השנה הרביעית ברציפות שהוא מתקיים בארץ.

?R U OK מבוסס על ארבעה שלבים פשוטים: לשאול אם הכל בסדר, להקשיב, להציע דרכים לפעולה ולשמור על קשר. המטרה היא לעודד שיחות משמעותיות שיכולות לתמוך באנשים שמתמודדים עם קשיים.

במסגרת היום, מתקיימות מגוון פעילויות ברחבי הארץ, כולל קמפיין בהובלתו של שורד השבי עומר ונקרט . הקמפיין מבקש להזכיר כי גם במציאות של שבי, אובדן וטראומה לאומית – לכל רגש יש מקום, וגם מי שלא חווה את הקשה ביותר זקוק למישהו שיקשיב וישאל. ונקרט, שחזר מהשבי בעזה, משתף כי כולם שואלים לשלומו, אך חשוב לו דווקא לעצור ולשאול בחזרה "מה שלומכם?"

צילום: Roma oren

הבחירה בעומר היא לא רק מרגשת, היא משנה תפיסה ומאפשרת לכולנו להבין: חשוב שנשים לב לאנשים סביבנו, נתעניין ובכך נוכל לעשות שינוי ולפעמים אפילו להציל חיים. המסר הוא פשוט: שיחה קטנה. שינוי גדול.

בנוסף, מתקיים יום שידורים מיוחד בתקשורת ושיתופי פעולה עם רשויות מקומיות הכוללים הארת בנייני עירייה בצהוב. בין המבנים שיוארו: אילת, באר שבע, קדימה-צורן, מודיעין, מועצה מקומית מיתר, אשדוד, לוד, גני תקווה, מועצה אזורית גזר, הוד השרון, חולון, מועצה מקומית עומר, צפת, עפולה, יהוד מונוסון, ראש העין, מועצה אזורית נאות חובב ואום אל פאחם.

נוסף על העיריות, גם מוסדות אקדמיים מצטרפים למיזם: מכללת ספיר מאירה את מבנה הקמפוס בצהוב, ומכללת כינרת מובילה קמפיין ברשתות החברתיות לעידוד השיח.

כמו כן, לוקחות בהעלאת המודעות למיזם מספר חברות מהמובילות במשק, ביניהן: ארומה, דומינוס, הקאמרי, פרטנר ורב חן יס פלאנט.כמו כן, לאורך השנה החולפת העבירה עמותת אנוש סדנאות לעובדים ולמנהלים בארגונים ובבתי ספר רבים, במטרה להקנות להם כלים להתעניינות אמיתית בסביבת העבודה ולזיהוי סימני מצוקה.

ד"ר הלה הדס, מנכ"לית אנוש , מסבירה את חשיבות המיזם: "זו השנה הרביעית שאנחנו באנוש מובילים את מיזם R U OK? בישראל. במיוחד בתקופה הנוכחית, שבה רבים מאיתנו חווים חרדה ומתח, חשוב במיוחד לשים לב לאנשים סביבנו, להתעניין בהם באמת ולעזור להם לעבור תקופה קשה ולהתמודד עם משבר.

צריך לזכור שיש א.נשים שחוו אירועי קיצון כמו שבי או שכול מורכב, ולצד זה יש אינספור א.נשים נוספים שמתמודדים עם אתגרים רגשיים בעוצמות שונות, חלקן בלתי נראות לעין, וחשוב מאד לשים לב אליהם.

השנה בחרנו בעומר ונקרט להוביל את הקמפיין בגלל סיפורו האישי יוצא הדופן, ובגלל העובדה שהוא מייצג את התובנה העמוקה שמאחורי הקמפיין. עומר, כמי שחווה אירוע קיצון, מזכיר לנו שיש א.נשים נוספים שמתמודדים עם אתגרים וקורא לכולנו להתייחס אליהם ולהתעניין, כי כולנו נמצאים במעגלי השפעה וקרבה, וזו הסיבה שהתעניינות אמיתית והקשבה יכולות להיות משמעותיות ואף מצילות חיים.״

עמותת אנוש מזמינה את הציבור להיכנס לאתר ruok.org.il ולקבל כלים שיאפשרו לאתר מצוקה אצל הקרובים והסובבים, ואולי אף לשנות חיים. כי לפעמים, שאלה פשוטה כמו "?R U OK" יכולה לעשות את כל ההבדל.

עומר ונקרט :  "לקחת חלק בפרויקט R U OK של עמותת אנוש זו זכות גדולה עבורי. המיזם הזה, שמבקש להזכיר שלשיחה אחת קטנה יכולה להיות השפעה עצומה, ריגש אותי מאוד ונתן לי הזדמנות לקחת חלק בהעלאת המודעות למצבם הנפשי של הסובבים אותנו.

המציאות במדינה שלנו כופה עלינו קשיים נפשיים רבים, וחלקנו אף מקטינים את תחושותינו לנוכח הקשיים של אחרים – ואני כאן כדי להזכיר שלכל אחד יש את הקשיים שלו.

« פוסט קודם

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.
לפניות: Avihai.ZoomAt@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
HIT sce אגודת הסטודנטים אוניברסיטת אריאל אוניברסיטת בן גוריון אוניברסיטת בן גוריון בנגב אוניברסיטת בר אילן אוניברסיטת חיפה אוניברסיטת תל אביב אנגלית אקדמיה בר אילן האוניברסיטה העברית האוניברסיטה הפתוחה הוראה הטכניון המכללה האקדמית כנרת המכללה האקדמית ספיר הנדסה ירושלים לימודי הוראה לימודי חינוך לימודים לימודי נדל"ן לימודי רפואה לימודי תואר ראשון מחקר מכללה מכללה לחינוך מכללת סמי שמעון מכללת ספיר מכללת תלפיות מלגה מלגות מלחמת חרבות ברזל מציאות מדומה סטודנטים סמי שמעון פרח קורונה קורסים קריירה תואר תואר ראשון תואר שני
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד