מרצי המסלול לאמנות ממכללת תלפיות הציגו את החיבור בין יהדות לאמנות בקונגרס העולמי למדעי היהדות שהתקיים בירושלים. ד”ר מתי פישר ראש המסלול לאמנות: ”מכללת תלפיות יחודית בשילוב שיש בה בין מצוינות אקדמית לעיסוק במסורת ובזהות היהודית”.
בקמפוס האוניברסיטה העברית בהר הצופים התקיים הקונגרס העולמי ה18 למדעי היהדות. את מכללת תלפיות לחינוך בחולון ייצגו בכירי המסלול לאמנות שהשתתפו במושב מיוחד שהוקדש לזהות יהודית באמנות הישראלית.
ראש המסלול ד”ר מתי פישר דיבר על החשיבות של דימויים ומושגים חזותיים בגיבוש זהות, כפי שהיא מתבטאת בעבדות הגמר באמנות של בוגרות המסלול לאמנות במכללת תלפיות. המחקר מצא כי לזהות היהודית יש השפעה שמתורגמת באופן אישי באמצעים אמנותיים ביצירות הסטודנטיות.
ד”ר יהודית ארנברג דיברה על זהות יהודית אצל אמנים חילוניים בראשית תקופת המדינה באמצעות יצוג דמויות של נביאים מהמקרא והבנתם כמצביעים על דרך מוסרית יהודית.
ד”ר רחלי ברגר דיברה על המשבר באמונה בעקבות השואה ואת הצגתו על ידי אמנים כמו שמואל בק ומשה גרשוני.
אורנה סגל הציגה את תהליך הטמעת האמנות בחינוך הממלכתי דתי בעשורים האחרונים שהתבטא ברצון לקשר בין אמונה ליצירה. בהרצאה הוצגו אמניות שהתחנכו בחינוך הממלכתי דתי אך שאצלן האמנות דוקא עוררה שאלות על האופן בו מתאפשר חופש בתחום ההבעה.
ד”ר מתי פישר ראש המסלול לאמנות סיכם את הקונגרס: ”מכללת תלפיות יחודית בשילוב שיש בה בין מצוינות אקדמית לעיסוק במסורת ובזהות היהודית. מרצי המסלול לאמנות חוקרים את נושא הזהות היהודית באמנות והציגו אותו בהיביטים שונים במסגרת הקונגרס העולמי למדעי היהדות. גם סטודנטיות המסלול לאמנות משלבות את הנושא בפרויקט הגמר”.
לדברי ד”ר מתי פישר דוגמאות מעניינות לכך הן שימוש בדמויות נשים מהתנ”ך כדמויות להזדהות המופיעות בעבודות הגמר של הסטודנטיות, למשל דמויות רות המואביה, חנה – אם שמואל, ואף דיון במקרים בעלי רלוונטיות עכשוית כמו דינה בת יעקב.