אם פעם היה נהוג לחשוב או להתייחס אל לוח שחמט רק כאל משחק, הרי שהיום מחקרים ואף שחקנים בוגרים מעידים כי השחמט סייע להם ולא רק על הלוח אלא גם בחיים. שחמט הוא משחק אסטרטגי מורכב בו נדרש מהשחקנים יכולות ריכוז, תכנון מוקדם תוך חידוד החשיבה, התנסות המתחילה בגיל צעיר משפרת ומחזקת תכונות אלו. חוג שחמט טוב מרחיב את ידיעותיהם של ילדיכם אך גם מאפשר את פיתוח יכולותיהם בחשיבה בשלבים, חשיבה מופשטת, דמיון ויצירתיות.
חוג שחמט – מאיזה גיל כדאי להתחיל?
אם ילדכם הגיע לגיל 6 מומלץ להצטרף לחוג שחמט, כדאי לעשות זאת בתנאי שהם פיתחו בגרות רגשית כלומר יכולת לקבל הפסד באופן מכבד עם יכולת להמשיך קדימה. שחמט הוא משחק אישי ולכן הפסד עלול להיות רגיש יותר. כאמור, ילדים מגילאי גן חובה מתאימים ויכולים להתחיל ללמוד. במידה וברצונכם לסייע להם לפתח את החשיבה, היצירתיות והלוגיקה, אין ספק כי פעילות בחוג שחמט הוא המקום המתאים לכך. בחוג מפתחים את היכולת ללמוד מכישלונות, הורים מתוך כוונה טובה ורצון לזק את ילדם עלולים לשבח את הילד רק כאשר הוא מנצח למרות שבדרך כלל הפקת לקחים ולמידה משמעותית נעשית דווקא שמפסידים לכן חשוב לעודד ילדים על המאמץ והדרך שהם עושים ולאו דווקא על ניצחונות.
מהם נושאי הלימוד במהלך חוג שחמט?
במסגרת חוג השחמט ילמדו הילדים על הכלים השונים, חשיבות מרכז הלוח, הצרחה, סוגי פתיחות, תחבולות, הוצאת כלים מהירה ופתרונות בעיות. כמו כן, במהלך הלימוד יתנסו התלמידים במשחקים עם שעון שחמט וילמדו להתמודד עם בעיות תוך מגבלות זמן. את ההדרכה מעבירים שחמטאים מיומנים ומנוסים עם תארים בתחום השחמט.
השחמט הוא משחק לוח חברתי מרחיב אופקים עם בסיס שיכול להעניק לכם ולילדיכם “גירוי אינטלקטואלי” חדש, מרענן, משפחתי וחברתי.